Градски превоз (2)

videh po gradu, na raznim linijama puno vozila gsp prolaze stajalista i pise im 'u kvaru'.....

Znaci i pored uposljavanja stranaca i hvalisanja na sve strane, izgleda da su tacne price da je stanje u gsp - ocajno. Fale vozaci pa redukuju polaske, a bogme ocigledno je i da su vozila u losem stanju
Некада је требала веза за државну фирму... сада је примљен свако ко се пријави и прође обуку.

Још пре пет година сам се наслушао прича да пошта нема довољно људи.
Сигурна плата изгледа није довољан фактор, јер није велика а питање је и какви су међуљудски односи.

a jeste sada prihvatljiva cena voznje, ali koliko sam primetila niko ziv ne kuca kartu, svi su sa telefonima u rukama (and me :rumenka:) i kucamo samo ako belci naidju....
vrlo su brzinski i traljavo odradili prelazak na novi sistem naplate, i apsolutno nema sanse da im se isplati i bude odrziv.
Slažem se.
Mislim da je BusPlus bio mnogo bolji. Znali smo koliko stanica je udaljen tramvaj koji čekamo, npr.

Ovim sistemom naplate i izbacivanjem sve opreme BusPlusa, onemogućili su slepim i slabovidim licima da znaju koja je sledeća stanica.
Ovo su samo dva primera koja su bila pozitivna u sistemu BusPlus.

A pitanje svih pitanja je, da li je grad Beograd počeo da plaća penale "Kenkartu" i da li je za to određena stavka u gradskom budžetu. Koliko mi je poznato, treba 11 godina da im se plaćaju penali.

Slažem se.
Mislim da je BusPlus bio mnogo bolji. Znali smo koliko stanica je udaljen tramvaj koji čekamo, npr.

Ovim sistemom naplate i izbacivanjem sve opreme BusPlusa, onemogućili su slepim i slabovidim licima da znaju koja je sledeća stanica.
Ovo su samo dva primera koja su bila pozitivna u sistemu BusPlus.

A pitanje svih pitanja je, da li je grad Beograd počeo da plaća penale "Kenkartu" i da li je za to određena stavka u gradskom budžetu. Koliko mi je poznato, treba 11 godina da im se plaćaju penali.
Боље је да нису продужавали почетни уговор... Него што су га продужили па недуго затим силом прекинули. Од ових ионако не очекујем да имају памети.

@Platin Ja imam pozitivno mišljenje o Bus Plusu zato što su imali odličnu aplikaciju.

Šapić je prvobitno najavio da će novu aplikaciju za gradski prevoz praviti ComTrade Veselina Jevrosimića.
Kako je došlo do toga da Telekom, na brzinu i površno, napravi aplikaciju, ne znam.

Nadam se da će na izborima, ma kad se oni desili, SNS u potpunosti izgubiti Beograd.

Sve čega se dotaknu oni upropaste.

@Platin Ja imam pozitivno mišljenje o Bus Plusu zato što su imali odličnu aplikaciju.

Šapić je prvobitno najavio da će novu aplikaciju za gradski prevoz praviti ComTrade Veselina Jevrosimića.
Kako je došlo do toga da Telekom, na brzinu i površno, napravi aplikaciju, ne znam.

Nadam se da će na izborima, ma kad se oni desili, SNS u potpunosti izgubiti Beograd.

Слажем се. За мене је бусплус добар систем, само што се лажи код нас не кажњавају.

Могу да похвалим смањење цена, мада се ја ни за старе нисам бунио. Сада заиста више нема никаквог оправдања за немање карте.

Slažem se.
Znas i sad. Cak je sistem i bolji jer je besplatan i vrlo precizan.
Pise mi stize za nula minuta i zaista se pojavljuje iza coska. Vrlo precizno pokazuje dolazak prevoza.
Pre je bio broj stanica i jos si to placao, sad mozes da biras izmedju broja stanica i minuta a minuti su posto se prati gps-om vrlo precizni jer cak i da ti pise dve stanice, zbog zastoja to moze da bude i pola sata :D
I sta je najvaznije ,sistem je besplatan

A sta je problem sa aplikacijom?
Meni se bas svidja i dobra je.

@Admin Sredoje Novu aplikaciju sam instalirala odmah, čim je bila postavljena. Bilo je puno grešaka, o dolasku prevoza, neke linije tada nisu uneli u aplikaciju.
Instaliraću je ponovo, sada je bolja, sudeći po odgovoru.

Jedna jedina mana je što u vozilima nije instalirano, koja je sledeća stanica. To ne pravi problem nama koji dobro vidimo. Pravi problem slepim i slabovidim građanima koji, takođe, koriste javni prevoz.
Oni se ne nalazi ni u grupi kategorija koje imaju pravo na besplatan prevoz. Imaju status invalidnog lica, a tamo, na samom sajtu ih nije bilo.
Možda su ih sada stavili jer se njihovo Udruženje bunilo..

Meni pravi problem sto masi stanicu.

