Grci se blamiraju u EU, negiraju Makedoniju i Makedonce!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Preuzeto sa http://my.opera.com/ancientmacedonia/blog/pelazgi
Vredi procitati na linku ceo tekst...
"Mnogu glosološki elementi kaj starosedelcite na Balkanot ne mozat da se izvedat nitu od grčkiot jazik, nitu od jazikot na nekoj od sosednite narodi.
Sporedbenite simasiološki, morfološki i fonološki analizi pokazuvaat deka nitu so prevod nitu etimološki ovie glosološki elementi ne mozat da mu se pridružat na nekoj od pomenatite jazici.
Toa navelo na ideja deka e vo prasanje eden poseban glosološki supstrat.

Toj glosološki supstrat e od protoindoevropsko, odnosno, pelazisko poreklo.
Glosološkite supstrati na pelaziskiot jazik se onie elementi, na primer vo grčkiot jazik, so koi se završuvaat odredeni zborovi.

Vo toponimite, toa se:
- amos: Gramos, Samos, itn.;
- nthos: Korinthos, Zakinthos, Lavyrinthos, Tirynthos i dr.;
- ssos: Ilissos, Parnassos, Kifissos, Knossos i dr.;
- ssa:Edessa, Larissa, Naussa, thalassa, Arnissa, itd.;
- mnos: Kalymnos, Rethymnos, i dr., sledi ymnos i sl.;
- mna: Mithymna;
- ndos: Pindos;
- aki:Ithaki;
- akos: Astakos i dr.

Vo antroponimite so eys (evs) :
- Ahillevs, Odissevs, Atrevs, Alizevs, Azevs, Andrevs, Fylevs, Foronevs, Enipevs, Makarevs,
Nilevs, Ypsevs, Kainevs, Lygkevs, Persevs, Evrystevs, Erehtevs, Kyhrevs, Otrevs, Penthevs,
Pilevs, Protevs, Thisevs itn.

Teonimi:
- Athina,Artemis,Apollon,Afroditi, Eremis, Ifestos, Theos, Promithevs, Zevs i dr.

Horonimi :
- iminjata na site ostrovi vo Egejskoto i Jonskoto more se od pelazisko poteklo:
Kriti, Thira, Thasos, Lesvos, Milos, Naxos, Hios, Samos, Tinos, Tenedos, Skyros, Kefalonia, Levkada, Ithaki, Zakinthos itn.

Regii:
Makedonia, Pelagonia, Thraki, Peloponisos (Apis), Magnesia, Akarnania, itn.

Gradovi:
Athinai, Mykali, Argos, itd.

Oronimi :
- Olympos, Pindos, Tomoros, Kifissos, Parnassos, itn.

Hidronimi :
- Pelagos, thalasa, Pontos, kolpos, Pineios, Sperheios, Kifisos, Eyinos, Evrostas, itn.

Fitonimi :
- Dafni, kolokynthos, narkissos, yakintos, terevinthos i dr.

Razni nazivi :
- geison, pyrgos, gefira, thiggos, megaron, sidiros, kassiteros, halkos, anax, aspis, theos, eirini, kithara, kindynos tyrannos, solin, xifos, doulos i dr.
(Navedenite glosološki supstrati se navedeni fonetski, a ne vo oficijalna transkripcija)."
OVO U NAJMANJU RUKU NIJE TACNO!
toponim-grcka rec
fitonim-grcka rec
oronim-grcka rec
horonim-grcka rec
teonimi-grcka rec

Nisam te pitao čija je reč etimologija nego da mi daš etimologiju anoreksije.

Bravo, samo što je ANO ROŽA na Pelaškom značilo NA KOST (ili kao kost, onako kao izgleda anoreksični izgladneli subjekat) što i danas znači na slovenskim jezicima iz kojih su ovi gladni Grci pokupili ovu reč. To ti je etimologija reči anoreksija.

Ostavi ti tu pricu gladni Grci i sve ostalo a to sto ti pises etimologiju reci anoreksija obesi macku o rep!Niko ozbiljan to ne moze uzeti kao istinu
Ponavljam
anoreksija oreksi=apetit i an je odricanje
antropologija antropos=covek logos =rec,govor
pedijatrija pedi=dete jatros=lekar
ako hoces jos tu sam,mrzi me da pisem za ostale
A sad pitanje za tebe zasto su uzeli Grcke reci!

