Grci nas više ne vole?

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.348

„Grci više ne vole Srbe, osetila sam to na svojoj koži“: Srpkinja do detalja opisala noćnu moru koju je doživela u Paraliji

1721214199-Neprijatna-iskustva-u-Paraliji-750x499.jpg

:lol:

Na Instagram stranici "nikana.gr" objavljeno je iskustvo jedne srpske turistikinje koja je posle ovogodišnjeg letovanja u Grčkoj došla do zaključka da nas "Grci jednostavno ne vole".
Naime, u žena je u komentarima napisala da je letovanje u Grčkoj danas potpuno drugačije nego ranije.

„Jednostavno nas ne vole. To je neka moja impresija, nažalost. Nekada smo bili narod u ljubavi, u vreme naših očeva. Imam 40 godina tako da to vreme je defintivno prošlo“, napisala je žena u objavi je rekla da porodično letuje u Paraliji i da joj se nije događalo kao ove godine da joj je prodovačica u restoranu pitala „da li su Srbi“, a onda im je rekla da sačekaju jer ima mnogo posla i da se ista situacija desila sledeći put i da su čekali obrok sat vremena.

Na Instagram stranici objasnili su da Grci koji su vlasnici smeštaja cene srpske turiste, ali da postoje oni koji nisu oduševljeni našim turistima jer „malo troše“.
„Grci su dobri trgovci i u 99% slučajeva vrlo ljubazni prema mušterijama. Takođe, nakon zaista dugog iskustva, znamo da 90% Grka koji su vlasnici smeštaja izuzetno cene srpske turiste. Kažu da su najčistiji, porodični ljudi, nisu glasni, rano odlaze u krevet, nisu alkoholičari i verovali ili ne imamo vlasnike koji ne žele da im šaljemo Grke ili turiste iz nekih drugih zemalja.

Jedini vlasnici koji nisu oduševljeni srpskim turistima jesu neki (ne svi) koji u okviru smeštaja imaju bar ili restoran, jer kažu da srpski turisti malo troše. I ovde nije u pitanju netrpeljivost na rasnoj osnovi, već isključivo računica. Ako može da bira između Britanca koji će čitav dan biti za barom i poručivati piće i Srbina koji će poručiti jedno ili nijedno piće ako nije obavezno, naravno da će odabrati Britanca.

Kada su barovi i restorani u pitanju, možda više od 50% zaposlenih konobara nisu Grci, već Albanci, a ima i Bugara, ali čak i ako su zaposleni mladi Grci to obično nisu lokalci i tu se zaista često može osetiti nedostatak ljubaznosti, posebno na popularnim plažama, na kojima se očekuje da mnogo potrošite.

Sve u svemu, mi ne mislimo da nas Grci ne vole, naprotiv, ništa se nije promenilo, ali tokom letovanja mnogo turista i nema dodir sa lokalcima.
I da napomenemo da je sezona za lokalce vrlo naporan period. To više nisu kratka leta kao što su nekada bila sa malim brojem turista. Sada i na male destinacije kao što je recimo Sitonija dođe milion ljudi, sezona traje od maja do oktobra, turizam se omasovio, a oni rade bez dana odmora, 7 dana u nedelji pa verujemo da im posle mesec dva dana takvog rada nije ni do ukućana, a kamoli do turista.

Ali moramo napomenuti da i pored svega, 99% poruka koje dobijamo ipak jeste pozitivno i jako nam je žao što je ova turistkinja razočarana, jer vidimo da nam je potpuno iskreno prenela svoj utisak“, piše u opisu Instagram strane.

Poslednja izmena od moderatora:
A ne može se čovek ne nasmejati....prva stvar koju primetiš kod Grka je da bi rođenu majku prodali, a druga je da bi rođenu majku zavrnuli za pare....
Posle toga bude sve lakše...
I pazi sad...takva je velika većina trgovaca ma gde bili u svetu. Ide sa profesijom, čast pojedincima.

To spinovanje sa raznoraznom "braćom" je toliko imbecilno ali toliko nažalost prijemčivo našem i možda u par susednih naroda, da me uvek nešto žigne kada pročitam ovaj "tok misli" koliko smo infantilni da nam prodaju tu priču kao neki aksiom pa se ljudi posle "šokiraju"

Inače Grci su generalno blagonaklono orijentisami ka Srbima ali ne toliko da nas vole više od para. To je opšti utisak.

A ne može se čovek ne nasmejati....prva stvar koju primetiš kod Grka je da bi rođenu majku prodali, a druga je da bi rođenu majku zavrnuli za pare....
Posle toga bude sve lakše...
I pazi sad...takva je velika većina trgovaca ma gde bili u svetu. Ide sa profesijom, čast pojedincima.

