Градски превоз (2)

Можда се може назвати поједностављењем поступка... Нема више бављења са публиком, нема штампања карата, софтвера, смс-ова, па ни запослених на свим тим пословима.

А како ће да скроје градски буџет за следећу годину:whistling: Видећемо :think:

Улице немају где да се шире, јер укупан размак између зграда просто није довољан за све потребе.
Док се јавни превоз некако не одвоји од остатка, или барем пешаци у неким кључним тачкама, неће бити знатнијег побољшања барем до пуштања друге линије метроа (а прва је већ одложена за 2030. годину).

Sutra je na sednici SG rasprava o budžetu za 2025. godinu.

https://www.euronews.rs/srbija/poli...utra-raspravlja-o-budzetu-za-2025-godinu/vest

Čula sam da ovi uvozni vozaci gradskog prevoza - odbijaju da voze dok se ulice ne ociste.
Ako je tacno, ima da bude veselo

Nisu u pitanju samo ovi iz Bangladeša i Šri Lanke. U mom naselju ( Vojvode Vlahovića ) ne radi mini bus. Mini bus voze i dva vozača iz Bangladeša i Šri Lanke a voze i naši vozači.

Nije problem u vozačima. Problem je što u naselju ne može da prođe ona mašina za čišćenje snega..zbog parkiranih automobila.

Kada sam na Fejs stranici naselja predlagala da opština Zvezdara odredi jednu gradsku parcelu za zidanje parking garaže, i da žitelji naselja plaćaju parking na mesečnom nivou, samoizabrani predstavnik naselja i njegova mini ekipa uopšte nisu reagovali.
Komšije su se bunile, traže besplatan parking.

I danas vidim da su ti samoizabrani dali saopštenje u kojima se spominju svi problemi naselja ali parking nije među glavnim problemima..među prva 3.

PS.

Pitanje je kada će prevoz proraditi. Što se mene tiče, može i da ne radi. Imam komšije koji imaju automobile, tu su mi i sestra i zet, mogu da zovem taksi..I većinu stvari van naselja sam obavila.

PS 1. Evo objava samoizabranog i piše da su naše ulice, ulice prvog reda za čišćenje. Da nije tužno, bilo bi mnogo smešno.

Poslednja izmena:
Eto docekali smo da se trole na drva i ugalj menjaju elektricnim vozilima.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/s...-trolejbusi-bitizamenjeni-elektricnim/teq808d

Šapić: "Na ovoj skupštini donosimo odluku da možemo da zamenimo trolejbuse električnim vozilima​

"Na ovoj skupštini daćemo mogućnost gradu da pređe sa trolejbuskog na električna vozila, ja sam zagovornik toga već dve godine. Mislim da je trolejbuska mreža nešto što koči razvoj, ne omogućava da menjamo linije u skladu sa razvojem grada, da estetski nije lepa, da bi kvalitet te usluge bio bolji ako imate električna vozila, da biste otvorili nebo iznad Slavije, Takovske... Kad podignete glavu ne biste imali paukovu mrežu za Spajdermene već otvoreno nebo", rekao je Šapić na konferenciji.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/s...-trolejbusi-bitizamenjeni-elektricnim/teq808d

Šapić: "Na ovoj skupštini donosimo odluku da možemo da zamenimo trolejbuse električnim vozilima​

"Na ovoj skupštini daćemo mogućnost gradu da pređe sa trolejbuskog na električna vozila, ja sam zagovornik toga već dve godine. Mislim da je trolejbuska mreža nešto što koči razvoj, ne omogućava da menjamo linije u skladu sa razvojem grada, da estetski nije lepa, da bi kvalitet te usluge bio bolji ako imate električna vozila, da biste otvorili nebo iznad Slavije, Takovske... Kad podignete glavu ne biste imali paukovu mrežu za Spajdermene već otvoreno nebo", rekao je Šapić na konferenciji.
Електробуси могу да буду поузданији, али треба водити рачуна о пуњењу.