Poslednja izmena:
Измишљени су 1945....у исто време када и тзв. црногорци. Пре тога нису постојали као нација.
А Шиптари свашта пишу......по њима на Шари живе и бели медведи.

Makedonci kao nacija u pisanom dokumentu se spominju jos daleke 1027 godine u delu Annales Barenses (MGH SS, V, 53)

Ali posto si Zvezdas oprosticu ti neznanje z:)

A sad pitanje za tebe zasto su uzeli Grcke reci!
Zato što su zabludeli kao ti, i tada nisu znali da je pre Grka neko živeo na tom području i da su Grci od tog nekog naučili evropski jezik, kada su došli iz svoje afričke vukojebine. Doduše nisu ga još dobro savladali, grčki je samo formalno stavljen među indoevropske jezike, isto važi i za albanski, koji je derivat grčkog, i za latinski. Inače su to semitski indoevropeizirani jezici.
I nemoj da se trudiš da pišeš ostale, rekao sam ti da su to kovanice koje su kasnije nastale. Grčki jezik je sistematizovan tek 1976, posle velikog dugogodišnjeg pretresanja rečnika, a ovaj latinski za koji misliš da je originalan je nastao u srednjem veku u katoličkim manastirima, inače i on je bio unga-bunga jezik u starom veku. Sva indoevropska fonetika ova dva jezika je naknadno implementirana.

Afrika nam se širi Evropom, dolazi i zauzima teritorije i kulturu proglašava svojom, tako je to bilo u svakom periodu i na svakom lokalitetu koji su zaposeli. Jedina sigurna determinanta je da su oko njihovih habitata svugde ruševine jer nisu znali da poprave ono što im se urušilo. Jel to narod koji je izgradio Partenon? Što ne izgradiše novi nego su čekali da ih okupiraju Mlečani pa da se nešto gradi? A dotle živeli po zemunicama.

Poslednja izmena:
Zato što su zabludeli kao ti, i tada nisu znali da je pre Grka neko živeo na tom području i da su Grci od tog nekog naučili evropski jezik, kada su došli iz svoje afričke vukojebine. Doduše nisu ga još dobro savladali, grčki je samo formalno stavljen među indoevropske jezike, isto važi i za albanski, koji je derivat grčkog, i za latinski. Inače su to semitski indoevropeizirani jezici.

U velikoj zabludi ste vi G-dine Lesander , mada te cenim ko covek , ali po istoriju nemas blage veze ( ko i uvek ) .
Sve mislis da znas , a nista neznas .
Od tvojih postova :
1.Albanci sa kavkaza
2.Albanci , grcka vlaska mesavina
3.Arabanasi su tu bili a Siptari su dosli .
4.Albanski jezik , slican Kavkaskih toponima
5.Abanski jezik derivat Grckog jezika (sada)
6. Tacno Skenderbeg je ratavao protiv Srbe
7. Juce , Skenderbeg je Srbin .z:mrgreen:
Ima li ko moze razumeti ovoga gospodina ovde ?

Poslednja izmena:

Ako sam ja zabludela onda mi ti kazi odakle su Grci dosli,kada i gde mogu da nadjem te podatke,naravno da mislim na nesto sto je dokazano i verodostojno a ne na nesto sto je TEZA koju su postavili "makedonski"
mislim na FYROM ili albanski istoricari?

Poslednja izmena:
Ako sam ja zabludela onda mi ti kazi odakle su Grci dosli,kada i gde mogu da nadjem te podatke,naravno da mislim na nesto sto je dokazano i verodostojno a ne na nesto sto je TEZA koju su postavili "makedonski"

Albanski istoricari nisu pisali za Grke , nego strani istoricari ..
Pise negde da su Bizanti ih donjeli sa male azije ..
http://translate.google.com/#sq|sr|oreksi

A ja pitam GDE mogu to da procitam i naucim?

