GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1. Ne treba, jer su pasosi vadjeni pre 2006. godine.
2. Obrazac za vizu treba posebno za dete bez obzira sto je na majcinom pasosu.
Lepo se provedite na Tasosu! Predivan je!:bye:

Vratih se iz ambasade, pa da ispravim ovo gore, posto nije tacno, NE TREBA poseban zahtev za dete ako je na roditeljskom pasosu, samo se upise na zahtevu roditelja i prikaci se slika.

Nama su prosle godine u agenciji trazili da popunimo zahteve za svako dete posebno iako su bili upisni na mom pasosu.:dontunderstand:

Definitivno se treba osloniti na ono sto pise na sajtu ambasade, agencije pricaju zaista svasta. Meni su rekli da MORAM da imam izjavu da nisam posedovao pasos (ne moram, jer mi je pasos iz 2004. god.) zatim, da mora krstenica za dete (ne treba, osim ako nemate razlicita prezimena), ma svasta nesto...

No, sad ostaje da cekam sredu da vidim hocemo li dobiti vize ili cemo u Vrnjacku Banju na letovanje :)))

Pozdrav svima..............Imam jedno pitanje....... momak radi u inostranstvu skoro 2 godine na ugovor, koji istice krajem jula, i nece ga produzavati ........ da li je moguce i na koju foru dobiti vizu za Grcku?
Prosle godine je dobio bez problema jer je prilozio ugovor o zaposlenju i povratnu avionsku kartu za drzavu u kojoj radi. A sta sad? :confused:

Mene nervira to sto nas agencije osiguravaju.
Nema veze to sto treba i neka trazi ambasada, ali da mi prilozimo nase, za kucu za koji smo se sami odlucili, a ne da me osigurava Uniqa, Grave, Delta, Winer i ostale gluposti!!!

Pozdrav svima..............Imam jedno pitanje....... momak radi u inostranstvu skoro 2 godine na ugovor, koji istice krajem jula, i nece ga produzavati ........ da li je moguce i na koju foru dobiti vizu za Grcku?
Prosle godine je dobio bez problema jer je prilozio ugovor o zaposlenju i povratnu avionsku kartu za drzavu u kojoj radi. A sta sad? :confused:

A sto ne pitas direkno ove operatere u ambasadi, devojke su bas ljubane i objasne ti sve. jedino sto se dugo ceka dok stupis u kontakt sa njima

Mene nervira to sto nas agencije osiguravaju.
Nema veze to sto treba i neka trazi ambasada, ali da mi prilozimo nase, za kucu za koji smo se sami odlucili, a ne da me osigurava Uniqa, Grave, Delta, Winer i ostale gluposti!!!

koliko sam ja upoznata sa ovim, ako ti ides na individualnu vizu sam biras gde ces da uzmes osiguranje... samo sto vecina nasih ljudi to ne zna, pa te stvari radi preko agencije, ali mozes u bilo kojoj osiguravajucoj kuci da uplatis osiguranje

koliko sam ja upoznata sa ovim, ako ti ides na individualnu vizu sam biras gde ces da uzmes osiguranje... samo sto vecina nasih ljudi to ne zna, pa te stvari radi preko agencije, ali mozes u bilo kojoj osiguravajucoj kuci da uplatis osiguranje

To je tacno, ukoliko vadis sam vizu, apsolutno je tvoja stvar gde ces da se osiguras, bitno je samo da se osiguras. Meni su u Oktopodu samo rekli da mi je neophodno osiguranje, ali me nisu uslovili da to bude njihovo. Mislim da cak i kad ides na grupnu vizu mozes da se osiguras gde god hoces, samo da im to kazes i da im das drugi primerak koji se nosi u ambasadu.

Ako bi mogli neki studenti da mi pomognu sta treba za vizu sto se tice indexa :) Treba da ga posaljem na overu semestra, ali mi treba i za vizu. Grupna viza je u pitanju. Da li treba da dam orignal index na uvid ili samo fotokopiju prve strane i poslednjeg semestra? Ili treba jos nesto? Hvala unapred.

