Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Boze u ovim redovima za BusPlus prosek ljudi u redu je 60 godina!

Šta te tu čudi....
Babe i dede se pale na čekanje u redovima pa zašta god to bilo a da ne pričamo kad je reč o markici, pa još (mo'š misliti) ČIPOVANOJ
luuuuuuuuuudilo
gigra3-1.gif

Šta te tu čudi....
Babe i dede se pale na čekanje u redovima pa zašta god to bilo a da ne pričamo kad je reč o markici, pa još (mo'š misliti) ČIPOVANOJ
luuuuuuuuuudilo
gigra3-1.gif

Pa sta te to cudi kada je prosecna starost u Srbiji oko 42 godine.

Pa jes vala... a i imaju najvise vremena... :mrgreen:

Nego vezano za ove busplus... gde ce i kako moci da se dopunjavaju katrice? Ceo njihov sajt sam pregledala i nigde ne nadjoh... ili nisam bila temeljna. :)

Na kisocima će se dopunjavati. Što se cena tiče, 60 dinara pojedinačna vožnja, ko ima mesečnu plaća fiksno kao i do sada bez obzira na broj vožnji. Nadam se da će uvesti vremenski ograničene karte, dnevne, nedeljne, polumesečne itd.

Dobrooooo... znaci dopunim na kiosku 60 din, udjem u bus, prinesem aparatu on tih 60 din skine ... i to je to... U drugom slucaju dopunim sa 2680 (ako se ne varam toliko je moja markica) i svaki put kada udjem kada prinesem aparatu on ne skine tih 60 vec samo zabelezi da imam karticu?

Dobrooooo... znaci dopunim na kiosku 60 din, udjem u bus, prinesem aparatu on tih 60 din skine ... i to je to... U drugom slucaju dopunim sa 2680 (ako se ne varam toliko je moja markica) i svaki put kada udjem kada prinesem aparatu on ne skine tih 60 vec samo zabelezi da imam karticu?

Smisao markice ce da ostane kao i do sada, a pojedinacne karte ce da se ponistavaju kao i do sada. Najveca razlika je u tome sto nema vise papirica nego samo plastika.
Markica vazi za beskonacno voznji, a karte ili 'karte' koristis jednu po jednu.

I moci ce kod vozaca da se kupi papirna karta koja ne treba nigde da se ponistava - kao sto i sada mozes da kupis tu kartu koja je duplo skuplja nego ako se unapred pripremis.

Na kisocima će se dopunjavati. Što se cena tiče, 60 dinara pojedinačna vožnja, ko ima mesečnu plaća fiksno kao i do sada bez obzira na broj vožnji. Nadam se da će uvesti vremenski ograničene karte, dnevne, nedeljne, polumesečne itd.
Stvarno ni ja ne kapiram to oko tih "dopuna" Trenutno mesečna karta ( I zona - nezaposleni) košta 1100 din. Jel će onda toliko koštati i po novom (pod uslovom da ne poskupi 200% kako bi se uskladilo sa cenama karata po novom režimu) ?
Kako se "kupuje" ta "mesečna" karta? Uplatim 1100 din i to je to?
Jer ako jedna vožnja po novim bus - plus košta 60 din, onda mi samo za relaciju kuća - poso - kuća i da idem isključivo direktnom linijom - bez presedanja, svakog meseca treba 3600 din. Stvarno ne kapiram a nigde nisam našla i neku ZVANIČNU informaciju o tome. Jel i dalje kupujem mesečnu karticu na kioscima GSP-a?

Sad videh Platinovu poruku, ali ipak volela bih da vidim i neki zvanični text gde se to vidi... Jel postoji? Ja nisam uspela da ga nađem

Poslednja izmena:
Pa mislim da postoje i zvanični tekstovi, evo ja sam malo gledao. Dakle ovako.

-Personalizovana karta (novi naziv za mesečnu), izvadi se posebna busplus karta po kategorijama kao i do sada. Mnoge buni to što će se mesečna karta provlačiti kroz automat, ali to nema nikakvog efekta, sa personalizovane se ne skida niti ona poseduje neki kredit!

