Grci se blamiraju u EU, negiraju Makedoniju i Makedonce!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa sta hoces da kazes. To nije uopste u koliziji sa onom o cemu pisem, niti ista dokazuje suprotno, naprotiv.

Na prvoj karti se vidi da je i Rodos obelezen kao teritorija Doraca sto sam i sam pisao.

Druga karta je grcka. Grci ce uvek sve Dorce smatrati Grcima.

[size=+1]Cela prica oko anticke Makedonije je:

Da li se svi Dorci mogu smatrati Grcima ili su Dorci poseban narod iz koga su nastali Albanci.

Istina je negde na sredini.

Mnogi Dorci su vremenom grcizirani.

Oni Dorci koji nisu grcizirani, a oni su ziveli na teritoriji Epira, danasnje Albanije i Makedonije su danasnji Albanci.[/size]

NISU ALBANCI!
NEGO TI MENI NE RECE ZA ARHEOLOSKA ISKOPAVANJA...
GDE SU VAM ARHEOLOSKA NALAZISTA U TOJ VASOJ ARNAUTIJI, KOJA DOKAZUJU TE TVOJE PRETPOSTAVKE?[/B]

Plavo Andjelce:
TI SE POZIVAS NA KVAZI IZVORE; GOSPODINE I NA ONE KOJI SE TEBI SVIDJAJU!
TO NIJE NISTA DOKAZANO, TO SU PRETPOSTAVKE I VASA PROPAGANDA, JER SE NADATE DA CETE TIME OPRAVDATI OKUPACIJU SRBIJE I MAKEDONIJE I STVARANJE VASE VELIKE ARNAUTIJE!

Dorci nisu ziveli na teritoriji Srbije i ne znam da je neko nekada to napisao, ako imas neki izvor o tome pokazi nam.

Dorci nisu ziveli na teritoriji Srbije i ne znam da je neko nekada to napisao, ako imas neki izvor o tome pokazi nam.

Ja se tebi divim, prosto je neverovatno uspeti napisati 30 postova i da u njima nema ni jedne jedine tacne stvari. Ti si izgleda posvadjan sa istorijom ? odakle tebi ta suluda ideja da su stari grci(ciji genotip,ima veze sa danasnjim albancima koliko i sa mrkim medvedom) imali ikakve dodirne tacke sa albancima ?
pa albanci su sve svoje simbole kopirali od stare vizantije,od orla,pa nadalje...

ZRNANS83:
jesi ti malo ........ ????
stari grci albanci ?

Zrnane, citaj pazljivo.

Uobicajeno se uci da su tri grcka plemena:

Jonci, Eolci i Dorci.

Jonci i Eolci poticu od Ahajaca.

Medjutim Dorci su sa Ahajcima tokom istorije vodili krvave ratove.

Ima mnogo naucnika koji smatraju da Dorci koji su ziveli na severu i to u krajevima: Epir, severozapadna Grcka i Makedonija nisu originalni Grci.

Za to postoji bogata istorijska, predmetna, lingvisticka i druga evidencija.

Vremenom su Dorci Peloponeza i drugih krajeva Grcke grcizirani, primili su jezik i kulturu.

Ali Dorci severa, Epira, severozapadne Grcke i Makedonije su ostali poseban narod.

To su danasnji Albanci.

I genetska istrazivanja potvrdjuju da dobar deo Grka i Albanci imaju iste haplogrupe.

Upravo gde je najveca koncentracija grciziranih Doraca a to je Peloponez: haplogrupa E3b1 = 47% stanovnistva i oni su danas Grci.

Najveca koncentracija Albanaca je danas na Kosovu: haplogrupa E3b1 = 46% stanovnistva.

Strucnjaci za genetiku su utvrdili da albansko stanovnistvo Kosova (naravno i Albanije, Makedonije i td.) i grcko stanovnistvo Peloponeza, Epira i drugih oblasti Grcke ima isto poreklo.

Dakle pored istorijskih, predmetnih, lingvistickih i drugih argumenata i dokaza, dodati su i genetski dokazi.

Zrnane, citaj pazljivo.

Jonci, Eolci i Dorci.

Ima mnogo naucnika koji smatraju da Dorci koji su ziveli na severu i to u krajevima: Epir, severozapadna Grcka i Makedonija nisu originalni Grci.

Vremenom su Dorci Peloponeza i drugih krajeva Grcke grcizirani, primili su jezik i kulturu.

Ali Dorci severa, Epira, severozapadne Grcke i Makedonije su ostali poseban narod.

