Grci se blamiraju u EU, negiraju Makedoniju i Makedonce!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ex yu Makedonci (a neke cu zvati Fyromani jer to zasluzuju) su kao dva od ona tri ... ne zele da vide niti da cuju.

Alexander the Great is Albanian or Greek.

Ali drugi pricaju jer svakako na to imaju pravo.

Ovo je iz americke Kongresne biblioteke.

Autor prvo povezuje Albance sa Ilirima.

Mystery enshrouds the exact origins of today's Albanians. Most historians of the Balkans believe the Albanian people are in large part descendants of the ancient Illyrians, who, like other Balkan peoples, were subdivided into tribes and clans. The name Albania is derived from the name of an Illyrian tribe called the Arber, or Arbereshë, and later Albanoi, that lived near Durrës.

A onda istice veoma vaznu recenicu koja govori o sustini sporenja Grka i Albanaca.

[size=+1]The Illyrians carried on commerce and warfare with their neighbors. The ancient Macedonians probably had some Illyrian roots, but their ruling class adopted Greek cultural characteristics. [/size]

[size=+1]Anticki Makedonci verovatno su imali ilirske korene, ali njihova vladajuca klasa je usvojila grcke kulturne karakteristike.[/size]

Kao sto vidite, americki naucnici nigde ne pominju ex yu Makedonce (niti za pojedine koji to vole FYROM-ane); pominju iskljucivo Albance i Grke.

Source [for the Library of Congress]: Based on information from R. Ernest Dupuy and Trevor N. Dupuy, The Encyclopedia of Military History, New York, 1970, 95; Herman Kinder and Werner Hilgemann, The Anchor Atlas of World History, 1, New York, 1974, 90, 94; and Encyclopaedia Britannica, 15, New York, 1975, 1092.

Okaci te teorije Anglo-Saksonaca, macku o rep!
Imas oci valjda pa pogledaj da li ti neki Grk lici na Albanca? Ako koza laze, ne laze rog.
Da li ti lici na rka i Albanca?
http://www.planet-wissen.de/sport_f..._des_laufens/img/intro_laufen_alexander_g.jpg
http://www.wissen-digital.de/lexikon/images/6/62/Alex1775.jpg

Arberi, na zalost i nisu bas neki argumenti.
Cinicno je, ruzno i bezobrazno da vi tvrdite da je sve vase i da ste vi Iliri i "vlasnici " Balkana, kad se dobro zna da ste dosli i odake ste dosli...
Narodi su se stapali sa Tracanima,Ilirima, Rimljanimatj. sa starobalkanskim etnosima.
Proces asimilacije je karakterističan i za Srbe i za gotovo sve narode na Balkanu (Bugari, Makedonci, Albanci,Mađari, Rumuni itd.) i u Evropi, teško da će se naći i jedna zemlja čiji su stanovnici autohtoni. Sve je to izmešano i jedno na drugo nakaljemljeno. Jedni su odlazili, a drugi dolazili!!!

Ako nisu stare knige i istoricari argumenti , onda sta moze biti drugo ?
Nek izvole oni sa istim argumentima da vidimo dali uopce ih imaju .

Jednostavno , kad sam najveci Grk tvdi da je tako , nemoj kriviti mene lady , ja te knjige nisam pisao ko sto vidis su jako stare ..
Samo ime ti kaze dosta , more JON znacaj na Albanski , Athina , takodje , 12 bogova od pelazga , aferdita , hera itd. neznam ni ja sam vise ..
Oni sami traze lady , nikoga ne priznaju zato sto su sami niko i nista . Mi imamo argumente na stolu .
Cekaj lepi, je l' ti to hoces da kazes da su anticki Grci u stvari bili Albanci?

Ex yu Makedonci (a neke cu zvati Fyromani jer to zasluzuju) su kao dva od ona tri ... ne zele da vide niti da cuju.

Mystery enshrouds the exact origins of today's Albanians. Most historians of the Balkans believe the Albanian people are in large part descendants of the ancient Illyrians, who, like other Balkan peoples, were subdivided into tribes and clans. The name Albania is derived from the name of an Illyrian tribe called the Arber, or Arbereshë, and later Albanoi, that lived near Durrës.

A onda istice veoma vaznu recenicu koja govori o sustini sporenja Grka i Albanaca.

[size=+1]The Illyrians carried on commerce and warfare with their neighbors. The ancient Macedonians probably had some Illyrian roots, but their ruling class adopted Greek cultural characteristics. [/size]

[size=+1]Anticki Makedonci verovatno su imali ilirske korene, ali njihova vladajuca klasa je usvojila grcke kulturne karakteristike.[/size]

Kao sto vidite, americki naucnici nigde ne pominju ex yu Makedonce (niti za pojedine koji to vole FYROM-ane); pominju iskljucivo Albance i Grke.