THE INFLUX of Greek REFUGEES After 1204

Before the 4th Crusade, Epirus was an obscure and forgotten region in the Byzantine
world. But the fall of Constantinople to the Franks on 13 April 1204 and the subse-
quent creation of the state of Epirus by Michael I Komnenos Angelos Doukas (1205-
ca.1215) made it a destination for a lot of Greeks who wished to escape Latin rule, to
join the struggle against it, or who more simply wished to find conditions of stability.
So our sources mention this influx of refugees, coming from Constantinople. Demetri-
os Chomatenos, archbishop of Ohrid, says that half at least of the refugees from Con-
stantinople found asylum in Epirus. The most famous is the former Byzantine Emperor
Alexis III. But we can also find a Theodore Makrembolites, who fled Constantinople
for Corfu, a Theodore Demnites who escaped Anatolia for the region of Achelôos in
Epirus, and a monk who left Hosios Loukas near Thebes and came to Naupaktos close
to Metropolitan John Apokaukos47. Theodoros Chamaretos, a Greek lord in the Pelo-
ponnese, fled to Epirus, and wrote to the father of his wife that she could come and join
him, since Epirus “was full of countless refugees from the Peloponnese, many of them
persons of rank and wealth, and the lady would certainly find herself among friends and
compatriots”48. This influx of Greek refugees continued throughout the century: even
after 1261 and the restoration of Constantinople by the Emperor of Nicaea, Michael
VIII Palaeologos, Epirus and Thessaly welcomed political or religious refugees fleeing
from the Byzantine court, for example in the 1270s the opponents of the ecclesiastical
policy of Emperor Michael.The most noble of the refugees, coming from Constantinople or from other places,
seem to have found a place in Ioannina, where the castle49 was created specially for
them by Michael I50. This city, quoted by John Apokaukos as a p???d???, that is a “small
city”, became a new Noah’s Ark for the refugees. Their installation there seems to have
caused some problems, since in 1232, after the capture of Michael’s brother and succes-
sor, Theodore (1215-1230), by the Bulgarians, the local inhabitants tried to expel them
from the site that had been allowed to them by Michel I..........
I ovde knjigu imas http://books.google.de/books?id=3zX...E INFLUX of Greek REFUGEES After 1204&f=false

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
[size=+1]Albanskim jezikom je pisano i 300 godina pre nove ere.[/size]

Americki naucnici sa Cornell University u okviru sedamnaestogodisnjeg projekta Greek Epigraphy Project kompjuterizovali su mnoge grcke tekstove u raznim oblastima i periodima. Nancy Kelly i John Mansfield su vodili projekat, zajedno sa Phillip Forsythe u Epigraphical Center of The Ohio State University, vodjenim od Prof. Stephen V. Tracy. Mnogi naucnici i strucnjaci su ucestvovali u ovom projektu: Professor William C. West, of the University of North Carolina, Prof. Ronald S. Stroud and Dr. Sara B. Aleshire at the University of California, Berkeley i mnogi drugi, da ne opterecujemo posetioce teme sa imenima i prezimenima eminentnih profesora i istrazivaca.

Ono sto je jedno od otkrica istrazivaca u okviru ovog velikog projekta su tekstovi ispisani grckim pismom ali na (staro)albanskom! Sto je isto tako zanimljivo, Grci su u tekstu u primeru, cistom kao suza, videli tekst drugacije, pa su mu dali drugi smisao.

Pogledajte sliku:

epitf.png

Na ovom epitafu pronadjenom u Apoloniji 300 godina pre nove ere tacno se vidi da pise:

FIMIA XIYNEPON

Grci su videli: Simia lykiskou.

Grcki problem sa FIMIA HYJNERON je sto su to albanske reci!!!

Na danasnjem albanskom bi pisalo:

fëmijë hyjnizoj

fëmijë: dete

hyjnizoj: obozavati

Amerikanci su tekst sa epitafa preveli kao:

The child deifies

Profesori i istrazivaci Cornel, Ohio State i drugih americkih univerziteta u okviru dugogodisnjeg Greek Epigraphy Project su otkrili pisani staroalbanski jezik.

Srbi su sa Balkana pre vise od 3000 godina osvojili Grcku i Egipat..

Serbonian Bog

The name of the Serbonian Bog (Arabic: مستنقع سربون‎) applied to the lake of Serbonis (Sirbonis or Serbon) in Egypt relates to the Sea Peoples. When sand blew onto it, the Serbonian Bog appeared to be solid land, but was in fact a bog. The term is now applied metaphorically to any situation in which one is entangled from which extrication is difficult.