To su danasnji Albanci.

I genetska istrazivanja potvrdjuju da dobar deo Grka i Albanci imaju iste haplogrupe.

Upravo gde je najveca koncentracija grciziranih Doraca a to je Peloponez: haplogrupa E3b1 = 47% stanovnistva i oni su danas Grci.

Najveca koncentracija Albanaca je danas na Kosovu: haplogrupa E3b1 = 46% stanovnistva.

Strucnjaci za genetiku su utvrdili da albansko stanovnistvo Kosova (naravno i Albanije, Makedonije i td.) i grcko stanovnistvo Peloponeza, Epira i drugih oblasti Grcke ima isto poreklo.

Dakle pored istorijskih, predmetnih, lingvistickih i drugih argumenata i dokaza, dodati su i genetski dokazi.

NE LUPAJ, MIGELE!

Zrnane, citaj pazljivo.

Jonci, Eolci i Dorci.

To su danasnji Albanci.

Svi balkanski narodi imaju iste haplogrupe!
Samo je razlika u procentima!

ti veze sa istorijom i genetikom nemas.
Prvo , u staroj grckoj su ratovali svi sa svima,nema dva grada koja nisu medjusobno ratovala,a kamoli 2 plemena.
Drugo, albanci na kosovu su cinili 5% stanovnistva pre 100 godina, i odkle sada oni da budu autokton narod ? prva drzava,koja se javlja ,je tek posle 1 svetskog rata,dotle albanci nisu cinili vecinu ni u albaniji. Danasnja albanija,i albanci sa kosova,su produkt izuzetno malog genotipa,povezanog sa izuzetno velikim 100godisnjim prirodnim prirastajem,sto je ostavilo vidljive posledice po genotip danasnjeg prosecnog albanca.
Ovde ne vredjamo nikog,ali albanci su danas u problemu kao i norvezani,jer su u procesu ''degenerizacije'' (ovo nije uvreda,vec genetsko,medicinska rec)
Znas li zasto preko 50% albanaca ima krive noge ? znas li sta kazu naucnici o genotipu albanaca i norvezana ? jer je ru fakticki svako svakom rod ? ajte malo istrazite,pa se vratite vamo na ozbiljan razgovor.

[size=+1]Na zalost, ja dajem izvore, argumente i dokaze a ti mlatis neverovatne stvari koje se ne mogu povezati ni sa cim.[/size]

TI ne dajes nikakve dokaze, vec teorije i pretpostavke!
Ti siris lazi i propagiras veliku arnautiju!
I red je da odes jednom za svagda!
Jedan strucnjak ne veruje slepo u jednu teoriju samo, vec je objektivan i nepristrasan!
Tacno onoliko koliko obuhvata vas san velika arnautija, na toj teoriji propagiras da je to nekada bilo albansko i da su ziveli albanci!
Samo cekam kada ces da kazes da ste bili i u Nisu i u Pomoravlju i Sumadiji!
´

GDE SU VAM ARHEOLOSKA NALAZISTA? GDE SU VAM ARHEOLOSKI DOKAZI?

zrnans83:
ti veze sa istorijom i genetikom nemas.
Prvo , u staroj grckoj su ratovali svi sa svima,nema dva grada koja nisu medjusobno ratovala,a kamoli 2 plemena.
Drugo, albanci na kosovu su cinili 5% stanovnistva pre 100 godina, i odkle sada oni da budu autokton narod ? prva drzava,koja se javlja ,je tek posle 1 svetskog rata,dotle albanci nisu cinili vecinu ni u albaniji. Danasnja albanija,i albanci sa kosova,su produkt izuzetno malog genotipa,povezanog sa izuzetno velikim 100godisnjim prirodnim prirastajem,sto je ostavilo vidljive posledice po genotip danasnjeg prosecnog albanca.
Ovde ne vredjamo nikog,ali albanci su danas u problemu kao i norvezani,jer su u procesu ''degenerizacije'' (ovo nije uvreda,vec genetsko,medicinska rec)

Kosovo je potpuno nebitno za ovu pricu, samo sam spomenuo po pitanju haplogrupa i nemam nameru ni u kom drugom kontekstu da spominjem, citaj sve moje postove pa ces videti.

Za ovu pricu su bitni Epir, Makedonija, Grcka; Dorci i Ahajci.

Kosovo je potpuno nebitno za ovu pricu, samo sam spomenuo po pitanju haplogrupa i nemam nameru ni u kom drugom kontekstu da spominjem, citaj sve moje postove pa ces videti.

