Gradjanske opcije u Srbiji , besan ili depresivan

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.039
U Srbiji citajuci vesti, gledajuci TV , ziveci i radeci, trazeci dokumenta od drzavnih sluzbi mozes kao pobornik ili postovalac ili pripadnik gradjanskog ponasanja samo da budes ili

Besan

ili

Depresivan....razocaran

Ili da odustanes od gradjanskog ponasanja i da budes jajara, smrad, cankoliza , slihtara, lukavac bez ikakve casti i macka na usijanom limenom krovu

Mnogo vise opcija imas kao seljak, seljacina, nosokopac, ebac, svaler, pedofil, edipovac....i naravno slag na torti, kao lopov....

Pogledaš šta je na TV-u i znaš koliko je sati.

Pogledaš šta mladi rade i znaš koliko je sati.

Stanj je izuetno loše, tako da depresija je svakako solidan slučaj kod svih ljudi u Srbiji. Oni koji nisu u nekoj vrsti depresije lažu sami sebe

Ova globalna depresija u Srbiji je počela 2000te, a uzela maha 2006-te godine. Ništa posebno se nije dogodilo u Srbiji za sve to vreme.

Lek protiv depresije je fizička aktivnost i to puno fizičke aktivnosti, do te mere da zaboraviš zašto pa i živiš.

Trčanje u mestu radi bežanja od problema.

auuuu Tolkine, spusti loptu :lol:

Pa jeste tako kako sam napisao. Treba biti uporan, a ne cekati da padne s neba. Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje razlog. Nikome nije obecano da ce mu biti lako. Siguran sam da svako u zivotu prodje i kroz dobar i kroz los period, i kroz bes i kroz depresivne epizode. To je zivot. Prilike se dese, nekome pre, nekome kasnije, samo ih treba prepoznati i iskoristiti.

Pa jeste tako kako sam napisao. Treba biti uporan, a ne cekati da padne s neba. Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje razlog. Nikome nije obecano da ce mu biti lako. Siguran sam da svako u zivotu prodje i kroz dobar i kroz los period, i kroz bes i kroz depresivne epizode. To je zivot. Prilike se dese, nekome pre, nekome kasnije, samo ih treba prepoznati i iskoristiti.

jesi li siguran da ova tvoja dva posta znace isto? :lol:

jedno je truditi se i postici uspeh a skrooooz drugo je fantazirati o pravdi...

odspavaj malo..kasno je :)

Nema razloga da se ljutis. Svet se ne moze promeniti, on je takav kakav jeste, ali ti treba da nadjes svoje mesto u tome svemu i da se izboris za svoju pravdu. I ja sam nekad hteo da menjam svet, ukazivao sam na nepravdu, pa sam shvatio da idem glavom u zid. Treba da gledas svoju pravdu, svoje ciljeve, svoj zivot... A ostalo pusti nek ide svojim tokom.

U Srbiji citajuci vesti, gledajuci TV , ziveci i radeci, trazeci dokumenta od drzavnih sluzbi mozes kao pobornik ili postovalac ili pripadnik gradjanskog ponasanja samo da budes ili

Besan

ili

Depresivan....razocaran

Ili da odustanes od gradjanskog ponasanja i da budes jajara, smrad, cankoliza , slihtara, lukavac bez ikakve casti i macka na usijanom limenom krovu

Mnogo vise opcija imas kao seljak, seljacina, nosokopac, ebac, svaler, pedofil, edipovac....i naravno slag na torti, kao lopov....
Biram da budem seljačina (s lepim manirima) i švalerčina-ostalo me ne zanima...:manikir:

Poslednja izmena od moderatora:
vodite svoje živote, nemojte lično shvatati lično našu politiku, ja je više ni ne pratim, trudite se da uvećate svoje prihode, radite privatni biznis , hranite se zdravo , svaki dan učite nešto novo da radite, stvarajte nešto umesto da uništavate , upoznajte nove ljude , pričajte o pametnim stvarima

Tako je. Medjutim, sve ovo sto si naveo otezavaju ti ljudi koje zoves prijateljima, koji te okruzuju i koji em ne zele da ti uzivas u lepom, em ti otezavaju da uzivas u lepom. Ti njih ne diras, ali oni diraju tebe. Sa tim se treba izboriti, razumeti, prihvatiti to i onda tek pocinje milina.