The Serbonian Bog has been identified as Sabkhat al [Bardawil], one of the string of "Bitter Lakes" to the east of the Nile's right branch. It was described in ancient times as a quagmire, in which armies were fabled to be swallowed up and lost.

The term Serbonian came from the name of the Sherden (also known as Serden or Shardana) sea pirates, one of several groups of Sea Peoples who appear in fragmentary Egyptian records in the 2nd millennium BC.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sea_peoples

Sestro, ne moraš mnogo da tražiš, uzmi grčku legendu o Danu (Danajci) i sve će ti biti jasno. Grci i Arapi su jedno seme.
I oni sami kažu da su došli iz Egipta.

Poslednja izmena:
Lesandar:
А албанска реч за руку ДОРЕ потиче од латинске речи ДАРЕ - или дати (која је опет настала од етрурско-трачанске речи ДАВА, са истим значењем) и готово је сигурно да је прихваћена у тренутку просјачења.

Lesandar:
Pelag nema nikakve veze sa rečju belo. PELAG je POLJE, zemlja. U originalu Pela, jedna od prestonica se zvala PALJA. Zato se i Palanke tako zovu, svaka Palanka je napravljena u kotlini koja je odgovarajuća za život. I Polis ti je Palanka.

MakArija:
Plavi Angeoce pocinjesh da razmishljash,oprosti mozda te neke tvoje ranije natpise su bili samo maska....
Gospodinu Lesandru PELAZGI il BELAZGI su imenovali BELO crno i crveno more i tu je njihova MATICNA ZEMLJA -teritorija ARhi-PELAg-os znaci ostrovi t.z. Egejskog -BELOG mora i kopno ispunjeno s 20 tak jezera -teritorija Ukupne Makedonije i Tesalije

Razocaracu vas, ali ima mnogo izvora koji govore da su Pelazgi = Albanci.

U velikoj zabludi ste vi G-dine Lesander , mada te cenim ko covek , ali po istoriju nemas blage veze ( ko i uvek ) .
Sve mislis da znas , a nista neznas .
Od tvojih postova :
1.Albanci sa kavkaza
2.Albanci , grcka vlaska mesavina
3.Arabanasi su tu bili a Siptari su dosli .
4.Albanski jezik , slican Kavkaskih toponima
5.Abanski jezik derivat Grckog jezika (sada)
6. Tacno Skenderbeg je ratavao protiv Srbe
7. Juce , Skenderbeg je Srbin .z:mrgreen:
Ima li ko moze razumeti ovoga gospodina ovde ?
Upravo sve ovo što si napisao je tačno ali pogrešan redosled, dakle:
1. Postojao je prvobitni narod Pelazgi, govorili su jezikom koji se malo razlikuje od današnjeg torlačkog
2. Danajci su došli iz Afrike i nastanili se tu, i nastali su Grci
3. Grci se preselili u Italiju, nastali Rimljani
4. Rimljani osvojili Balkan doneli latinski
5. Manijakosovi plaćenici Normani došli u Epir , nastali Aromuni (Vlasi)
6. Turci zavladali Balkanom i doveli Čerkeze, mešanjem sa Aromunima nastali Šiptari
7. Skenderbeg je bio Vlah koji je govorio srpskim jezikom ( pre dolaska Čerkeza)
8. Ratovao je kako mu se kaže zato što je bio vazal što turski što vatikanski

O kavkaskim toponimima neću više da pišem, to znaju i vrapci na grani.

Poslednja izmena:
Razocaracu vas, ali ima mnogo izvora koji govore da su Pelazgi = Albanci.

Cuj Siptaru,
Posto si pokazao da si veliki placljivac, a sa druge strane provokator, svaki naredni tvoj post koji ne bude sadrzao link sa orginalom o cemu pises bice prijavljen.

Uzgred molim moderaciju da obrati paznju na nepravilnosti koji ovaj migel59 cini i koristi forum i ovu temu za agitovanje i proteziranje Velike Albanije na ustrb susednih drzava i naroda koristeci nedokazane i nepotvrdjen teze i pretpostavke

iskusni moreplovac:
Cuj Siptaru,
Posto si pokazao da si veliki placljivac, a sa druge strane provokator, svaki naredni tvoj post koji ne bude sadrzao link sa orginalom o cemu pises bice prijavljen.