I onda dok nadjem pravu, a tu trebaju bas sitni prstici.

Ako su dve stanice preko puta jedna drugoj, nema sanse iz prve da se ubode.

A ne mozes ni po imenu da ih razlikujes jer se 5 okolnih stanica isto zove, na primer Beogradjanka.

Tako da za moje pojmove ovo je user unfriendly.

За туристе (за све који нису из Бг, па макар и за некога ко јесте али иде у крај у ком раније није био) је било згодно што се исписује назив станице... али то је склоњено.
Сада можемо само да узмемо гугл мапе или неке друге, на телефону. То добро ради, не буним се... али то је телефон, није функција града Београда.

@Admin Sredoje Novu aplikaciju sam instalirala odmah, čim je bila postavljena. Bilo je puno grešaka, o dolasku prevoza, neke linije tada nisu uneli u aplikaciju.
Instaliraću je ponovo, sada je bolja, sudeći po odgovoru.

Jedna jedina mana je što u vozilima nije instalirano, koja je sledeća stanica. To ne pravi problem nama koji dobro vidimo. Pravi problem slepim i slabovidim građanima koji, takođe, koriste javni prevoz.
Oni se ne nalazi ni u grupi kategorija koje imaju pravo na besplatan prevoz. Imaju status invalidnog lica, a tamo, na samom sajtu ih nije bilo.
Možda su ih sada stavili jer se njihovo Udruženje bunilo..
Bilo je apdejta.
Svaja aplikacija ima bagove koji se u hodu peglaju.
Sad dosta dobro radi.

Sto se tice prava na besplatan prevoz samo odredjene grupe plegija imaju pravo na to.
Sto je u neku ruku i ok.
Zasto bi imali svi?
U Srbij iima oko 800.000 osoba sa inavliditetom. Nisu svi invaliditeti iste tezine.

Potpuno se slazem sa tobom da bi trebalo u prevozu napraviti zvucnu signalizaciju stanice.
Kao i jos mnogo toga pride.
Ali to je na udruzenjima da predloze.

Poslednja izmena:
Meni pravi problem sto masi stanicu.

I onda dok nadjem pravu, a tu trebaju bas sitni prstici.

Ako su dve stanice preko puta jedna drugoj, nema sanse iz prve da se ubode.

A ne mozes ni po imenu da ih razlikujes jer se 5 okolnih stanica isto zove, na primer Beogradjanka.

Tako da za moje pojmove ovo je user unfriendly.
Kako ne?
Zumiras mapu i lepo je onom ciodom obelezena stanica na mapi i kliknes na onu koja te zanima.
Odlicno je izvedeno jer sad mozes da vidis unapred za koju god stanicu zelis.
Ne moras da znas kodove. Pogledas mapu i izaberes stanicu.
Bukvalno sad recimo da sedis u kancelariji, pronadjes na mapi stanicu u kojem god delu grada i vidis kad ce bus. i tako mozes da se pripremis kad da krenes a i koji je najbolji prevoz ako presedas jer mozes videti i dolazak buseva na stanicu gde presedas :D.
Odlicno je izvedeno..

Kako ne?
Zumiras mapu i lepo je onom ciodom obelezena stanica na mapi i kliknes na onu koja te zanima.
Odlicno je izvedeno jer sad mozes da vidis unapred za koju god stanicu zelis.
Ne moras da znas kodove. Pogledas mapu i izaberes stanicu.
Bukvalno sad recimo da sedis u kancelariji, pronadjes na mapi stanicu u kojem god delu grada i vidis kad ce bus. i tako mozes da se pripremis kad da krenes a i koji je najbolji prevoz ako presedas jer mozes videti i dolazak buseva na stanicu gde presedas :D.
Odlicno je izvedeno..
Kliknes, ali malim prsticem.

Mapa se uvecava samo do odredjenog nivoa.

Bukvalno kao da su pravili za decu.

Eto pogledaj Beogradjanku.

Ili kod mene, a tu mi je i okretnica prigradskih iza coska.

Oni su tu prigradsku iznabadali ciodama kao da ima 15 stanica.

I ne mogu da ubodem ovu moju gradsku. :lol:

Meni je nova aplikacija sasvim okej, ali nekad neće da mi prikaže sve linije koje staju na nekoj stanici. To je, doduše, bio problem i sa starom. Možda treba neko vozilo iz te linije da krene sa početnog stajališta da bi "iskočilo" na mapi. Ne znam.

Jbt sta mi se desilo sad sam se ispresecao.

Dosao mi izvod iz banke.

I kao -2200 Opstina Novi Beograd.

Sta bre opstina NBG nisam bio u toj opstini 20 godina.

I to kao da sam provukao karticu. :dontunderstand:

I skontam na kraju da je to u stvari markica koju sam platio karticom.

A markicu kupio u Knezu.

A sledeceg meseca kupio na istom mestu i pise JKP Naplata prevozne usluge.

Da li je realno da je Sapic usmerio pare od markica na Opstinu NBG.

O cemu se ovde radi.

Back