Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila je prica u novinama da je ta famozna vremenska karta aktivna od trenutka uplate na trafici (!?) i da moze da ima overa koliko hoces u tih 90 minuta, a ako recimo overis u 88 minutu imas pravo da zavrsis voznju bez obzira koliko ona traje.

Lud zbunjenog kao i uvek.

A sta ako na primer kupim kartu na trafici, ona se pri tom odmah aktivira, ja cekam bus a njega nema, nema, nema...a tih 90 minuta se sve vise i vise smanjuje...?

Rekao ja jos odavno, mnogo pre ovih.

- - - - - - - - - -

Mi smo sve sanse prokockali dolaskom petooktobarske revolucije u Srbiji i desavanja naroda, naredni tri generacije nemaju sansu za bolji zivot postali smo robovi tranzicije i puta ka EU...:grudvanje3:

Mi smo sve sanse prokockali pokusavajuci da igramo protiv velikih sila. I sad se cudimo sto smo izgubili. Ne treba da se cudimo, treba bar jedno oko da otvorimo posto zmurimo na oba. Nismo mi glupi ili nesposobni, ali muvamo i lenji smo.

Nismo mi izgubili mi smo moralni pobednici, oba oka moraju nam biti otvorena kad nesta pregovaramo sa zapadom, dokazali smo im da vise nisu glavni igraci u svetu i da se moze i bez njih.Kina je to najbolje prezentovala u Beogradu sad neka cmizdre.:konfete:

Nismo mi izgubili mi smo moralni pobednici, oba oka moraju nam biti otvorena kad nesta pregovaramo sa zapadom, dokazali smo im da vise nisu glavni igraci u svetu i da se moze i bez njih.Kina je to najbolje prezentovala u Beogradu sad neka cmizdre.:konfete:

I koja je cena moralisanja? Polovine Srba vise nema, uzimajuci period 1914 - 2014. Jos samo jedan "dobar" rat i Srba vise nece biti. Ja ne navijam za nestanak sopstvenog naroda.

Porediti 7 miliona starih (prosek od preko 42 godine znaci da smo jako stari), ne bas vrednih i ne bas obrazovanih, sa preko 1300 miliona Kineza, mladih, vrlo vrednih i verovatno najsposobnijih na svetu je krajnje neprimereno.

I koja je cena moralisanja? Polovine Srba vise nema, uzimajuci period 1914 - 2014. Jos samo jedan "dobar" rat i Srba vise nece biti. Ja ne navijam za nestanak sopstvenog naroda.

Porediti 7 miliona starih (prosek od preko 42 godine znaci da smo jako stari), ne bas vrednih i ne bas obrazovanih, sa preko 1300 miliona Kineza, mladih, vrlo vrednih i verovatno najsposobnijih na svetu je krajnje neprimereno.

Siromasni su i siptari ali stancuju decu kao na fabrickoj traci i kao narod sve su mladji,nase srpkinje jos nisu ni ''nevinost'' izgubile tako se bar prodaju i ponasaju.Zato srbine ako hoces da opstanes pravi decu.:zlud:

41 godina. Tu smo kao i sve zemlje u okruzenju Hrvatska, Madjarska, Bugarska. I Kanada, UK i Svedska su tu negde. To se resava otvaranjem radnih mesta i uvozom mladih. Svedska ce ove godine da uveze rekordan broj doseljenika u istoriji.

Siromasni su i siptari ali stancuju decu kao na fabrickoj traci i kao narod sve su mladji,nase srpkinje jos nisu ni ''nevinost'' izgubile tako se bar prodaju i ponasaju.Zato srbine ako hoces da opstanes pravi decu.:zlud:

Pravljenje dece i ratovanje su dva suprotna pravca delovanja.

- - - - - - - - - -

41 godina. Tu smo kao i sve zemlje u okruzenju Hrvatska, Madjarska, Bugarska. I Kanada, UK i Svedska su tu negde. To se resava otvaranjem radnih mesta i uvozom mladih. Svedska ce ove godine da uveze rekordan broj doseljenika u istoriji.

42,2 ako cemo da budemo precizni, i raste. Zvanicni podaci.

A sta ako na primer kupim kartu na trafici, ona se pri tom odmah aktivira, ja cekam bus a njega nema, nema, nema...a tih 90 minuta se sve vise i vise smanjuje...?

Tako nesto ne postoji (na taj nacin).

Po parama postoje razne kategorije i to mozda unosi zabunu. Ali fizicki postoje samo dve kategorije, sve vrste plastike, narodski receno 'sa slikom' i 'bez slike'. Ovi 'sa slikom' ce da placaju mesecne markice po cenovniku.
Ljudi 'bez slike' ce da imaju plasticne karte koje mogu visekratno da se dopunjavaju kao i do sada. Te karte bez slike ce da se trose na pojedinacne (sada zvane vremenske) karte prakticno isto kao i do sada. Prvo otkucavanje ce da oznaci pocetak proticanja vremena. Bitno je da se za najvise 89 minuta otkuca poslednji put i voznja ce moci da se zavrsi sasvim slobodno, makar i u 125.om minutu.

