Granica se brzo brise

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
koliko brzo pobrisete i pomerite granicu koju ste postavili za nesto i u vezi necega
dal vam onda deluje da je bila svrsishodna ili nije ni bila potrebna kad se zamislite
ili vam je pak zao sto je izgubila svrhu sto je imala pa sad se mora bez nje ili se mora uspostaviti nova

koliko brzo pobrisete i pomerite granicu koju ste postavili za nesto i u vezi necega
dal vam onda deluje da je bila svrsishodna ili nije ni bila potrebna kad se zamislite
ili vam je pak zao sto je izgubila svrhu sto je imala pa sad se mora bez nje ili se mora uspostaviti nova

cim postavis granicu puko si...jedina granica ako se to moze nazvati tako se postavlja za prevarante, lopove, lazove i stoku...

Granicu? Hajde da preformulišemo pitanje, možda misliš na principe?

Ako su u pitanju principi, mnoge stvari su principijalne. Na primer, iz principa nikada nikome ne dugujem novac. To je jedna granica koju imam. Ne podnosim da nekome dugujem nešto.

e, ovako / ako obrisem granicu, to je uvijek i samo onda kad svjesno odlucim da to uradim
svrsishodna je uvijek / makar kasnije bila i obrisana
ZAsto? PA zato sto je odigrala ulogu , brisanjem granice promijenili smo sebe ili nas odnos s nekim, u pravcu koji smo sami izabrali, tj granica je bila uzrok neke promjene
BAs nedavno sam obrisala jednu , nakon toga sam osjecala zadovoljstvo samom sobom , nadisla sam ego, bilo mi je vaznije da olaksam nekom nesto, oprostim, nego da ostanem dosljedna necemu sto me nije ispunjavalo u poredjenju s tim osjecajem koji sam kasnije imala. Fantastican osjecaj! Pobjeda!

Back