Za ovu pricu su bitni Epir, Makedonija, Grcka; Dorci i Ahajci.

ajde ti meni reci drzava SPARTA kom je plemenu pripadala ?
Dzrava ATINA kom je plemenu pripadala ?
i sta cemo sada ?

ti ovde tvrdis ,kao kada bi neko u americi tvrdio da su amerikanci povezani sa majama. Pa to nije moguce,jer su dosli daleko posle njih,tako je i sa albancima,njih u toj prici , nije bilo...

Plavo Andjelce:
GDE SU VAM ARHEOLOSKA NALAZISTA? GDE SU VAM ARHEOLOSKI DOKAZI?

Pokazao sam one stitove.

Svako moze videti da je makedonski stit samo jedan od dorskih stitova. Svi dorski stitovi sadrze Sunce, (koje je simbol i Staroegipcana i dalje, mediteranske rase).

Sto se jezika tice, ne boj se. Radi se na tome da se potpuno otkrije originalni dorski jezik.

I da ti ne kazem koji jezik je naslednik dorskog?

Pokazao sam one stitove.

Svako moze videti da je makedonski stit samo jedan od dorskih stitova. Svi dorski stitovi sadrze Sunce, (koje je simbol i Staroegipcana i dalje, mediteranske rase).

Sto se jezika tice, ne boj se. Radi se na tome da se potpuno otkrije originalni dorski jezik.

ti i dalje nastavljas... ?
reci mi koji je to grcki stit iskopan na teritoriji danasnjeg kosova i albanije ? bilo koji artifakt ?
koja je nasjtariji verski objekat u albaniji :-) ?
kakvi crni albanci,kakvi crni grci,pa to jedno sa drugim ni u recenici ne ide.

Pokazao sam one stitove.

GDE SU VAM ARHEOLOSKA NALAZISTA? GDE? DA NISU MOZDA OKO PRILEPA?
JEL I PRILEP U ARNAUTIJI MOZDA?

ti i dalje nastavljas... ?
reci mi koji je to grcki stit iskopan na teritoriji danasnjeg kosova i albanije ? bilo koji artifakt ?
koja je nasjtariji verski objekat u albaniji :-) ?
kakvi crni albanci,kakvi crni grci,pa to jedno sa drugim ni u recenici ne ide.

PA ZAR NE KAPIRAS DA JE PLACEN DA PROPAGIRA LAZI?
VIDIS DA POKUSAVAJU DA IZGRADE POREKLO STAROSEDEOCA I DA NA OSNOVU TOGA PRAVE VELIKU ARNAUTIJU?

ZRNANS83:
ajde ti meni reci drzava SPARTA kom je plemenu pripadala ?
Dzrava ATINA kom je plemenu pripadala ?
i sta cemo sada ?

ti ovde tvrdis ,kao kada bi neko u americi tvrdio da su amerikanci povezani sa majama. Pa to nije moguce,jer su dosli daleko posle njih,tako je i sa albancima,njih u toj prici , nije bilo...

[size=+1]Spartanci su Dorci. Pa zasto su tako krvavo ratovali sa Ahajcima. Jasno, zato sto nisu bili isti narod.[/size]

Citaj:

Dorians primarily began settling in the south and eastern mainland of Greece. With the growth of classical Greece, they created strong centers in Laconia (with its capital Sparta), Messenia, Argolis, and the Isthmus of Corinth. Dorian settlements also continued into the southern Aegean of Melos, Thera, Rhodes, Cos, and Crete. In addition, the Dorians influence in the Aegean reached Halicarnassus and Cnidus (Turkey). By the 8th century BC, Dorian influence had spread to many parts of the Aegean, including Italy, the Crimea along the Black Sea, Corinth, and Argos.

Peloponez je pun Doraca, otud haplogrupa E3b1 tako izrazena na Peloponezu.

Kada govorimo o Francima, Dinarcima, Dorcima, Ahajcima ne mozemo sto posto poistovecivati sa Francuzima, Srbima, Albancima ili Grcima. Savremeni narodi su kasnije nastali. Mnogi Dorci su danas Grci i to niko ne osporava. Mi govorimo o poreklu.