Uzgred molim moderaciju da obrati paznju na nepravilnosti koji ovaj migel59 cini i koristi forum i ovu temu za agitovanje i proteziranje Velike Albanije na ustrb susednih drzava i naroda koristeci nedokazane i nepotvrdjen teze i pretpostavke

Sve to sto znate da kazete svodi se na vredjanje i pretnje, sto samo govori o vama.

Ali pricate bez ikakvog argumenta ili dokaza.

Takav je stil vase diskusije, da branite nebranjive iluzije.

A licno iznosim najvise argumenata i dokaza i to sve potkrepljeno najvalidnijim izvorima.

Gledaj sta si sam pisao. Dokaz.

iskusni moreplovac:
migel59:
Citat:
Original postavio migel59
Cekaj, moreplovce, uopste nisi u pravu.

Naveo sam vrlo ozbiljne izvore koji govore posredno da su anticki Makedonci zapravo Albanci.

Source [for the Library of Congress]:

Based on information from
R. Ernest Dupuy and Trevor N. Dupuy, The Encyclopedia of Military History, New York, 1970, 95;

Herman Kinder and Werner Hilgemann, The Anchor Atlas of World History, 1, New York, 1974, 90, 94; and

Encyclopaedia Britannica, 15, New York, 1975, 1092.

i znas sta Andjelce kaze na to:

i ti sada kazes da ona iznosi neke dokaze, a potpuno daleko je otisla od bilo kakve istine i dokaza, i samo nipodastava najcitiranije i najpoznatije izvore koje dnevno citira milion ljudi.

I da znas sta je rekla za Enciklopediju Britanika, jednu od najboljih svetskih enciklopedija.

Iskusni moreplovac, i ti si neozbiljan ako tako mislis o kapitalnim delima covecanstva.
Ja sam ti vec jednom napisao sta mislim o tim tvojim "dokazima"...ali nekima treba da se vise puta ponovi,pa zato...
Udruzili se najveci svetski i najveci balkanski falsifikatori pa ce da menjaju istoriju sveta i naroda
Ozbiljni naucnici znaju da je u pitanju samo biznis,pa i ne obracaju paznju na to
Amerikanci koji kao nacija postoje 200 godina ce pisati o narodima koji imaju milenijumsku tradiciju i istoriju...ne zasmejavaj me
Meni je jasan tvoj cilj i prepoznatljiva metoda tako da ne zavaravaj svoje naredbodavce da si nesto uspeo da nekoga ubedis s tim tvojim izmmisljotinama koje potkrepljujes placenim falsifikatima

Pogledaj prvo iskusni moreplovce sta si pisao za dela u kojima su ucestvovali eminentni naucnici i istrazivaci:

R. Ernest Dupuy and Trevor N. Dupuy, The Encyclopedia of Military History

Herman Kinder and Werner Hilgemann, The Anchor Atlas of World History

Encyclopaedia Britannica

Davao sam ubedljivo najvise izvora, a za tebe su ti izvori kako sam kazes "najveci svetski falsifikatori".

Kako moze s tobom uopste da se razgovara kada tako mislis o kapitalnim delima znanja i nauke za covecanstvo.

Sve to sto znate da kazete svodi se na vredjanje i pretnje, sto samo govori o vama.

A licno iznosim najvise argumenata i dokaza i to sve potkrepljeno najvalidnijim izvorima.

Pogledaj prvo iskusni moreplovce sta si pisao za dela u kojima su ucestvovali eminentni naucnici i istrazivaci:

Encyclopaedia Britannica

Davao sam ubedljivo najvise izvora, a za tebe su ti izvori kako sam kazes "najveci svetski falsifikatori".

Kako moze s tobom uopste da se razgovara kada tako mislis o kapitalnim delima znanja i nauke za covecanstvo.

znas sta Andjelce kaze na to:

i ti sada kazes da ona iznosi neke dokaze, a potpuno daleko je otisla od bilo kakve istine i dokaza, i samo nipodastava najcitiranije i najpoznatije izvore koje dnevno citira milion ljudi.

