colicsinisa
Početnik
- Poruka
- 1
Caldari kako da stupimo u kontakt? Iz nekog razloga ne mogu da posaljem pm...moj mail je colicsinisa@gmail.com ako moxes da se javis imam par pitanja u vezi posla...hvala...pozdrav
Ajd i ja da vam kazem neku..
Imam vise godina manju gradjevinsku firmu u Skandinaviji.
Uglavnom radim sa nasim majstorima i nasim ljudima dok u sirokom luku izbegavam nase i ostale strance kao musterije razloga je puno.
Problemi sa nasim ljudima, majstorima i radnicima
- svi sve znaju (a puno toga je drugacije nego u Srbiji)
- sujetni su i kad su 100 % u krivu tvrde suprotno
- vrlo brzo su culi da se negde placa mnogo vise a ne znaju gde ili kako da dodju do tamo
- sve privilegije kao sto su besplatna hrana,mobilni, laptop, sluzbeni auto, i obezbedjen smestaj(koji oni placaju) vec
posle nekoliko meseci MALO i traze jos.
Vidim spominju se cifre gore 7-8 dolara na sat, to je kod mene crkavica i toliko placam lazova 7 dana dok imam srca da ga gledam da nema pojma ni 1% od onog sto je tvrdio pre nego smo se sreli (majstor), ili iskrene klince koji bi da uzmu neku kintu da pomognu prenesu, donesu .
U 90 % radim sa ljudima koji imaju mogucnost da primaju platu na belo tj sa placenim svim dazbinama a sada je to jako olaksano pa maltene da si i puki turista,
da ne pricam da sam dobrim majstorima pravio i papire SAMO MALO IH JE i brzo okrenu plocu.
Posao je uglavnom adaptacija i renoviranja a ne teskih gradjevinskih poslova pa su mi pr potrebniji finiji majstori i ljudi koji znaju puno a nije problem platiti dobro kad neko vredi.
Ako znas da radis keramiku (kupatila), sklapas namestaj,montiras kuhinje, laminat, molerske poslove i nije ti stran i laksi tesarski posao imas izmedju 30 i 40 slobodno se javi na ovaj topic. Teze je pronaci coveka koji sve ovo dobro radi naravno, racunam ja uvek i na to, pa ga obucimo
Nije problem da i nesto ne znas od ovoga a voljan si da naucis naucicemo te, tolike sam naucio.
I svima koji idu bilo gde u inostranstvo...zelim puno zdravlja srece rada i novca.