Градски превоз (2)

Komunalna policija više ne postoji. Nema veze direktno sa bus plusom , ali su im bili asistenti.

-----------------------------------------------------

Komunalna policija u Beogradu, onakva kakvu je znamo gotovo deceniju i po, više ne postoji.

Dojučerašnji načelnik ovog odeljenja gradske uprave Ivan Divac prošle nedelje razrešen je sa mesta v. d. sekretara, dok su komunalni milicionari i ostali zaposleni postali deo novog Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju, kojim rukovodi Sonja Božović Podunavac.

Odeljenje, koje je gradonačelnik Šapić nazvao "osinjakom" je ugašeno, ali ostaje nejasno da li će službenici pod novim imenom "BELI" imati ista ovlašćenja, odnosno da li su ove promene u skladu sa Zakonom o komunalnoj miliciji i da li je uopšte moguće da novi sekretarijat naplaćuje kazne za parkiranje ili nelegalnu uličnu prodaju.

Prošle godine, milicionari su dobili nove letnje i zimske uniforme, za šta je Grad platio oko 1,6 miliona evra. Mada će ime promeniti u "BELI", odela će im ostati ista, samo će biti promenjena nalepnica sa starim nazivom "komunalna milicija". To je nedavno potvrdio i prvi čovek prestonice Aleksandar Šapić.

https://www.kurir.rs/vesti/beograd/4028867/komunalna-policija-vise-ne-postoji

received_1104917043450236.jpeg

Hvala. 🙂🍻

Nova četa Uhlebovića na pet mesta.
Слажем се да су нека министарства сачињена више због магле него због потребе...

Имамо нагомилано на пример "грађевинарство, саобраћај и инфраструктура" а подељено "за бригу о породици и демографију" и "за бригу о селу". Мрзи ме да даље анализирам.

bus plus vise ne postoji :P
tema moze da se zatvori...
Како год да се зове бусплус, бусминус или било шта друго - превоз ће сасвим сигурно и даље да постоји.

Што се тиче теме, преименоваћемо је :aha2:
Или ћемо је скратити у само "градски превоз (2)".

Код мене је случај да сам последњи пут користио гсп 6. марта 2020. :whistling:

Испочетка због вируса... Касније сам утврдио да је свакако здравије да оближње послове обављам пешке. Тамо где сам раније ишао аутом, то се није променило.

Веруј ми да није нека велика разлика... На пример, до пијаце ми је неких 15 минута пешке. Ако ћу превозом, треба га сачекати, а не стаје ми баш испред куће и баш испред пијаце. Толико је мала уштеда, не вреди труда.
У Темпо сам свакако ишао аутом, и пре и сада.

До поште, апотеке... То ми је све толико близу да је пешке једини могући начин. И то је по старом.

Истини за вољу, када сам раније ишао мало даље, до Миријева или Бежанијске косе, умео сам да идем превозом а сада идем аутом.

Stvarno obrisite iz naziva teme Bus plus.

Znaci vazi mi personalizovana bus plus kartica?
Ja kad je istekao bus plus na kiosku sam uplatio nepersonalizovanu. Nadrndana teta mi se drala kako da uplatim , ovo je isteklo, kako to mi dajes kao da ne znas gde zivis. Kupio sam novu nepersonalizovanu Beogradsku karticu. Onda sam hteo da uzmem tu moju staru da bacim. Ona mi kaze necu da ti vratim , pa da se vozis tako bez karte da se praviš blesav. Uzela i isekla makazama i bacila je. Ja u čudu jbt. Kakav zločin je sprečen da uradim. 😂

Karticu nisam kucao tri godine i toliko dugo nisam video kontrolu.

Iz mog primera nema šale. Nepersonalizovanu moze na svaki kiosk da se kupi, a ova na ime mora u poslovnicu u Beograđanci ako nisu promenili adresu.

Back