samo oprezno u agencijama sa osiguranjem

mom poznaniku, kad je zatrazio dva dodatna dana osiguranja, putuje kolima, naplatili 1.500 dinara za dvoje, a nisu hteli da ih obaveste da su mu vec agencijski produzili osiguranje za dva dana

tako da sad ima za 4 dana vise- 2 nepotrebno, a ima i 1.500 dinara manje

Mi letujemo preko Argusa, a posto idemo svojim kolima zahtev za vizu trazimo sami, a od agncije dobijamo vaucer, garanciju i osiguranje. ja sam im jos rekla da necu njihovo winer, izvadicu sama, ali ne, oni mi dali, jer je to kao uracunato u cenu.
Ali, sam ja izvadila i drugo

mom poznaniku, kad je zatrazio dva dodatna dana osiguranja, putuje kolima, naplatili 1.500 dinara za dvoje, a nisu hteli da ih obaveste da su mu vec agencijski produzili osiguranje za dva dana

Nama su to iz agencije naplatili 1000, ali sta mi vredi. meni i da se nesto desi ja prvo platim iz svog dzepa, pa kad se vratim u srb-vrate mi pare. neka hvala, takvo osiguranje mi i ne treba

Eh da sam znala to ranije. Meni se to desilo pre neki dan. Bezobrazluk!!! Jos smo im tacno rekli od tad-do tad! A dobili smo jos dva dana koja nam ne trebaju i platili 1500 din.

Mi krecemo 20. oko 22h, a osiguranje nam pocinje od 19. mi smo u Grckoj tek 21., dva dana naplate bespotrebno! Ali su nam uzeli 1000., nisu 1500, kao pojedinima. Ali bitno je to sto sam im ja napomenula da necu njihovo, ali ne vredi...

Mi krecemo 20. oko 22h, a osiguranje nam pocinje od 19. mi smo u Grckoj tek 21., dva dana naplate bespotrebno! Ali su nam uzeli 1000., nisu 1500, kao pojedinima. Ali bitno je to sto sam im ja napomenula da necu njihovo, ali ne vredi...
Mnoge turističke agencije u aranžman "upakuju" i putno zdravstveno osiguranje, a većina kupaca kupuje aranžman zajedno sa osiguranjem (prevozom, viziranjem i možda još ponečim). Agencije to ne rade džabe, nego im osiguravajuće kompanije daju 10-tak % provizije, ti kao krajnji kupac plaćaš istu cenu kao da si otišao kod te osiguravajuće kompanje... i tu nema šta da se mnogo prigovori, to je njihovo pravo da, naročito dobre i jeftine aranžmane, upakuju u "paket aranžman". Tu i tamo, poneka agencija je spremna da proda poneki aranžman bez "upakovanog" osiguranja ali tvoje je da izabereš šta ćeš i kod koga kupiti.

Osiguranje bi valjalo da traje bar jedan dan duže nego što je aranžman, prvo zato što i Makedonija od septembra prošle godine zahteva, odnosno obaveza je da na proputovanju kroz Makedoniju imaš važeće putno zdravstveno osiguranje, slično ili isto onakvo kakvo ti treba za Grčku i zemlje Šengena. Ako uđete u Makedoniju sa isteklim osiguranjem mogu vam tražiti da ga kupite i da ne nastavite put dok to ne uradite.

Drugo, uvek je moguće da se autobus iz raznih razloga zadrži na teritoriji Grčke duže, odnosno da premaši dan u kome je povezao putnike nazad u Srbiju. Da ne bi došlo do prekršaja zbog prekoračenja ostanka na teritoriji Šengena, agencije uvek uzimaju kolektivne vize koje traju dan-dva duže od aranžmana. Isto to se radi i sa putnim zdravstvenim osiguranjem.

Ako bi mogli neki studenti da mi pomognu sta treba za vizu sto se tice indexa :) Treba da ga posaljem na overu semestra, ali mi treba i za vizu. Grupna viza je u pitanju. Da li treba da dam orignal index na uvid ili samo fotokopiju prve strane i poslednjeg semestra? Ili treba jos nesto? Hvala unapred.

Ja sam u petak isla u ambasadu da predam papire(individualna grcka viza), i predala sam samo fotokopiju indeksa(prva strana, poslednji overen semestar i poslednji upisan ispit).tj. ponela sam index ali ga niko nije trazio da proveri. Mislim da ne bi trebalo da dajes index cisto da ti ga ne bi izgubili u agenciji, a i ko jos uzima index na 2 nedelje ili koliko vec ranije pre puta treba da podneses svu dokumentaciju?!?!
predaj ti fotokopiju pa neka traze naknadno ako im treba :)

Za grupnu nikada ne dajes nista od originala, samo fotokopije ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back