Градски превоз (2)

Pogledajte prilog 1767265

Imam jedno pitanje.
Stanu dva autobusa kod staklenca i zatvore kruzni tok.
Sta onda.
Тесно је ово за зглобне аутобусе... 27 ће морати као да ће у Македонску, па онда једно 120 степени лево.

Само за аутомобиле у правцу Трг - Славија неће бити проблема, осим нешто чекања.

Ovde trvde da ce Sapic da pravi kruzni tok kod hotela Moskva.
u principu koristan kruzni tok, mozda i najkorisniji u centru.
onaj na trgu necu ni da komentarisem ne kapiram mu potrebu a onaj kod skupstine mi je delovao ok ali sad sam video da iz njega ne moze da se udje u garazu iz pravca bulevara tako da ne vidim ni njegovu poentu vise.

Cek, cek, vrlo zanimljiva prica.

Djilas kaze da i ovi beloruski trolejbusi koje je on kupio pre 15-16 godina mogu da predju neku deonicu od 500 metara i vise bez napajanja.

Na 23 minuta.

A pre toga prica ide o tome kako je i gde Sapic cuo da se pravi pesacka zona u Pariskoj, ali nije dobro zapamtio.

Jer je trebao da se napravi i tunel za tramvaje i ostali saobracaj tako da se ne bi prekidao saobracaj i ukidala linija 2.

Bio je i medjunarodni konkurs u kom je bio i gradonacelnik Barselone i jos nekih gradova, na kom je pobedio japanac sa resenjem pesackog saobracaja od beton hale do Kalemegdana...

Od 20 minuta pocinje da prica o gradu pa premotajte.

ma ulepsava pricu i iznosi neke neistine.
prvo muzicka fontana na slaviji je ista kao i ona koju je predstavio

https://www.youtube.com/watch?v=lmVdj1uMooA

sto se tice pesacke zone i prolaza ispod u pariskoj zasto nije to uradio kad je mogao?
i sam kaze da je jednostavno. sto nije?
inace to je jovinova ideja jos pre djilasa.
i mozda najbolje resenje.
ne znam zato ne idu u tom smeru nego ukidaju dvojku ali nesto mi se cini da dvojka nece na kraju ukinuta... videcemo :D

i na kraju za zooloski vrt. tu je izneo cistu laz.
.nikad zoo vrt nije bio u donjem gradu.
to prosto nije istina.
ne volim kad se izmisljaju stvari u cilju politicke borbe

bio je gradonaclnik, imao je mogucnost sve ovo da uradi i nije uradio nista a sad nesto prica..iskreno ne vidim razliku izmedju njega i SNS-a

Doktor Marko Popović, naučni savetnik Arheološkog instituta, kao i Aleksandra Banović, arhitekta i jedan od autora plana detaljne regulacije „Beogradska tvrđava – Kalemegdan” iz 1965. godine, tvrde da to nije istina.

– Mapa vrta iz 1939. godine svedoči da je on bio gde je i danas. Aleksandar Krstić uradio je projekat vrta i bilo je planova da bude proširen u Donji grad. Ali to nikada nije realizovano – objašnjava Banovićeva, napominjući da je još važećem planom detaljne regulacije predviđeno izmeštanje vrta. – Šezdesetih godina prošlog veka razmatralo se da vrt bude preseljen na 800 hektara u Baba-Velkinu šumu, nekadašnji Titov gaj – precizira naša sagovornica.

U maju, kad su počeli radovi prvo su skinuli kocke na Trgu republike, na pešačkom u Kolarčevoj. Onda su asfaltirali taj deo. Sada su skinuli taj asfalt da bi krug mogao da se završi.
sta pricas to?
shebane kocke na pesackom u kolarcevoj su bile do pre mesec dana kad su ih sklonili..ako mi ne verujes pokazacu ti snimak jer sam vozio trotinet tuda pre mesec dana i snimao gopro kamerom.
kocke su skidane u poslednjih mesec dana... nikakav nov asfalt tu nije stavljan cak je postojala osetna visinska razlika izmedju kocki i asfalta i tek se sad nivelisalo a na to ide nov sloj asfalta

to je neko uradio radi klipa.. trg radi beograd put i oni nisu tako obuceni.
ovo je cista medijska kampanja i nista vise... ne budi naivan.

uvek se pri poplocavanjima prvo poplocaju veliki delovi i male rupe se ostavljaju za kraj jer to mora da se sece po meri i to je uradjeno mislim juce ..skoro svuda su stavljene ploce u te rupe..