Source [for the Library of Congress]: Based on information from R. Ernest Dupuy and Trevor N. Dupuy, The Encyclopedia of Military History, New York, 1970, 95; Herman Kinder and Werner Hilgemann, The Anchor Atlas of World History, 1, New York, 1974, 90, 94; and Encyclopaedia Britannica, 15, New York, 1975, 1092.

Opet fabrikat iz kuhinje amerikanaca i albanskog lobija. Ovi drugi su kupili drzavu na taj nacin,pa nece neki pamflet koji zele da promovisu u naucni trud.
Smesno z:lol:

Ex yu Makedonci sire manipulacije kako su oni potomci Aleksandra Velikog.

U ozbiljnim naucnim krugovima iskljucivo figurisu Grci i Albanci kao potomci Aleksandra Velikog.

Jos malo cinjenice protiv manipulacije:

Cinjenica ili manipulacija

Jezik koji se danas govori u Makedoniji uveden je 1944 od strane komunisticke partije.

Anticki Makedonci nisu govorili jezikom koji danas govore ex yu Makednoci (ili ako neko voli FYROM-ani)

Kojim jezikom su govorili anticki Makedonci?

Mozda americki naucnici ukazuju na pravi put:
"Anticki Makedonci verovatno su imali ilirske korene, ali njihova vladajuca klasa je usvojila grcke kulturne karakteristike".

To znaci da su verovatno vladajuci slojevi govorili grcki.

A narod, ako je po tvrdnji Amerikanaca bio predak Albancima, i ako se moze shvatiti "sta je pisac hteo da kaze":
govorio je jezikom koji je kroz vekove postao albanski jezik.

U ozbiljnim naucnim krugovima iskljucivo figurisu Grci i Albanci kao potomci Aleksandra Velikog.

Jezik koji se danas govori u Makedoniji uveden je 1944 od strane komunisticke partije.

Anticki Makedonci nisu govorili jezikom koji danas govore ex yu Makednoci (ili ako neko voli FYROM-ani)

"Anticki Makedonci verovatno su imali ilirske korene, ali njihova vladajuca klasa je usvojila grcke kulturne karakteristike".

A narod, ako je po tvrdnji Amerikanaca bio predak Albancima, i ako se moze shvatiti "sta je pisac hteo da kaze":

Kao sto Aleksandar Makedonski nije govorio ni danasnji grcki, jos manje albanski koji je star tek 101 godinu.

Anticki grcki je imao vise dijalekata-makedonski nije pripadao grupi grckih dijalekata..
Na slici je obojen istom bojom kao ilirski i tracanski-to je znak da je bio slican tracanskom i ilirskom jeziku..

http://en.wikipedia.org/wiki/Attic_Greek

A, koliko stare knjige?
Zavisi koji Arberi.
Kada je nesto istina, to onda podrzavaju svi ili bar dobra vecina, a ne samo vasi i po neki grcki, koji je besan na vlast.

Ne-ne-ne andjelce to ti nece proci kod mene , lako je ignorisati sve sta je Albansko , daj ti mene prvo argumenat ko ja sta vam dajem .. To nista ne vredi , samo reci , ne kod mene .

BATALI BRE TE KVAZI ARGUMENTE! TO JE PROPAGANDA! NE SIRI LAZI I PROPAGANDU,DOSTA JE VISE I SAD TI NAJOZBILJNIJE KAZEM!
ALEKSANDAR VELIKI NIJE ALBANAC![/SIZE]ANTICKI MAKEDONCI SU TRACANI!
ILIRI NEMAJU VEZE SA ALBANCIMA! ALBANCI SU SE SAMO NASELILI NA ILIRKU ZEMLJU!
KAKAV BRE ALBANSKI SU PRICALI ILIRI?KAKO TE NIJE SRAMOTA! KAKAV KARAKTER TI IMAS?
SA KOJIM PRAVOM TO TVRDIS?
AKO TO VASE LOBIRANJE I TA PROPAGANDA PRODJE U SVETU, ONDA JE STVARNO ZAVLADALA KOMPLETNA ANARHIJA,PODVALA,LAZ I NECOVECSTVO I DOKLE CE DA STIGNE SVET?

iskusnimoreplovac:
Opet fabrikat iz kuhinje amerikanaca i albanskog lobija. Ovi drugi su kupili drzavu na taj nacin,pa nece neki pamflet koji zele da promovisu u naucni trud.
Smesno

Dat je isecak dela iz [size=+1]amercike kongresne biblioteke[/size].