-Nepersonalizovana (obične karte), postojaće dve vrste, papirne (kartonske) na kojima možete uplatiti max 500 dinara kredita i plastične kao i personalizovane na koje možete uplatiti neograničenu sumu. Ove papirne karte će se kupovati na kioscima, s razlikom da ćete morati u početku jednokratno da date neki iznos (ako se sećam 50 dinara) i onda je samo dopunjujujete. Takva karta nema nikakvih podataka o putniku, dakle, kao što ime kaže.

Dakle, personalizovana i nepersonalizovana su dve fizički odvojene vrste karata, suštinski ništa se ne razlikuje od sadašnjeg sistema, kad hoćete da platite kartu provučete jednu, kad hoćete da se vozite mesečnom provučete drugu i to je to.

Još jedna novost je što se ukida 2. zona, s tim što se cene neće menjati, pa to ujedno označava i pojeftinjenje karata za one u 2. zoni.

jutros na radiju studio b,javi se zena,zalila se na neku liniju sto ide iz mirijeva ka gradu,kaze autobus se jednog trenutka toliko nakrenuo na jednu stranu da je putnike uhvatila panika da ce da izginu.
ja sam juce isla na medak sa 30-ticom,zutom.i,uredno sam kucala kartu (nesto mi nije dobro u zadnje vreme).al` stvarno-kako ih nije sramota da u onakvim krsevima prevoze ljude.ono nije ni za stoku.tandrce nesto,lomata,vrata ne zatvaraju lepo,prljavo i smrdljivo (nije bilo puno ljudi)

jutros na radiju studio b,javi se zena,zalila se na neku liniju sto ide iz mirijeva ka gradu,kaze autobus se jednog trenutka toliko nakrenuo na jednu stranu da je putnike uhvatila panika da ce da izginu.
ja sam juce isla na medak sa 30-ticom,zutom.i,uredno sam kucala kartu (nesto mi nije dobro u zadnje vreme).al` stvarno-kako ih nije sramota da u onakvim krsevima prevoze ljude.ono nije ni za stoku.tandrce nesto,lomata,vrata ne zatvaraju lepo,prljavo i smrdljivo (nije bilo puno ljudi)

A da vidiš 95-icu kad u brzini skreće kod "Ušća" ... Nago se bus, ja mislim, naebali smo, eto nas u novinama i na TV. Kao mrtvaci, naravno. E, a što vole da se trkaju s iste linije. Kao, krene ovaj 5 minuta posle kolege pa ga stigne na petoj stanici pa onda u gustišu obilazi, guzi se po svim trakama, manevriše (a krompiri u busu žmure i mole svevišnjeg za srećan ishod :lol: ), pa krene glasno da ebe majku budalama (ej, on nekog proziva :worth: :hahaha: ).

C, c, c ... Šta reći, često je zabavno u Bg-u :mrgreen:

Malo me samo zbunjuju jer ce da postoje nepersonalizovane plastike koje ce moci da se dopunjuju kako hoces, a postojace i nekakve papirne karte, koje ce (valjda samo jednom) moci da se dopune sa do 500 kinte i to je to...

Ja bih uzeo ovu plastiku, svakako. Mogu posle da dam i nekom drugom da koristi.

Jedna "pčelica" iz telekoma mi je rekla da će u decembu da počne prodaja non-ID kartica. Kaže, biće u svim trafikama.

Pošto ovo nije istina, kad misle da puste u prodaju ? :eek:

Oce krene, ali tek za nekoliko dana. Sreca nasa ako te 'bezlicne' budu mogle da se kupe i u trafici... mada sam ja zainteresovan za one plasticne bezlicne. Ako dobro razumem, dopunjavanje nam sledi na trafikama - gde smo i do sada kupovali karte, tako da je to ok sto se mene tice.

Oce krene, ali tek za nekoliko dana. Sreca nasa ako te 'bezlicne' budu mogle da se kupe i u trafici... mada sam ja zainteresovan za one plasticne bezlicne. Ako dobro razumem, dopunjavanje nam sledi na trafikama - gde smo i do sada kupovali karte, tako da je to ok sto se mene tice.

Plastika na dopunu je sasvim odgovarajuća stvar. Ako sam razumeo, isprva će se dopunjavati po trafikama a verujem da će kasnije moći kao i kredit za mobilni telefon preko tekućeg računa.

Meni je kredit visine 4 karte dovoljan za nekoliko meseci. :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back