GRADJEVINSKI FAKULTET

Molim vas da li IKO moze da mi kaze razliku izmedju gradjevinskog faxa u Beogradu i Novom Sadu?(prednosti,mane itd.)Ove godine treba da upisem fax i u starsnoj sam dilemi sto se tice mesta studiranja.:/ Inace Matematika 4+ ima da se kupi u Bg u vecim knjizarama koje drze Krugova izdanja.

Postovani,
ja ima problem oko upisa geodetskog fakulteta.
Tj nasao sam informator iz 2011. godine za BG i za NS.
Ovaj iz NS mi je mnogo laksi za pripremu i ima ukljucene u sebi i prijemne testove od zadnjih 5-6 godina.
Dok mi je informator za BG tezi i nema primere testova.
Stoga sam se ja poceo pripremati po informatoru za NS iako mi je akcenat na upisu za BG....u velikoj sam nedoumici jer planiram da konkurisem i u NS i u BG ali ne znam kako da se spremam zbog ovog "problemcica". :(
A i kada krenu pripreme na faxu ne znam da li da idem na pripreme u NS ili u BG...bojim se da ne izvisim i u NS i u BG pa nisam nigde pristigao...

Ako moze neka prijateljska preporuka za resavanje ovog problema bio bih veoma zahvalan.

P.S. Iako je u pitanju geodetski fakultet stavio sam na temu ghradjevinskog jer na GFUB postoji katedra za geodeziju

Poslednja izmena:
Postovani,
ja ima problem oko upisa geodetskog fakulteta.
Tj nasao sam informator iz 2011. godine za BG i za NS.
Ovaj iz NS mi je mnogo laksi za pripremu i ima ukljucene u sebi i prijemne testove od zadnjih 5-6 godina.
Dok mi je informator za BG tezi i nema primere testova.
Stoga sam se ja poceo pripremati po informatoru za NS iako mi je akcenat na upisu za BG....u velikoj sam nedoumici jer planiram da konkurisem i u NS i u BG ali ne znam kako da se spremam zbog ovog "problemcica". :(
A i kada krenu pripreme na faxu ne znam da li da idem na pripreme u NS ili u BG...bojim se da ne izvisim i u NS i u BG pa nisam nigde pristigao...

Ako moze neka prijateljska preporuka za resavanje ovog problema bio bih veoma zahvalan.

P.S. Iako je u pitanju geodetski fakultet stavio sam na temu ghradjevinskog jer na GFUB postoji katedra za geodeziju
http://www.grf.bg.ac.rs/upis/2011/prijemni_2011_resenja_zadataka.pdf

Nisi promašio temu, geodezija u Beogradu je u sklopu Građevinskog fakulteta.
Test koji sam ti gore ostavio je isti test (po tipu zadataka) kao i onaj koji sam ja radio 2006. tako da kada provježbaš te oblasti računaj da ćeš imati preko 80%.
Ne znam kako stojiš sa matematikom pa ne mogu ni da ocijenim, ali imaš primjer pa sam procijeni.

Ja sam sa pripremama počeo 7 dana pred prijemni i završio sam test sa 94 poena (čini mi se da je tako bilo :mrgreen:), tako da računam da tvoje pripreme u ovo doba godine treba da rezultiraju sa 10000 poena :D

http://usg-grf.com/index.php
Mislim da će ti i ovo poslužiti, a možeš naći i istoimenu grupu na FB, čisto ako želiš da se raspitaš kod ovogodišnjih brucoša, koliko ih se prijavilo, koliko ih je na budžetu i sl.
Ko zna, možda i imaju neke zadatke sa prijemnog.
Ipak sam ja mator konj pa nisam u toku sa tim podacima.

Svako dobro budući kolega, i između Novog Sada i Beograda, bar što se tiče geodezije, biraj Beograd :)

Коначно да се неко смилује и одговори. :)

Хвала пуно си ми помогао.
Ма добар сам са математиком, схватам задатке али брзо заборављам неке поступке и правила. :)

Чек, чек, ти се спремао 7 дана и 94 бода? :О

Pozdrav ljudi, zanima ne , jer stvarno mnogo težak ovaj fakultet i da li zahteva zavidan nivo predznanja iz matematike i fizike, mislim, ovi predmeti mi solidno idu ali nisam sad nešto preterano nadarena? Pomagajte :think:

Pozdrav ljudi, zanima ne , jer stvarno mnogo težak ovaj fakultet i da li zahteva zavidan nivo predznanja iz matematike i fizike, mislim, ovi predmeti mi solidno idu ali nisam sad nešto preterano nadarena? Pomagajte :think:
Težak jeste. Predznanje nije presudno, ja sam došla sa jezičkog smera, a nikad nisam bila ni posebno nadarena, ni zainteresovana, pa sam uspela da završim ( jednu godinu sam produžila).
Moj ti je savet samo da istreniraš živce ;) trebaće ti i te kako. I nemoj da gubiš moral, da se osećaš inferiornom, videćeš koliko ljudi sa matematičkog smera i srednjih stručnih opadne...ključ je u stavu, ja sam to kasno shvatila. :)
Srećno!

Težak jeste. Predznanje nije presudno, ja sam došla sa jezičkog smera, a nikad nisam bila ni posebno nadarena, ni zainteresovana, pa sam uspela da završim ( jednu godinu sam produžila).
Moj ti je savet samo da istreniraš živce ;) trebaće ti i te kako. I nemoj da gubiš moral, da se osećaš inferiornom, videćeš koliko ljudi sa matematičkog smera i srednjih stručnih opadne...ključ je u stavu, ja sam to kasno shvatila. :)
Srećno!

Hvala ti puno :bye:

Imam par pitanja pa ako neko bude bio u mogucnosti bilo bi lepo da mi odgovori :))
Zelim da upisem Gradjevinaki fakultet, zavrsavam srednju ekonomsku. Smatram da nam je matematika dosta slaba i iskreno nisam neki preveliki logicar niti poznavalac matematike. Koliko joj se posvetim, toliko mi i ide.
Zanima me, da li je potrebno odredjeno predznanje iz matematike i fizike, i da li je potrebno biti posebno nadaren za matematiku i fiziku da bi zavrsio gradjevinu ili je stvar u zelji i radnim navikama da bi zavrsio?
Unapred hvala :)

Back