[size=+1]Spartanci su Dorci. Pa zasto su tako krvavo ratovali sa Ahajcima. Jasno, zato sto nisu bili isti narod.[/size]

Kada govorimo o Francima, Dinarcima, Dorcima, Ahajcima ne mozemo sto posto poistovecivati sa Francuzima, Srbima, Albancima ili Grcima. Savremeni narodi su kasnije nastali. Mi govorimo o poreklu.

e al si se sada zavrnuo.....
pa jel znas ti ko je sve bio u SPARTANSKOM bloku ? tj savezu ?
a ko je sve bio u ATINSKOM bloku,tj savezu ? :-)
ispade da su ratovali svi sa svima, i nisu oni ratovali protiv drugog naroda ,vec su ratovali za prevlast,a svi su bili isti narod,ista religija,isti jezik,isti obicaji....zato ne ubacuj vise lazirane cinjenice,kada sam te uhvatio da nisu ratovala dva plemena,vec savezi,u kojima je bilo zastupljeno oba plemena,cak i trece za koje i ne znas.

Citaj:

Dorians primarily began settling in the south and eastern mainland of Greece. With the growth of classical Greece, they created strong centers in Laconia (with its capital Sparta), Messenia, Argolis, and the Isthmus of Corinth. Dorian settlements also continued into the southern Aegean of Melos, Thera, Rhodes, Cos, and Crete. In addition, the Dorians influence in the Aegean reached Halicarnassus and Cnidus (Turkey). By the 8th century BC, Dorian influence had spread to many parts of the Aegean, including Italy, the Crimea along the Black Sea, Corinth, and Argos.

Kada govorimo o Francima, Dinarcima, Dorcima, Ahajcima ne mozemo sto posto poistovecivati sa Francuzima, Srbima, Albancima ili Grcima. Savremeni narodi su kasnije nastali. Mnogi Dorci su danas Grci i to niko ne osporava. Mi govorimo o poreklu.

NECE BITI GOSPODINE LAZOVE! PA NE ZAKOPCAVAMO SE MI SVI NA LEDJA!
Haplogruppe J (J2b1) wird in ihrer höchsten Konzentration im Kaukasus und in Südwestasien gefunden. Außerhalb dieser Regionen ist Haplogruppe J mäßig auf Südeuropa verteilt (besonders in Mittel- und Süditalien, und in Albanien)
VI STE DOSLI SA KAVKAZA!
E1b1b1a (E-M78): M78 wird in ganz Nordafrika und auch im Nahen Osten ,ungefähr 25 % unter Albanern!
I1b (M227) (früher I1a1) Scheint sehr begrenzt zu sein, mit einer niedrigen Konzentration von 1% bei Slawen und Uraliern in Osteuropa; wurde ebenso bei einigen Libanesen festgestellt
VASA GLAVNA HAPLOGRUPA JE J, A NE E KAO STO TI TVRDIS!

ZRNANAS83:
grcima pun k... ovih makedonaca, a sada i albanci da im kradu istoriju :-) pa ima nacisto da polude!!!

Zrnane, gresis po pitanju odnosa Grka i Albanaca. Grci dobro znaju da ex yu Makedonci nemaju nikakve argumente i zato mogu lako sa njima.

Medjutim, isto tako Grci znaju da Albanci imaju veoma jake argumente, cvrsto utemeljene i retko kada se upustaju u zestoke rasprave.

Grci se drze toga da su Dorci grcko pleme, da je Dorus jedan iod sinova Helena, praoca helenskog naroda, lepo su oni uklopili svoju istoriju.

Ali jasno je da anticki Makedonci poticu od onih Doraca koji nisu helenizovani.

Herodotus, in his work Histories, talks about the origin of the Macedonian royal house, the Argead dynasty, from the city of Argos, in the Peloponnese, and the lineage of Temenus, a descendant of Heracles, thus they were also known as Temenids. He also writes that the Macedonians were a Greek tribe from which the Dorians originated.

Danas su helenizovani Dorci Grci.

Nehelenizovani Doci su danas Albanci.

Ancient Macedonians were Dorians. Today's non-hellenized Dorians are Albanians.

Plavo Andjelce:
VASA GLAVNA HAPLOGRUPA JE J, A NE E KAO STO TI TVRDIS!

Stvarno Plavo Andjelce nastojis na sve moguce nacine sebe da demantujes; pa znas sta si sve do sada pisala, to se nista zajedno ne moze povezati.

J kod Grka 6,5% (ali dacu jos izvora)
J kod Albanaca 14,3 %
Uzimajuci u obzir brojnost grcke i albanske populacije u apsolutnim iznosima vise Grka ima J nego Albanaca. I opste je uvrenje da je J na Balkan doslo sa Grcima.

E3b1 kod Grka 21%, Grka sa Peloponeza 47%
E3b1 kod Albanaca 27%, kosovskih Albanaca 46%

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back