Pogledajte prilog 1767265

Imam jedno pitanje.
Stanu dva autobusa kod staklenca i zatvore kruzni tok.
Sta onda.
ovo je najgluplji kruzni tok koji su napravili.
ne kapiram mu poentu.
ne shvatam sta se postize njime jer mislim da ce biti sve kao i do sad a samo ce zglobni busevi imati problem da okrenu

jedino ako puste slobodan saobracaj iz makedonske on ce imarti smisla da automobili mogu da okrenu iz makedonske u pravac terazija..jedina to vidim kao poentu.
ako prilaz iz makedonske ostane zatvoren za vozila onda kruzni tok nema bas nikakvog smisla.

sto se tice pesacke zone i prolaza ispod u pariskoj zasto nije to uradio kad je mogao?
ne znam zato ne idu u tom smeru nego ukidaju dvojku ali nesto mi se cini da dvojka nece na kraju ukinuta... videcemo :D

to prosto nije istina.

bio je gradonaclnik, imao je mogucnost sve ovo da uradi i nije uradio nista a sad nesto prica..iskreno ne vidim razliku izmedju njega i SNS-a
Za zoo vrt ako se dobro secam kaze da mu je to rekao Vuk Bojovic.
Mozda je hteo da ga smuva da prosiri vrt tamo.

Sto se tice Pariske sto nije uradio.

Zato sto je konkurs koliko mogu da vidim 2011. raspisan, a zavrsen 2012-te kad je SNS dosao na vlast.

Djilas je prakticno do kraja mandata bio u sukobu sa naprednjacima tako da nije bilo sanse da nesto uradi.

https://www.designboom.com/architecture/sou-fujimoto-beton-hala-waterfront-centre/

ma ide tu jos slojeva asfalta..ne sekiraj se.
200.gif

to prosto nije istina.

Cerka mu radi kao PR za firmu Two Rivers koja radi Expo. Njegov prijatelj je vlasnik Šaper.

TRAMVAJSKA LINIJA 8 – Prema najavama gradskih čelnika, Beograd će dobiti novu tramvajsku liniju 8, koja će saobraćati na relaciji TROŠARINA – SLAVIJA.

Prema rečima gradskih čelnika, uvođenje ove linije pratiće i povećanje broja polazaka, što bi trebalo da doprinese boljoj usluzi i efikasnijem javnom prevozu u ovom delu prestonice.

Detalji o tačnoj trasi, stajalištima i dinamici saobraćanja biće objavljeni naknadno.

Za zoo vrt ako se dobro secam kaze da mu je to rekao Vuk Bojovic.
da, vuk bojovic je zeleo da se prosiri vrt u donji grad, moguce je i da je slagao djilasa zbog toga.
sad sam vec zaboravio ali se secam da je tad bilo i odluceno da od prosirenja nema nista ali sam zaboravio zasto.
tad se cak spominjalo da se vrt premesti u surcin ili na veliko ratno ostrvo

Још једна јасна потврда да ови на свему краду.

Зато и не умеју да се снађу са онима који протестују са захтевом да се закони поштују. Не траже власт, него закон... А ови се први пут у свом животу срећу са том појавом.
До сада им је било лако - или је по мом или си ти издајник.

Још једна јасна потврда да ови на свему краду.
da ne pricamo o djilasovim tramvajima molim te.. i oni su u to vreme placeni skuplje nego sto su prodavani na drugim mestima, oni cak ne mogu za razliku od ovih ni u sve ulice i linije, zaboravljas koliko je bilo sudara kad su krenuli da se koriste.. kako su lose ulazili u krivine...kako se sve moralo adaptirati za njih... ja sam licno imao odredjenog posla pri testiranju tog tramvaja i nivelacije za stanice koje su morale sve da se sredjuju..pls.. nemoj samo da demokrate pricaju o korupciji i losim kupovinama :D

Back