20241225_175556.jpg

Увођење "тролејбуса" је планирано 1940. Први тролејбус у Београду пуштен је у саобраћај 1947. године и возио је од Калемегдана до Славије.

meni se licno dopada ideja da se ukinu trole i umesto njih da idu elektrobusevi.

sad je jedan kunta kinte ovako slicno vozio 55-icu..iscima bus za sve pare, umalo mi proteza ne ispade :deda2:
Podseti me na jedan slucaj davno.

Udjem ja u 31 na pocetnoj dok se jos ulazilo kad stoji kod parka.

A u busu gomila nekih spanaca koji su se tu ko zna kako obreli. Nije tad bilo toliko turista.

I sad krece majstor i smota ga pod gasom da krene i odmah uleti u ulicu bez cekanja da propusti nekog.

Naravno od takve sile je zaneo sve putnike na jednu stranu.

I spanci dok se klizaju po sedistima pocinju da vicu Oleeeee, Oleeee.:rotf:

I tako jedno 10 puta do kraja, kad god ovaj nesto da gas i krene da lomi oni vicu Oleeee. :rotf:

„Na predlog Sekretarijata za javni prevoz, hitnom i iznenadnom dopunom dnevnog reda ranije zakazane sednice Skupštine grada, pred odbornicima se nalazi i predlog odluke o ukidanju trolejbusa i oduzimanju svih trolejbuskih linija gradskom prevozniku GSP i njihovo ustupanje privatnom prevozniku Strela, navodi se u saopštenju četiri sindikata GSP.

Umesto kupovine trolejbusa za GSP, grad Beograd je zaključio ugovor u trajanju od 20 godina sa Strelom, kojoj će iz budžeta grad isplatiti 136,35 milijardi dinara za period važenja ugovora, kako bi ta firma angažovala elektroautobuse. Pored toga, privatni prevoznik je tražio i da grad ustupi trolejbuski depo GSP na Dorćolu kako bi to preduzeće napravilo svoju garažu na tom zemljištu“, ukazali su sindikati.

Od gradske vlasti je zatražen odgovor na pitanje zbog čega se ukida trolejbuska kontaktna mreža, stubovi, ispravljačke stanice i drugi delovi infrastrukture u koju je grad Beograd uložio desetine miliona evra prethodnih decenija, da bi se na istim tim linijama ugrađivala i bespotrebno plaćala nova infrastruktura, kao što su punjači za elektroautobuse.

„Ukoliko se odluka o ukidanju trolejbusa i privatizaciji tog sektora sprovede, to bi značilo da je rukovodstvo grada postalo servis za ispunjenje poslovnih ambicija privatnog preduzeća Strela i njegovog vlasnika, na štetu svih zaposlenih u GSP i građana Beograda“, naveli su sindikati GSP „Centar“, „Pravda“, „Sloga“ i Sindikat zaposlenih u javnom prevozu Beograda.

https://n1info.rs/vesti/sindikati-g...rolejbusa-sest-linija-se-ustupa-privatnicima/

Podseti me na jedan slucaj davno.

Udjem ja u 31 na pocetnoj dok se jos ulazilo kad stoji kod parka.

A u busu gomila nekih spanaca koji su se tu ko zna kako obreli. Nije tad bilo toliko turista.

I sad krece majstor i smota ga pod gasom da krene i odmah uleti u ulicu bez cekanja da propusti nekog.

Naravno od takve sile je zaneo sve putnike na jednu stranu.

I spanci dok se klizaju po sedistima pocinju da vicu Oleeeee, Oleeee.:rotf:

I tako jedno 10 puta do kraja, kad god ovaj nesto da gas i krene da lomi oni vicu Oleeee. :rotf:
Питам се, помоћу чега су Шпанци били тако весели? z:D

, naveli su sindikati GSP „Centar“, „Pravda“, „Sloga“ i Sindikat zaposlenih u javnom prevozu Beograda.
znas sta je fora.
sto je u gsp-u "samostalni sindikat gsp-a" reprezentativan.
ovi ostali su sindikatici sa po par clanova i sustinski nemaju nikakvu snagu niti je njihova rec sa tezinom.
vise se koriste za dnevnopoliticke teme
ne vidim da je tu izjavu dao reprezentativan sindikat.

reprezentativan sindikat je onaj koji ima bar 15% clanova od ukupnog broja zaposlenih.

Back