- Poruka
- 28.909
Posledice snosi svako, trebalo bi da si spreman na to.Zeznuto je što otvaraš ovu temu na Politici gde mi je zabranjeno da pišem a imam što-šta da kažem
A povrh svega ironično, jer pričamo o slobodi govora![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Posledice snosi svako, trebalo bi da si spreman na to.Zeznuto je što otvaraš ovu temu na Politici gde mi je zabranjeno da pišem a imam što-šta da kažem
A povrh svega ironično, jer pričamo o slobodi govora![]()
Čemu ovakva pitanja kad sama nisi u stanju da se uzdržiš od najbespoštednije paljbe po svakom ko ima drugačije mišljenje?Sloboda govora je osnovno pravo u svakom demokratskom društvu. Ipak, sve češće se postavlja pitanje — gde je granica? Kada kritika prelazi u uvredu? Kada "lični stav" postaje govor mržnje?
U svetu u kojem se mišljenja dele brže nego ikad, a komentari pišu bez razmišljanja, važno je razgovarati:
Da li svako ima pravo da kaže sve i uvek?Koliko su društvene mreže pogodno tlo za širenje govora mržnje? Da li zakoni štite dovoljno i koga?Kako razvijati kulturu dijaloga i neslaganja bez uvreda?
Da li smo kao društvo spremni da razlikujemo slobodu izražavanja od verbalnog nasilja? I ko bi tu granicu trebalo da postavlja?
Koje posledice?Posledice snosi svako, trebalo bi da si spreman na to.
Ne, to za tebe ne važi.Posledice snosi svako, trebalo bi da si spreman na to.
Tvoje budalaštine nisu i moje.
Takve su.
Sloboda govora, ali samo za istomišljenike.Čak i kritika, ovako rečena ume da nasmeje![]()
Važi za mene jer su mi zvanično stavili zabranu da ne mogu da pišem na Politici. Ne po dogovoru, već sistemska zabrana.Ne, to za TEBE ne važi.
Pa kad nisi po PS-u sa N1 i Nove S…Važi za mene jer su mi zvanično stavili zabranu da ne mogu da pišem na Politici. Ne po dogovoru, već sistemska zabrana.
Jedini problem je da ja znam kako da uđem na mala vrata koja nisu zaključana.
Kežualko, u tome je suština slobode govora. Kako Volter kaže: Uopšte se ne slažem s tim što kažeš, ali uvek ću se boriti za tvoje pravo da to kažeš. Lagerta se ne slaže s tobom, kroz to što ti nazivaš "paljbom", ali ti ne uskraćuje pravo da kažeš sve te gluposti koje ti leže na srcu. Dakle, postupa potpuno u skladu sa pravom na slobodu govora.Čemu ovakva pitanja kad sama nisi u stanju da se uzdržiš od najbespoštednije paljbe po svakom ko ima drugačije mišljenje?
A zašto, pobogu, braniš uništitelja naše zemlje. Ako ne radiš za njega (nisi bot) kako ti nije jasno šta on radi.Važi za mene jer su mi zvanično stavili zabranu da ne mogu da pišem na Politici. Ne po dogovoru, već sistemska zabrana.
Jedini problem je da ja znam kako da uđem na mala vrata koja nisu zaključana.
Grešiš. Uopšte ga ne branim već kritikujem način na koji hoće da ga sruše. Ovo što se radi neće da donese podršku iz inostranstva koja je apsolutno potrebna da bi neko novi došao na vlast. Niko "normalan" neće da podrži nešto što će da stvori presedan i da mu se obije o glavu. Sva inostrana podrška koju sada "blokaderi" dobijaju je od beznačajnih pojedinaca ili malih stranaka koje nemaju nikakav uticaj u zemljama gde se nalaze.A zašto, pobogu, braniš uništitelja naše zemlje. Ako ne radiš za njega (nisi bot) kako ti nije jasno šta on radi.
Treba da menjamo narod, vlast je odličnaНема овде среће са оваквим властима а и народом.
Sloboda govora, ali samo za istomišljenike.
Ili da odemo na neko mesto gde je bolja vlast a narod.Treba da menjamo narod, vlast je odlična
Naravno da postoji drugi način. Sastoji se iz dva dela: Da se na izborima u skupštinu dovuče što više prave opozicije koji će zakonskim putem da prozivaju nepravilnosti i zloupotrebe, a ako On i Njegovi to guše, da se traži međunarodna zaštita.
Niko u svetu ne uzima studente za ozbiljno kao političku frakciju. Svi znaju da su ljudi u tim godinama prirodne bundžije. A oni koji bi trebali nešto da rade, opozicija, to ne rade. Verovatno zato što su isti kao i oni na vlasti, a to pa opet znači da će bilo kakva promena opet da se svede na isto što se naroda tiče.
Dakle, problem u Srbiji se rešava pravilnom procedurom i koracima koji garantuju uspeh. Ovo sada je osuđeno na neuspeh.
mi smo umrljali granice za svaki vid ponašanja a ne samo za slobodu govora.Sloboda govora je osnovno pravo u svakom demokratskom društvu. Ipak, sve češće se postavlja pitanje — gde je granica? Kada kritika prelazi u uvredu? Kada "lični stav" postaje govor mržnje?
U svetu u kojem se mišljenja dele brže nego ikad, a komentari pišu bez razmišljanja, važno je razgovarati:
Da li svako ima pravo da kaže sve i uvek?Koliko su društvene mreže pogodno tlo za širenje govora mržnje? Da li zakoni štite dovoljno i koga?Kako razvijati kulturu dijaloga i neslaganja bez uvreda?
Da li smo kao društvo spremni da razlikujemo slobodu izražavanja od verbalnog nasilja? I ko bi tu granicu trebalo da postavlja?
Ako cemo realno , Srbija kao teritorija je izuzetno vredna...ЕУ намерно остаје глува за било какве промене у Србији
Србија као територија и као народ је отписана јер је невредна и од ње су добили шта су и колико могли
То идеализовање 'демократије' и 'правде' како спољње тако и унутрашње је контра продуктивно
Ovo je omiljena floskula, ali gde god da ode dupe je dupe i kreira kopiju koju dupe moze da podnese, a ne moze neko drugacijji..Ili da odemo na neko mesto gde je bolja vlast a narod.