Градски превоз (2)

gde ga ostavljas?
Pa koliko sam skužio Tomaševića ostavljaš na na tim stanicama, bazama. Znači imaš 30 minuta da dođeš od točke A do točke B. Ne smiješ to prekoračiti jer ćeš platiti dodatnih 50 centi za idućih 30 minuta. Znači vožnja traje pola sata, nakon čega moraš vratiti bajs i opet ga možeš uzeti nakon pola sata. Bajs ima GPS koji te prati.

to je nezgodno jer moras da ga ostavis na mestu koje je mozda daleko od onog gde ides...u turskoj recimo imas takve elektricnetrotinete i ostavis ga bilo gde na ulici gde ti odgovara i drugi ga samo preuzme kad naidje na njega... kasno uvece njihova sluzba pokupi one koji su ostali razbacani po gradu

to je nezgodno jer moras da ga ostavis na mestu koje je mozda daleko od onog gde ides...u turskoj recimo imas takve elektricnetrotinete i ostavis ga bilo gde na ulici gde ti odgovara i drugi ga samo preuzme kad naidje na njega... kasno uvece njihova sluzba pokupi one koji su ostali razbacani po gradu
Pa ne znam. To tako zamišljeno za početak. Nitko ne kaže da neće moći doći do nekakvih promjena u funkcioniranju tog projekta. Čuti će se kak će ići i hoće li uopće biti zainteresiranih.

https://www.blic.rs/vesti/hronika/j...u-vozac-gradskog-autobusa-prosao-kroz/q870ffr

Au, pa ovo je jos gore.

Vozac autobusa vozio velikom brzinom i prosao na crveno svetlo i pregazio devojcicu koja je u tom momentu prelazila ulicu na pesackom.

Onda slupao tri automobila i na kraju udario u kucu.
ovo je pisano u 13:30

pre nekih sat vremena slusam na N1 da su neke dve zene pretrcavale ulicu van pesackog prelaza i vozac autobusa u nameri da ih izbegne skrece na trotoar i nalece na to dete..

u svakom slucaju sta god da je bilo je strasno.

ovo je pisano u 13:30

pre nekih sat vremena slusam na N1 da su neke dve zene pretrcavale ulicu van pesackog prelaza i vozac autobusa u nameri da ih izbegne skrece na trotoar i nalece na to dete..

u svakom slucaju sta god da je bilo je strasno.
То ми личи на физички тачну верзију. Што би возач који је тек ишао да започне своју смену кренуо да дивља?

Те све су одговорне више од возача. Без њих свега овога не би било.

Најновије обавештење:

Постоје основи сумње да је М.Т., управљајући аутобусом прошао на раскрсници на црвено светло за возила и на пешачком прелазу ударио девојчицу која је са мајком прелазила пешачки прелаз, док јој је на семафору било зелено светло за пешаке.

Девојчица је услед повреда преминула на лицу места. Аутобус је потом прешао у супротну траку и ударио три возила која су била на семафору, а затим је ударио у стамбени објекат где се зауставио.

https://www.rts.rs/vesti/hronika/5778292/teska-saobracajna-nesreca-u-zemunu-poginula-devojcica.html

Изгледа да је возач ипак крив.

1000033556.jpg

:roll:

gledao sam snimak.. ovo je strasno i ni jednom recenicom ne pravdam vozaca autobusa ali je cinjenica da je devojcica bukvalno istrcala ispred njega, svi ostali su jos stajali na trotoaru, samo je ona izjurila..... da..on je morao da uspori i prilagodi brzinu prilaskom pesackom prelazu bas zbog ovakvih situacija, jos je gore sto mu se i crveno upalilo, znaci verovatno je treptalo zeleno i on je hteo da projuri... to je prva stvar koju me je instruktor voznje naucio..kad vidis trepcuce zeleno, ne ubrzavas da prodjes nego usporavas da stanes.
ali bas zbog ovakvih situacija postoji i pravilo u saobracaju koje kaze da pesak stupa nogom na kolovoz onog trenutka kad se uveri da moze bezbedno da predje.. dzaba sad tim roditeljima sto cemo osudjivati vozaca, sto ce mozda i zaglaviti robiju.. . pesak mora da se uveri da je bezbedno preci..tacka.