To spinovanje sa raznoraznom "braćom" je toliko imbecilno ali toliko nažalost prijemčivo našem i možda u par susednih naroda, da me uvek nešto žigne kada pročitam ovaj "tok misli" koliko smo infantilni da nam prodaju tu priču kao neki aksiom pa se ljudi posle "šokiraju"

Inače Grci su generalno blagonaklono orijentisami ka Srbima ali ne toliko da nas vole više od para. To je opšti utisak.
kad nigde nije trebala viza za grcku, u komunizmu, jedina zemlja koja je morala da ima vizu za grcku je jugoslavija.

toliko o "ljubavi" grka.

a ko zna kakvi su to grci na koje nasi ljudi nalecu, u grckoj ima danas toliko siptara da ne znas vise ko je ko. blizi su nam 1000x turci i ko ljudi i trgovci su isto toliko bolji sprama grka, dabogda se zgrcili :lol:

Godinama idem u Grčku i nikada nisam dozivela ovo sto piše u tekstu.Ne znam sta je ocekivala autorka teksta , kakva ljubav , kakvi bakraci
Ni u jednoj zemlji na svetu ljubav prema turistima ne zasniva se na romantici vec na ekonomiji. i vole te sve dok trošiš pare kod njih
Onog trenutka kada vide ledja turistima, tu ljubav prestaje :)

Godinama idem u Grčku i nikada nisam dozivela ovo sto piše u tekstu.Ne znam sta je ocekivala autorka teksta , kakva ljubav , kakvi bakraci
Ni u jednoj zemlji na svetu ljubav prema turistima ne zasniva se na romantici vec na ekonomiji. i vole te sve dok trošiš pare kod njih
Onog trenutka kada vide ledja turistima, tu ljubav prestaje :)
Ja razumem da neko i ponese nešto od hrane, ali pojedini su preterivali, ljudi su ranije nosili smrznute sarme, punjene paprike, meso, supe, konzerve, slatkiše, čak i smrzuti hleb, samo da ne potroše 1 evro tamo... razumem da to lokalce nervira!

„Grci više ne vole Srbe, osetila sam to na svojoj koži“: Srpkinja do detalja opisala noćnu moru koju je doživela u Paraliji

:lol:

Na Instagram stranici "nikana.gr" objavljeno je iskustvo jedne srpske turistikinje koja je posle ovogodišnjeg letovanja u Grčkoj došla do zaključka da nas "Grci jednostavno ne vole".
Naime, u žena je u komentarima napisala da je letovanje u Grčkoj danas potpuno drugačije nego ranije.

„Jednostavno nas ne vole. To je neka moja impresija, nažalost. Nekada smo bili narod u ljubavi, u vreme naših očeva. Imam 40 godina tako da to vreme je defintivno prošlo“, napisala je žena u objavi je rekla da porodično letuje u Paraliji i da joj se nije događalo kao ove godine da joj je prodovačica u restoranu pitala „da li su Srbi“, a onda im je rekla da sačekaju jer ima mnogo posla i da se ista situacija desila sledeći put i da su čekali obrok sat vremena.

Na Instagram stranici objasnili su da Grci koji su vlasnici smeštaja cene srpske turiste, ali da postoje oni koji nisu oduševljeni našim turistima jer „malo troše“.
„Grci su dobri trgovci i u 99% slučajeva vrlo ljubazni prema mušterijama. Takođe, nakon zaista dugog iskustva, znamo da 90% Grka koji su vlasnici smeštaja izuzetno cene srpske turiste. Kažu da su najčistiji, porodični ljudi, nisu glasni, rano odlaze u krevet, nisu alkoholičari i verovali ili ne imamo vlasnike koji ne žele da im šaljemo Grke ili turiste iz nekih drugih zemalja.

Jedini vlasnici koji nisu oduševljeni srpskim turistima jesu neki (ne svi) koji u okviru smeštaja imaju bar ili restoran, jer kažu da srpski turisti malo troše. I ovde nije u pitanju netrpeljivost na rasnoj osnovi, već isključivo računica. Ako može da bira između Britanca koji će čitav dan biti za barom i poručivati piće i Srbina koji će poručiti jedno ili nijedno piće ako nije obavezno, naravno da će odabrati Britanca.

Kada su barovi i restorani u pitanju, možda više od 50% zaposlenih konobara nisu Grci, već Albanci, a ima i Bugara, ali čak i ako su zaposleni mladi Grci to obično nisu lokalci i tu se zaista često može osetiti nedostatak ljubaznosti, posebno na popularnim plažama, na kojima se očekuje da mnogo potrošite.

Sve u svemu, mi ne mislimo da nas Grci ne vole, naprotiv, ništa se nije promenilo, ali tokom letovanja mnogo turista i nema dodir sa lokalcima.
I da napomenemo da je sezona za lokalce vrlo naporan period. To više nisu kratka leta kao što su nekada bila sa malim brojem turista. Sada i na male destinacije kao što je recimo Sitonija dođe milion ljudi, sezona traje od maja do oktobra, turizam se omasovio, a oni rade bez dana odmora, 7 dana u nedelji pa verujemo da im posle mesec dva dana takvog rada nije ni do ukućana, a kamoli do turista.