Sta ce da bude sa dnevnim kartama... one se kupuju na kiosku, koliko razumem. Postoje za 1, 3 ili 5 dana i ne vaze 00-04h.

Tako nesto ne postoji (na taj nacin).

Po parama postoje razne kategorije i to mozda unosi zabunu. Ali fizicki postoje samo dve kategorije, sve vrste plastike, narodski receno 'sa slikom' i 'bez slike'. Ovi 'sa slikom' ce da placaju mesecne markice po cenovniku.
Ljudi 'bez slike' ce da imaju plasticne karte koje mogu visekratno da se dopunjavaju kao i do sada. Te karte bez slike ce da se trose na pojedinacne (sada zvane vremenske) karte prakticno isto kao i do sada. Prvo otkucavanje ce da oznaci pocetak proticanja vremena. Bitno je da se za najvise 89 minuta otkuca poslednji put i voznja ce moci da se zavrsi sasvim slobodno, makar i u 125.om minutu.

Sta ce da bude sa dnevnim kartama... one se kupuju na kiosku, koliko razumem. Postoje za 1, 3 ili 5 dana i ne vaze 00-04h.

To je logicno sto si napisao i tako bi i trebalo da bude, ali prvi put kada su objasnjavali oko te vremenske karte bio je neki zbun.

To je logicno sto si napisao i tako bi i trebalo da bude, ali prvi put kada su objasnjavali oko te vremenske karte bio je neki zbun.

Objasnjeno je na takav nacin da se ne bi razumelo. Do besmisla se ponavlja (citaj: gradski menadzer) da su nezaposlenima pojeftinile karte (za "citavih" 30 dinara) a potom se prepusta drugim ljudima da objasnjavaju o poskupljenju karata za penzionere.

Znaci ostaje sve kao i do sada?
Tih 90 minuta pocinju otkucavanjem u busu a ne uplatom na trafici.

Naravno... to je samo prebudzena stara vremenska karta koja je kostala 100 dinara i trajala 75 minuta... Po novom ce da bude 89 dinara i 90 minuta - i te pare moraju sasvim isto da budu skidane sa plastike bez slike... jer je sve ostalo van zdravog razuma.

http://www.srbijadanas.net/idiotiza...a-se-ne-bune-jer-penzije-ionako-nisu-njihove/

Pazite samo ovog SNS kadra, rodjen u Beogradu, a zavrsio fakultet u Banja Luci. Nema pojma sta je to plata, a sta naknada troskova prevoza, ne zna da prevoz ne ulazi u platu, da cak oporezivi deo prevoza ima razlicit ovp od plate za poresku prijavu (odvojen je kao vrsta prihoda od plate). Prosto zabrinjava ovakvo neznanje. Vidi se iz aviona da ovi likovi na vlasti nikad nista nisu radili.

A jel važe još uvek one plastične nepersonalizovane da se kucaju za po jednu vožnju? Koja je beše cena jedne vožnje.
Koliko razumem, te plastike bez slike ce da vaze i dalje. Takve karte su prosto receno skladiste za pare - koje se trose za pojedinacne ili vremenske karte. Stare cene vaze do 31.1. (73 kad god udjes ili 100 za 75 minuta) a novo vazi od 1.2. (89 za 90 minuta).

- - - - - - - - - -

http://www.srbijadanas.net/idiotiza...a-se-ne-bune-jer-penzije-ionako-nisu-njihove/

Pazite samo ovog SNS kadra, rodjen u Beogradu, a zavrsio fakultet u Banja Luci. Nema pojma sta je to plata, a sta naknada troskova prevoza, ne zna da prevoz ne ulazi u platu, da cak oporezivi deo prevoza ima razlicit ovp od plate za poresku prijavu (odvojen je kao vrsta prihoda od plate). Prosto zabrinjava ovakvo neznanje. Vidi se iz aviona da ovi likovi na vlasti nikad nista nisu radili.

Sta da kazem... bez komentara.

Posle milion poziva penzionera Vesić bio gost na STB u 8.30.
Sve u svemu - trla baba lan - jedino je moguće da se naprave razredi od 25 - 50.000, što se tiče penzionera.

Sve ostalo ostaje isto.

Pojedinačne neće biti definitivno, već samo ova vremenska od 89din, jer je "cilj da se kupuju mesečne karte" !!!

Ah, da, uskoro će biti i wifi u busevima :rotf: toliko se obradovah ovome :evil:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back