mene je neki deda zamalo udario na moje zeleno a njegovo uslovno zeleno kad sam prelazio ulicu, samo su me dobri refleksi spasili gde sam bukvalno skocio odbacivanjem od haube njegovih kola.. i da.. on je napravio prekrsaj, ali ja nisam pogledao u tom trenutku da li neka boodala nailazi, video sam da se upalilo zeleno i krenuo sam bez pogleda levo na put, tako da sam svestan i svog dela krivice...

auto ne moze da se zaustavi u mestu.. postoji zaustavni put.. cuvajte svoje zivote, nemojte ih stavljati boodalama za volanom da oni o njima odlucuju.

u egiptu problem saobracaja resavaju jednostavno..postavili su milion lezecih policajaca na putevima na svakih par stotina metara tako da ne dozvoljavaju boodalama da razviju brzinu..i to one, betonske, velike gde moras skoro da stanes da bi ga presao..

mozda to treba i kod nas uvesti... barem u varijanti ispred svakog pesackog, veliki lezeci.

to je stara vest, to je odavno objavio da se ulice pustaju 1. septembra, da je prioritet kolovoz da on bude gotov a da ce ako ne uspe sve do tog dana da se zavrsi, biti samo u formi trotoara i da ti radovi nece ometati saobracaj... i deluje mi da ce ispostovati..danas sam prolazio trotinetom..sve je sveze asfaltirano..jos se samo trg zavrsava.. kralja milana je mislim skroz gotova, vasina takodje, ubrzano se radi na studentskom trgu i uzun mirkovoj...

za cacilend verujem da ni vucic ne zna do kad ce biti tamo :D

mislim da ce stajati sve dok postoji opasnost od demonstracija... sto znaci mozda i do izbora :think:

onemogucava okupljanje ispred skupstine jer ce kordoni braniti taj prostor pod parolom da razdvajaju dve grupe, lakse se opravdava nego da se kaze da kordoni sprecavaju okupljanje na platou ispred skupstine.

Na portalima komentarisu nesrecu u Zemunu.
Kazu da je to turski autobus i da je moguc novi slucaj iberture.
То испаде светско чудо.

Јесте то изненадно, али колико знам - кочнице увек могу да надвладају гас.

А поготово што је то све на новом аутобусу, тако да сумњам.
Звук који су пролазници можда чули... то је варљиво. По чему се разликује звук дивљег гаса од гаса који даје мајстор да би прохујао на жуто/црвено?

Pre neki dan sam bio u centru. Znam da od fakulteta do pozorišta nema prevoza i radi se. Dodjem do Moskve i nema. Od Trga do Slavije nije bilo prevoza. Kod SKC-a tramvaji 7L vozio samo do Taša i drugi tramvaji nisu isli. To je bila sreda i nemam pojma šta se desilo. Kod Londona i Beograđanke bila su policijska kola i barikade. Prevoz ka Nemanjinoj pored Londona isao u oba smera tu na raskrsnici.

Pre neki dan sam bio u centru. Znam da od fakulteta do pozorišta nema prevoza i radi se. Dodjem do Moskve i nema. Od Trga do Slavije nije bilo prevoza. Kod SKC-a tramvaji 7L vozio samo do Taša i drugi tramvaji nisu isli. To je bila sreda i nemam pojma šta se desilo. Kod Londona i Beograđanke bila su policijska kola i barikade. Prevoz ka Nemanjinoj pored Londona isao u oba smera tu na raskrsnici.
Ne citas temu.
To je problem. :D

Сам центар је полуодсечен од света.

Можеш да прођеш трамвајском трасом, Деспота Стефана или Таковском / Кнеза Милоша.

Од Славије до Теразија - Трга - Студењака не можеш.
Испред скупштине не можеш.

Градиначелник обећа нормализовање од 1. септембра... Видећемо.

Back