I da znas sta je rekla za Enciklopediju Britanika, jednu od najboljih svetskih enciklopedija.

Iskusni moreplovac, i ti si neozbiljan ako tako mislis o kapitalnim delima covecanstva.

Ja sam ti vec jednom napisao sta mislim o tim tvojim "dokazima"...ali nekima treba da se vise puta ponovi,pa zato...
Udruzili se najveci svetski i najveci balkanski falsifikatori pa ce da menjaju istoriju sveta i naroda
Ozbiljni naucnici znaju da je u pitanju samo biznis,pa i ne obracaju paznju na to
Amerikanci koji kao nacija postoje 200 godina ce pisati o narodima koji imaju milenijumsku tradiciju i istoriju...ne zasmejavaj me
Meni je jasan tvoj cilj i prepoznatljiva metoda tako da ne zavaravaj svoje naredbodavce da si nesto uspeo da nekoga ubedis s tim tvojim izmmisljotinama koje potkrepljujes placenim falsifikatima

Citat koji si meni nakacio, markiran je i nije moj tako da zbog lazi vas, post gospodne bice odmah prijavljen.
Nisu samo tvoji "izvori" validni, imas x izvora i sa moje strane. Misljenje strucnjaka u svetu je podvojeno...

Migel, to je ono što ni ti niti bilo koji drugi Albanac neće razumeti. Albanci su civilizacijsko dno Evrope, ne samo kulturološki već i intelektualno, i to svi znaju. A situacija se ne kreće u pozitivnom već upravo u negativnom smeru.Jer razvijati se može samo intelektualno spreman narod, što Albanci nisu i pored školovanja. Školovanje je samo nadgradnja prirodnih intelektualnih sposobnosti. Neko im veštački podiže cenu iz ličnih interesa. Posle će da ih odbaci kao WC papir. Potencirati neke stvari koje su u domenu fantastike može samo takav narod koji nema koren.

Vrlo lepo neko sa foruma rece, citiram:
"Nekima je dozvoljeno da se izruguju osnovnim moralnim i ljudskim nacelima,da pricaju price koje su van svake pameti i bilo kakve realnosti, bez ikakvog straha, a drugima nije dozvoljeno da se od takvih brane."
A kada se brane, onda odmah cinkarenje, jer nemaju drugih argumenata, jer se ljudi na forumu ne zakopcavaju na ledja i jer laz ne prolazi nigde, sto rezultira kaznenim poenima ili banom zbog pokusaja da se odbrani srpsko!

Encyclopaedia Britannica

O kakvim velikim delima pises bre covece. O onima iz 70-ih godina proslog veka?
Svi su tvoji izvori iz vremena kad je procvala trgovina drogom u kojoj je siptarska mafija najvise para zaradila i ulozila u pisanje falsifikata.
Prilozi ti ovde delo staro 1000 godina gde se uopste spominje rec albanian ili siptar ili arnaut.
Prilozi artefakte arheoloskih istrazivanja koja su izvrsena u toj vasoj vukojebini i koji ukazuju na povezanost sa Antickim Makedoncima.
Vi ste pleme koje je doslo sa Kavkaza da vrsite prljave poslove za druge. Uostalom celo vreme kroz istoriju samo to i radite.
Kojim delima su zaduzbina civilizacije ,a nose predznak siptarsko?
I ti ces nama pricati o nauci i verodostojnim izvorima.
Imate more. Gde vam je jaka pomorska flota. Toliko ste napredovali da ne znate ni da plivate, a kamo li ploviti i biti neki predstavnici starih naroda.
Sve sto ste dobili je dobiveno pljackom ,grabanjem , laganjem ,falsifikatima i skrivanjem iza ledja jakih.
To je vasa genetika.

Imate more. Gde vam je jaka pomorska flota. Toliko ste napredovali da ne znate ni da plivate, a kamo li ploviti i biti neki predstavnici starih naroda.
Sve sto ste dobili je dobiveno pljackom ,grabanjem , laganjem ,falsifikatima i skrivanjem iza ledja jakih.
To je vasa genetika.

Albanian uopšte nije termin koji se odnosi na njih, i to je ukradeno, oni su Arnauti, Šiptari.
A nemaju leksiku za moreplovstvo. Što znači da su došli iz područja koje nije imalo more.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back