Ali moramo napomenuti da i pored svega, 99% poruka koje dobijamo ipak jeste pozitivno i jako nam je žao što je ova turistkinja razočarana, jer vidimo da nam je potpuno iskreno prenela svoj utisak“, piše u opisu Instagram strane.
svet se deli na njih i na nas..........grci su u njihovom taboru. Drustvena psihologija se nivelise na toj pripadnosti.
Mi to osetimo ali ne mozemo da povezemo. Nekakva negativna energija je preplavila zapad i nasa psiha to oseti.

Grcka je u velikoj krizi njihov zlatni period je prosao sada samo gledaju da prezive imaju more nezapospenih i slabo placenih u takvoj atnosferi ne mogu smisliti ni svoja rodna mjesta i ljude svoje zemljake a kamoli neke tamo srbe ili bilo koji drugi narod,logika.Ekonomija njihova preko pola vijeka je zavisila od kredita koje im je davala Evropa naravno oni imaju kulturu koju Evropa stiti i Evropa je njih prije primila u Eu nego jednu Spaniju ili Portugal.Najvise im je bilo dobro za vrijeme Olimpijade 2004 u Atini pa do 2010.Posle 2010 e to je druga drzava i druga generacija ljudi koji su rodjeni u dugovima

Imaju turizam kao tercijarnu oblast a industrija im je u minusu debelom

Srbija nije bila pomagana od strane Evrope kao Grcka niti je mogla da bude svoja drzava koju pomaze Evropa zato sto Srbija nema Akropolj,Pantenon,Akadeniju anticku.Inace zamislite kako bi komunistu tretirali to kao spomenike kapitalizma a ne kao istorijsko -kulturne spomenike.Al za to Evropa nije dala i dozvolila da Grcka bude komunisticka i to jedina na Balkanu

Grcka zemlja izmedju Albanije i Turske to i nije bas dobar polozaj al zna Evropa da ukroti ovo dvoje da ne diraju Grcku

Srbi kada im dodju su im osvjezenje jer nisu im komsije a opet mnogo bolje i srbe da gledaju nego turke i albance a opet i ortodoksni su

Ja razumem da neko i ponese nešto od hrane, ali pojedini su preterivali, ljudi su ranije nosili smrznute sarme, punjene paprike, meso, supe, konzerve, slatkiše, čak i smrzuti hleb, samo da ne potroše 1 evro tamo... razumem da to lokalce nervira!
Nekada je toga bilo dostza, mada u zadnje vreme je toga sve manje ili ja ne vidim..obzirom da se hranim po restoranima bilo gde da sam

Ja kada sam bio u Grckoj,upoznao sam dvije djevojke grkinje jako ljubazne prema meni,pokazale mi dobar dio grada,al ono urbane i po rukama im se vidi da nisu puno fizicki radile i onda logicno da su lezernije nego neke konobarice sto prodaju suvlaki ili girose po ljetu u sred Atine na 40 stepeni.Sve zavisi osobe koje upoznate kao turisti najcesce dodjete u kontakt sa trgovcima plus ekonomska kriza u Grckoj stvori more nezadovoljnih mladih.Ja sam vise solo putovao tada ono studentski sa grckim vozovima sam putovao sa lokalcima kroz cijelu Grcku i ono u kupeu upoznao sjajne grkinje,engelski pricaju dobro kao i ja i onda je sve lakse

...koga su ikad Grci voljeli...trgovci... pomorci ...ugostitelji,
sve sami cirkuzanti...

Dobrim djelom ali nisu ni svi grci slicni kao sto kod nas na Balkanu nisu mentalitetom isti sumadinci,crnogorci,dalmatinci, srbijanci,vojvodjani itd

Vecina nasih ljudi obilazi 2 najveca grada grcke ili njihova ljetovalista.A opet drugaciji je mentalitet ako obilazis sjevernu Grcku ili dolje prema jugu kada silazis pa obidjes gradove Larisa,Trikala itd tu su vec grci koji su van te trgovacke price koji zive tu lokalno,sporije zive laganiji zivot ne nuzno laksi ne jure turiste da im izvuku dinar

Grci su nam kroz istoriju palili i manastire, čak imaju i pretenzije na deo gde žive Srbi i nisu to jednom radili. Imali su, naravno i pozitivnih primera, ali to kao braća. Pa, braća nam i Rusi, a onda kad pravdaju aneksiju Krima navode "kad može Kosovo", što je nama direktno u kost.

Taj deo o bratstvu... Tom logikom odeš u Tursku, sa kojom smo posebno "braća", ali da vidiš srdačnosti kad platiš, klanjaju ti se dok prolaziš. Normalno + logično da ih zabole za tebe.

...sjecam se kosarkaskog Kupa u Atini...
...do Soluna i nekako
samo mrze Makedonce
a nas , ne vole...

Ne vole zato sto su im tamo radnici makedonci vecinom a ne turisti,jos makedonci ce da rade poslove koji ce raditi i najsiromasniji grci po ljetovalistima.Makdonci ljeti bi da zarade dzeparac isto kao sto imas srbe koji idu za Cg da rade sezonski.A to je uvijek losa reklama za jedan narode,nebitno sto ti ljudi tamo posteno rade.

Back