Pogledajte izvore:

Source [for the Library of Congress]
Based on information from:

[size=+1]R. Ernest Dupuy and Trevor N. Dupuy, The Encyclopedia of Military History, New York, 1970, 95;

Herman Kinder and Werner Hilgemann, The Anchor Atlas of World History, 1, New York, 1974, 90, 94; and

Encyclopaedia Britannica, 15, New York, 1975, 1092.[/size]

Ako neko za ove izvore kaze da su smesni onda sa njim nesto nije u redu.

Iskusnimoreplovce, da li si svestan da si za americku Kongresnu biblioteku, Enciklopediju vojne istorije, Atlas svetske istorije i Enciklopediju Britanika rekao da su smesni izvori.

Pa milioni ljudi sirom sveta citiraju ove knjige svakog dana.

'Ajde nadji neke druge izvore na tom nivou koji govore nesto sto bi tebi islo u prilog?

Kazem da ex yu Makedonci zatvaraju oci i usi (ali ne i usta) jer ne zele da cuju istinu koja razbija njihovu iluziju.

Poslednja izmena:
Ne-ne-ne andjelce to ti nece proci kod mene , lako je ignorisati sve sta je Albansko , daj ti mene prvo argumenat ko ja sta vam dajem .. To nista ne vredi , samo reci , ne kod mene .

Slusaj Arberi! Nije to negiranje svega albansog, vec negiranje nepravde i lazi. Mi ovde mozemo sada sa neta da ti skidamo hiljade slika takvih "starih" knjiga.
Nije mi u cilju da vredjam tebe ili tvoj narod, ali preteraste bre sa lazima i propagandom.
Ne vredi ni to tvoje, ama bas nista ni kod mene,a jos vise ne vredi kod kompetentnijihljudi od mene i tebe, istoricara!

BATALI BRE TE KVAZI ARGUMENTE! TO JE PROPAGANDA! NE SIRI LAZI I PROPAGANDU,DOSTA JE VISE I SAD TI NAJOZBILJNIJE KAZEM!
ALEKSANDAR VELIKI NIJE ALBANAC![/SIZE]ANTICKI MAKEDONCI SU TRACANI!
KAKAV BRE ALBANSKI SU PRICALI ILIRI?KAKO TE NIJE SRAMOTA! KAKAV KARAKTER TI IMAS?
SA KOJIM PRAVOM TO TVRDIS?
AKO TO VASE LOBIRANJE I TA PROPAGANDA PRODJE U SVETU, ONDA JE STVARNO ZAVLADALA KOMPLETNA ANARHIJA,PODVALA,LAZ I NECOVECSTVO I DOKLE CE DA STIGNE SVET?

Vidis Andjelce....Nas kolega se stidi da glasno kaze "albanski naucni krugovi" jer bi to zvucalo smesno pa zato je izmislio formulaciju "ozbiljni naucni krugovi"
Tako misli da je manje smesno to sto napise...z:lol:

Dat je isecak dela iz amercike kongresne biblioteke.

Pogledajte izvore:

Source [for the Library of Congress]:
Based on information from

[size=+1]R. Ernest Dupuy and Trevor N. Dupuy, The Encyclopedia of Military History, New York, 1970, 95;

Herman Kinder and Werner Hilgemann, The Anchor Atlas of World History, 1, New York, 1974, 90, 94; and

Encyclopaedia Britannica, 15, New York, 1975, 1092.[/size]

Ako neko za ove izvore kaze da su smesni onda sa njim nesto nije u redu.

Iskusnimoreplovce, da li si svestan da si za americku Kongresnu biblioteku, Enciklopediju vojne istorije, Atlas svetske istorije i Enciklopediju Britanika rekao da su smesni izvori.

Pa milioni ljudi sirom sveta ih citiraju svaki dan.

'Ajde nadji neke druge izvore na tom nivou koji govore nesto sto bi tebi islo u prilog?

Kazem da ex yu Makedonci zatvaraju oci i usi (ali ne i usta) jer ne zele da cuju istinu koja razbija njihovu iluziju.

Jesu, smesni su nazalost u danasnje vreme, jer ko plati vise u njegovu se korist okrece i ispravlja istorija!
Ako ko zatvara oci i usi i ako ko ne zeli da zna istinu koja razbija iluziju velike albanije, onda su to albanci!

Slusaj Arberi! Nije to negiranje svega albansog, vec negiranje nepravde i lazi. Mi ovde mozemo sada sa neta da ti skidamo hiljade slika takvih "starih" knjiga.
Nije mi u cilju da vredjam tebe ili tvoj narod, ali preteraste bre sa lazima i propagandom.
Ne vredi ni to tvoje, ama bas nista ni kod mene,a jos vise ne vredi kod kompetentnijihljudi od mene i tebe, istoricara!

daj ti meni argumeata . Toliko od mene .

