gradske ptice

meni je rano jutros na prozoru bilo neko cudo koje zvuci kao galeb (ne znam dal jeste, jer su mi spustene roletne, sto zbog svetlosti, sto zbog macke, da ne rasteruje goste)... ljudi moji, koliko se "to" dralo na druge ptice da ga puste da jede z:D probudilo me je i nisam mogla da zaspim dok se nije najelo i otislo, a jos i udara kljunom u roletnu konstantno x)))
inace, prvih dana su mi dolazili samo golubovi (prvo jedan, pa je doveo celu familiju), a sad dolaze i vrane (i crne i sive), gacci, svrake i to sto se dere... joj sto me sad kopka sta je :zroll:

Videla sam i ja galeba juče ovde u naselju, baš me začudilo. Mada Sava je zaleđena, nemaju gde da jedu, a i oni su kao i vrane i svrake poznati kao neki oblik strvinara - đubretara.Otkako je počeo sneg pre nedelju dana, ostavljam mrvice na simsu od prozora (čak i u žardinjerama što ne praktikujem zbog semena prkosa u njima, ali ima talog snega koji nisam skinula radi "izolacije" pa ne mogu da ga oštete) dolaze vrapci i po koji golub.

Ovakvo neko živinče...Dolazi kod mene..
parus_major_d5732.jpg

senice su preslatke... doduse, meni su sve ptice :heart:
moj komsija je drzao golubove u zgradi kad sam bila mala i stalno sam ga smarala da mi da jednog da nosim kuci, pa mi je davao one malo vece bebe sto jos ne lete najbolje i onda ja budem sva happy z:lol:

Jesi li video i zenku? Kako ona izgleda? Kod mene po dvoristu se pojavljuje slican muzjak, zenku su mu pojele moje macke, nije izgledala ni priblizno tako zivopisno kao on, osim sto je, za razliku od njega, imala cubicu.

sto sam se sad smejala! jedan ludi golub je navalio da mi udje u sobu, ali je oprezno proveravao dal je tu staklo... 3 puta je tako cuknuo i proverio svaki deo prozora da vidi dal se moze unutra x)))
najsmesnije mi je bilo kako on to spretno radi, nema da se zakuca, ili nesto, nego stane lepo na sims, izbaci grudi, nanisani i cuk - vidi da tu ne moze, pa napravi par koraka i o5, genijalni su z:D

ja sam ih oduvek bas gotivila, maltene bih samo zbog njih volela da odem u veneciju, al tek sad vidim koliko su pametni z:)
jedino mi se ne svidja sto se svadjaju oko hrane, a na kraju ni ne pojedu sve z:D

Back