Granica humora i slobode izrazavanja

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Da li treba postojati neka granica humora, i kada humor prelazi granicu dobrog ukusa?

Gledam tako stand up komicare, i humor ide od vulgarnosti, seksualnih sala, preko incesta do morbidnog humora i pitam se treba li ograniciti slobodu humora, pa i izrazavanja uopste i sta je ono sto nas uopste kod takvog humora, ili bilo kog drugo uopste zasmeje?

Tvrdim da od vremena inkvizicije nije bilo goreg zla po kreativnost i slobodu izražavanja nego što je politička korektnost.

.

Suština. Bravo :)

Potpuno mi je besmislena ne samo politička, već i rodna ili manjinska korektnost. Sve se to vremenom izvitoperilo i pretvorilo u sopstvenu suprotnost.Kad vidim NVO predstavnike po zadatku ne mogu da se otrgnem osećanju potpune degradacije čoveka i ideje slobode.

Granica humora je samo do neke ličnosti. Ono što je meni smešno, nije nekom drugom i obrnuto. Lično preferiram suptilniji humor,a najboljim humorom smatram onaj na sopstveni račun. Postoje ljudi koji umeju da me nasmeju,koji ne prelaze tu granicu, a imaju oštar i vickast duh. Neko voli i malo prizemniji humor i ne vidim ništa loše ni u tome.Neka se svako zabavlja na način koji mu prija. Ako bismo još zabranili humor na račun političara,plavuša,cigana,Bosanaca itd. šta nam preostaje?

Volim stand up komičare :) Omiljeni mi je Dave Allen -nažalost pokojni. Njegovi vicevi o Jevrejima bi danas bili anatemisani i zabranjeni u sredini koja pokušava da pokaže političku korektnost u svemu . Sad rado gledam i Jim Gaffigan-a. Kao i seriju Frasier.

Kako vidim...potpuno sam spremna za preselenje u Ameriku :lol:

Poslednja izmena:
Lako je to kada je na TV, ne svidja ti se, iskljucis, ali cujes tako na ulici, u kaficu, na poslu kako se ljudi sprdaju sa incestom, silovanjem, nekrofilijom, pa nije bas lepo i lako za usi svakom.
Ili eto, da ti je kolega na poslu Ciganin a vi to ne znate, i neko baci neki vic o Ciganima i incestu, pa ne bi bas igrao od srece.

Lako je to kada je na TV, ne svidja ti se, iskljucis, ali cujes tako na ulici, u kaficu, na poslu kako se ljudi sprdaju sa incestom, silovanjem, nekrofilijom, pa nije bas lepo i lako za usi svakom.
Ili eto, da ti je kolega na poslu Ciganin a vi to ne znate, i neko baci neki vic o Ciganima i incestu, pa ne bi bas igrao od srece.

Zašto taj imperativ da svima bude lepo i prijatno? Jesmo li toliko postali razmaženi i svileni, pa ćemo svaki put kad nam nešto ne godi da se kmezimo kako smo ''uvređeni'' i tražimo da se to nešto zabrani?

Onaj Lane Gutović je izgradio karijeru sprdajući se sa piroćancima. Ne znam da je išta drugo
u životu radio.
Pa ipak, piroćanci ga gledaju i smeju se.

Mislim da ne treba, vec da postoji vreme i mesto gde se to obavlja. Stand up komedija je upravo jedno, retko mesto gde se to radi. Dakle bez cenzure, sve receno. Zato i volim stand up komediju. A za one kojima je to mozda degutantno, ne podnose takav humor, ili mozda otvoren i iskren govor, onda promeni kanal. Zaista..Na protiv mislimd a nam toga treba mnogo vise, da se ljudi oslobode u misljenju i govoru, makar ono bilo i pogresno. A ovako gledano mislim da sam na stand up-u najvise istine o zivotu i najvise cuo.

A o plavušama može ? :lol:

Po toj logici trebalo bi zabraniti svaku šalu, jer se uvek neko može naći uvređen. Strašna je i sama pomisao kuda ovaj svet ide i hvala Bogu da smo smrtni :)

A o plavušama može ? :lol:

Po toj logici trebalo bi zabraniti svaku šalu, jer se uvek neko može naći uvređen. Strašna je i sama pomisao kuda ovaj svet ide i hvala Bogu da smo smrtni :)

A mozda se za salu ipak treba naci pravo vreme, mesto i pre svega pravi ljudi.
Ja sad ako radim u obdanistu recimo, cisto sumnjam bi nekom bilo ok da zbijam sale o pedofiliji, posebno za vreme radnog vremana.

A mozda se za salu ipak treba naci pravo vreme, mesto i pre svega pravi ljudi.
Ja sad ako radim u obdanistu recimo, cisto sumnjam bi nekom bilo ok da zbijam sale o pedofiliji, posebno za vreme radnog vremana.

Razlog za to je drugačije prirode; ne radi se o tome kako će tvoja šala uticati na nekoga, već kako će posle te tvoje šale neko gledati na tebe. Drugim rečima, niko ne treba da te ograničava da se zezaš, ali ni ti ne možeš da utičeš na to šta će ljudi misliti o tebi.

Back