Grci nas više ne vole?

Ne mislim da je turizam hleb bez motike..ko to kaže ne razume se ..sta je turizam i šta sve treba da se radi i uradi u turizmu
E sada, da li je to kod svih dobro uradjeno i na kom nivou je druga priča

Turizam na zapadu je stvar politike kod nas je to pokusaj da to bude ekonomija neka odnosno zarada a to ne moze za drzavu biti zarada.Ja sam putnik i obozavam putovanja

Ne zivi Francuska od toga sto je Pariz najposjceniji grad svijeta i sto im milioni i milioni obicnih ljudi godisnje makar jednom plate par Eura ili malo vise kartu za Luvr ili sto gledaju da ustede na smjestaju ili da jedu njihove kroasane i makaronse van pameti.Turizam je politika klasicna imidz za njih

Zasto Njemacku boli uvo za turizam,njeni turisti posjecuju sve zemlje svijeta i dobro se naplate a zovu se mercedes i audi itd od toga se zivi

Nikad nisam bio u Grčkoj, ali decenijama slušam razne mitove o srpskim turistima tamo. Neka priča je uvijek išla kako je tamo sve puno naših ljudi, a nedavno slučajno naiđem na zvaničnu statistiku. Građani Srbije nisu ni među prvih deset po broju turista u Grčkoj. Makedonci i Albanci su recimo mnogo brojniji. Tako da ne znam ni zašto bi se posebno trudili oko naših ljudi. Em nisu tako brojni, em nisu puni para. Očito se minoran dio turističkog profita sliva iz Srbije.

Sve ovo o grcima ne važi, koliko god potrošio, ako si s grkom dobar to se protegne i posle odmora. Grci su južnjački narod i ma koliko se borili da zarade isto toliko im je važno da se druže. Naravno, mnogi su ih zavrtali koristeći "prijateljstva", pa je normalan sav oprez prema "srbima" od kojih su neki šiptari, a mnogi lopovi i lažovi...i svima piše da su Srbi.... pa meni kada se obrate neka "braćala" imam zazor "šta hoće", a ne onaj ko ne razme ni srpski ni engleski...

Prošle godine mi lutali tražili u selu nekog doktora za komšiju iz Leskovac, povredio se....kad pitamo za doktora neku grkinju i ona nam objasni gimnastikom gde ima zubar i donosi kesu sa dva kila odličnog limuna da ponesemo, ima ga previše....domaćine smeštaja sad mogu da zovem da mi nadje smeštaj, a trgovca da mi pošalje maslinovo ulje....
Ne verujem da nismo braća....ko i s talijanima po selima ili francuzima i špancima...možda svi oni ne mogu svoju mafiju da poapse i sklone, ali mi smo već u čabru iz koga može da se uništi kriminal engleske državne mafije...

Većina Grka žive od turizma. Zamisli da ti živiš od turizma i dođu ti gosti sa spremljenom hranom za sve dane, na plaži kamenom zakucavaju peškire, ne kupuju ništa, a malo može i da se ispeče paprika na tuđu struju, pa posle može i kolo u moru? Da li bi bio oduševljen?

Većina Grka žive od turizma. Zamisli da ti živiš od turizma i dođu ti gosti sa spremljenom hranom za sve dane, na plaži kamenom zakucavaju peškire, ne kupuju ništa, a malo može i da se ispeče paprika na tuđu struju, pa posle može i kolo u moru? Da li bi bio oduševljen?
To rade ljudi koji iznajme apartman. Onaj ko iznajmljuje apartman, najčešće ne nudi hranu.
Paprike su previše.

Back