Uf, nista ja tebe ne razumem. Daj obraduj me i reci mi da su anticki Grci bili Albanci. Ili makar Aleksandar.
Ne bavim se sa Aleksandrom ko sto vidis , bavim se time sta oni se pozivaju na sve i svasta , dok nisu oni sami nista , a svi drugi nisu postajali ..

Poslednja izmena:
'Ajde malo unesite ozbiljnost, a pustite emocije.

Istocni Vetar:
Anticki grcki je imao vise dijalekata-makedonski nije pripadao grupi grckih dijalekata..
Na slici je obojen istom bojom kao ilirski i tracanski-to je znak da je bio slican tracanskom i ilirskom jeziku..

To se moze shvatiti iz onog teksta koji sam dao iz dela americke kongresne biblioteke.

"Anticki Makedonci verovatno su imali ilirske korene, ali njihova vladajuca klasa je usvojila grcke kulturne karakteristike."

Znaci ako se pravilno cita samo su vladajuci slojevi stanovnistva anticke Makedonije govorili grcki.

Medjutim stanovnistvo je imalo ilirske korene i govorilo je neki jezik koji bi nazvali iliriskim, jel' tako?

U prethodnim recenicama, autori su pisali vezu izmedju Ilira i Albanaca.

Vecina istoricara ima uverenje da je albanski narod vecim delom naslednik antickih Ilira, koji su, nalik drugim balkanskim narodima, bili podeljeni u plemena i klanove. Ime Albanija je izvedeno od imena ilirskog plemena Arber, Arberesh, i kasnije Albanoi, koji su ziveli oko Dursa.

Plavo Andjelce:
KAKAV BRE ALBANSKI SU PRICALI ILIRI?

Pa mozes da vidis da su autori povezali Albance sa Ilirima.

Ako je narod anticke Makedonije bio ilirski, a Albanci su naslednici Ilira, onda je logicno da su anticki Makedonci govorili jezikom koji je kroz istoriju postao albanski jezik.

Ovo je sve vrlo logicno na osnovu kapitalnih dela pohranjenih u americkoj Komgresnoj biblioteci.

Veoma je tesko osporavati ta dela.

Njih sigurno skoro svakodnevno citira vise od milion ljudi.

Poslednja izmena:
Iliri nemaju veze sa Albancima..
Ilirski jezik je cak suprotna grupa I-E jezika od albanskog..
Iliri su anticki naziv za Srbe..

Arguments against Illyrian origin

The theory of an Illyrian origin of the Albanians is challenged on linguistic grounds.[4]

* The Illyrian tribe of the Albanoi and the town of Albanopolis (mentioned in Ptolemy's Geographia) could be located near Kruja in central Albania, but nothing absolutely proves a connection to the later Albanians, who appear in the historical record in Byzantine documents of the 11th century.
* By late antiquity, the ethnonym Illyrians was an archaism that had ceased to refer to a distinct Illyrians people (e.g. it was later used by Byzantine historian to refer to the Serbs).[48]
* The theory of an Illyrian origin for the Albanians is weakened by a lack of any Albanian names before the 12th century and the relative absence of Greek influence that would surely be present if the Albanians inhabited their homeland continuously since ancient times.[49] The number of Greek words borrowed in Albania is small; if the Albanians originated near modern-day Albania, there should be more.[50]
* Although some Albanian toponyms descend from Illyrian, according to linguist V. Georgiev, Illyrian toponyms from antiquity have not changed according to the usual phonetic laws applying to the evolution of Albanian. Furthermore, placenames can be a special case and the Albanian language more generally has not been proven to be of Illyrian stock.[32]
* Many linguists have tried to link Albanian with Illyrian, but without clear results.[32][51]. There is an argument that Albanian belongs to the so called "satem group" within Indo European, and that Illyrian did not while Dacian did.[51] or Thracian[52].
* There is a lack of clear archaeological evidence for a continuous settlement of an Albanian-speaking population since Illyrian times. For example, while Albanians scholars maintain that the Komani-Kruja burial sites support the Illyrian-Albanian continuity theory, most scholars reject this and consider that the remains indicate a population of Romanized Illyrians who spoke a Romance language.[48][53][54] Recently, some Albanian archeologists have also been moving away from describing the Komani-Kruja culture as a proto-Albanian culture

Da nisu zalosne, bile bi smesne te tvoje teorije da ste starosedeoci i da ste stariji narod od Grka i da ste ih naucili kulturi i...i....i....

Upravo tako,treba da pogleda i reci koje on koristi a koje su grckog porekla a i nezna da je tako!
Na pr jedna od najznacajnijih reci DEMOKRATIJA!
Ali sa njim ne vredi razgovarati on tvrdi da su bogovi Olimpa Albanci da su imena AHtina, Hera , Afrodita albanske!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back