Grčka letovališta za preporučiti

Nea Flogita
Bila pre korone
Sve preporuke
Smeštaj u vili 'Tomi' na samoj obali
Plaža prelepa.
Bilo mi je lepši odmor nego na Zakintosu, mada sam mnogo više videla na Zakintosu i svaki dan druga plaža.
Sam Laganas, gde sam bila smeštena, previše bučan.
Gledam na Youtube Nea Flogita i ne razumem kako može i u istu rečenicu sa Zakintosom :mrgreen:
A Zakintos je meni na poslednjem mestu na jonskoj obali :)

To je ono kad su ukusi različiti. Mene recimo ič ne privlači tu.
Isto važi za Asprovaltu,Nea Paramos,čitav taj deo oko Kavale. O Halkidikiju neću ni da pričam, ok je to ali mi je sve čak i cela Sitonija daleko u smislu inspiracije od plaža po Kefaloniji, Lefkadi,Krfu.....
Volim taj jonski vajb koji je opet sličan jadranskom. Ovaj makedonsko-trakijski nije za mene.

Alinisos mi se sviđa što sam video ali to je Skijatos-Skopelos grupa ostrva. To me čeka u budućnosti taj centralno-južni deo Egeja. Sever ostavljam drugima.

Gledam na Youtube Nea Flogita i ne razumem kako može i u istu rečenicu sa Zakintosom :mrgreen:
A Zakintos je meni na poslednjem mestu na jonskoj obali :)

To je ono kad su ukusi različiti. Mene recimo ič ne privlači tu.
Isto važi za Asprovaltu,Nea Paramos,čitav taj deo oko Kavale. O Halkidikiju neću ni da pričam, ok je to ali mi je sve čak i cela Sitonija daleko u smislu inspiracije od plaža po Kefaloniji, Lefkadi,Krfu.....
Volim taj jonski vajb koji je opet sličan jadranskom. Ovaj makedonsko-trakijski nije za mene.

Alinisos mi se sviđa što sam video ali to je Skijatos-Skopelos grupa ostrva. To me čeka u budućnosti taj centralno-južni deo Egeja. Sever ostavljam drugima.
Meni je Peleponez vrh,...mda sad gledam klip o gradu Kavali.
Jedino možda da letujem tamo,...ova manja mestašca deluju boring!
Mda,...za ljude sa malom decom su svakako prednost!

Moja topla preporuka za one koji nisu bili ili se premišljaju u vezi letovanja na ostrvima su,... Rhodos, Zakintos (ostrvo glavatih kornjača), i Krf.
Kontinentalni deo me sada više interesuje,...bila sam u Solunu i zanima me, da li je neko bio u letovalištima u Solunskoj regiji. Neka preporuka?
Može i Sitonija, ukoliko ste bili u nekom lepom mestu.
P.S.Najlepše more i plaže su definitivno na Lefkadi, čini mi se. Tako da,...ako ništa drugo sa Lefkadom nema greške!
Solunska regija Agia Trijada.
To je baš blizu Soluna i aerodroma.

Videću preko Agencija,...verovatno se ide avionom do Soluna, pa onda prevoz bus-om do Kavale.
Okolna mesta i plaže obići iznajmljenim kolima.
Kavala ima aerodrom

Screenshot_2022-05-15-19-17-49-247_com.google.android.apps.docs.jpg

Od grckih destinacija, ja sam ljetovala u Paraliji,Haniotiju,Krfu i Skiatosu...a posjetila sam na jedan dan Toroni,Neos Marmaras i Skopelos.
Ja sam od onih koji vole aktivan odmor i mala mjesta sa nikakvim desavanjima i nikakvim zanimljivostima u blizini su mi apsolutno neinteresantna.
Od svih ovih destinacija,Krf mi je bio najinteresantniji...prvenstveno zbog starog grada Krfa,koji predstavlja ono sto ja zamisljam kao morsku atmosferu.Ima se uvece gdje izaci,obici,prosetati.
Ja sam bila smjestena u Dasiji,koja nije nista posebno...skup kuca kraj magistrale i more preko puta,ali joj je prednost blizina grada Krfa i povezanost gradskim prevozom.
Inace,sva ostrva zahtijevaju vlastiti ili iznajmljeni prevoz ako hoces nesto da vidis i obìdjes.Na Krfu ima dosta toga za obici i vidjeti.
Paralia,Hanioti i slicna mjesta na prvom i drugom prstu su ona koje ja nazivam "vasarskim".🙂
Tu nema prave morske atmosfere,nema setnice kraj mora...samo tezge i pijaca...hoteli i apartmani...dakle nista autenticno...More u Paraliji nije cak ni lijepe boje.Plaza u Haniotiju je cista,sa lijepim zalaskom sunca,ali uska i pretrpana.
To su mjesta za "masovni"turizam...nisu losa,ali nisu ni posebno zanimljiva.
Sto se tice Skiatosa...on je izvikan kao nesto ekskluzivno...medjutim po meni nije nista posebno.Osim sto moram reci,ima zaista prelijepu plazu Kukunaries,sa kristalno cistom vodom,sitnim sljunkom i hladovinom borove sume.Ocjena za nju je desetka...s tim sto ima jednu manu...daleko je od grada Skiatosa i od vecine smjestaja.Znaci bez auta ili gradskog prevoza se ne moze doci do tamo.A gradski prevoz do tamo je ludnica...jednom mi je trebalo dva sata da se samo ukrcam u bus u povratku...znaci,guzve u bg su mala maca za ovo.Plaza najbliza gradu je najlosija,pijesak kao za malterisanje,metar,dva sirine,nakrcana...i jos neki podvodni grebeni.Najlosija na kojoj sam ikad bila.
Sto se tice grada Skiatosa...mali,sa par interesantnih autentucnih ulicica,ali nista specijalno...Za moj ukus to jedno od manjih ostrva u Grckoj su mogli skockati mnogo bolje.Prilicno je neuredno,sa nepokosenom travom,ovcama koje pasu ispod prozora,kontejnerima odmah do stolova sa hranom u restoranima...a cijene svega paprene.Jedino sto je uvece zivahno i to mi se svidja.
Ostrvo Skopelos je romanticno sa onim tipicnim grckim kucicama i ulicama...ali opet plaze daleko,kao i na svakom ostrvu.
Nocni zivot im nije neki.Tiho je...ko voli tisinu.
Toroni...mjesto u kom sam bila samo sat vremena...lijepa plaza i more...ali spada u "pustinjska" po mom misljenju.
Ono tri kuce,dva kafica,more i plaza..🙂
U principu,sva ta grcka mjesta gdje se masovno ljetuje ili su "vasarska" ili "pustinjska".
Malo je onih kakve ja volim...da su lijepe plaze,ali da uvece ima nekog zivota i nekog "grada",plus da okolo ima nesto zanimljivo za obilazak.
Ali ko voli mir,tisinu,izlezavanje na plazi,sigurno moze naci nesto za sebe.
I da...zaboravih pomenuti Sidari na sjeveru Krfa.Tu dolaze turisti radi nekakvih stijena i tzv.kanala ljubavi koji izgledaju lijepo na slikama...ali more je muljavo,plaza sa pijeskom iz kog raste trava...sve su apartmani i restorani...ali npr.jedan ekstra sredjen,a do njega sikara i zarasla trava.
Takodje,nigdje drveta,ni hlada.Plus pijani Englezi.😀
Ja takva mjesta ne volim,ali ocigledno ima neko ko voli.
Ali zato preporucujem obilazak manastira Paleokastrica i ostrva Vido.

Poslednja izmena:

Back