“The individual has always had to struggle to keep from being overwhelmed by the tribe. To be your own man is hard business. If you try it, you will be lonely often, and sometimes frightened. But no price is too high to pay for the privilege of owning yourself.”

Tako je. Medjutim, sve ovo sto si naveo otezavaju ti ljudi koje zoves prijateljima, koji te okruzuju i koji em ne zele da ti uzivas u lepom, em ti otezavaju da uzivas u lepom. Ti njih ne diras, ali oni diraju tebe. Sa tim se treba izboriti, razumeti, prihvatiti to i onda tek pocinje milina.

kad imaš stalni priliv novih poznanstava i prijateljstava , svi nekvalitetni poznanici ispadaju iz tvog života vrlo brzo i nezavistan si od "prijatelja"

Sve na kraju dodje na svoje. Svakome po zasluzi. Pravda je spora, ali je dostizna. Tesko je gledati nepravdu, ali smatram da na kraju ipak sve dodje na svoje i da ce svako od nas dobiti ono sto mu sleduje, sta god to bilo.
Dok pravda dodje po svoje,zavrsismo mi u domu staraca.Ako pravde sada nema,nemoj nikad ni da je bude.
To je kao kad neki ratni zlocinac umre 90-oj.Pa dzaba takve pravde,takav je trebao da krepa jos u kolevci.

Za mene je pravda kad uhvate pljackasa banke na delu i odmah uza zid.Bez kakvog sudjenja,cifranja li nagodbe.Tap - metak i zdravo.E to je pravda! Nisi brate za ovo drustvo i lepo te odstranimo,posaljemo te u vecno nistavilo,kad nistarija i jesi.
A ako mi cekamo pravdu da sve legne na svoje,ima da je docekamo u starackim pelenama,a mozda ni tad.Zato me i ne cudi kad neko uzme pusku i pobije pola sela,mozda mu je puko vise qurac zbog nepravde i svega.

Znaci nista od gradjanske opcije u Srbiji....

Ovde postoji samo jedno merilo, a to je kakvu zastitu imas. Ako nemas nikakvu zastitu, za tebe ne vredi nista, ne sleduje ti nista, mogu da ti grubo krse prava itd. Mozes da se zalis, ali od toga ne mora da bude nista. Ako imas dovoljno zastite, mozes da radis bukvalno sta god hoces. Besan ili depresivan su opcije onih koji nemaju nikakvu zastitu. Medjutim, tacno je i ovo sto si napisao gore (Mnogo vise opcija imas kao seljak, seljacina, nosokopac, ebac, svaler, pedofil, edipovac..). Mozda podneblje da se promeni, ne znam.

Poslednja izmena:
kad imaš stalni priliv novih poznanstava i prijateljstava , svi nekvalitetni poznanici ispadaju iz tvog života vrlo brzo i nezavistan si od "prijatelja"

Jeste, ali sta ako si toliko jaci od vecine da stalno dozivljavas napade slabijih? Mislim da se to pitanje i krije iza ove teme, po kojoj u Srbiji imas 2 opcije, da usled sikaniranja budes besan, ili depresivan. Dok si besan, dobro je. Bes je kreativna stvar.

Jeste, ali sta ako si toliko jaci od vecine da stalno dozivljavas napade slabijih? Mislim da se to pitanje i krije iza ove teme, po kojoj u Srbiji imas 2 opcije, da usled sikaniranja budes besan, ili depresivan. Dok si besan, dobro je. Bes je kreativna stvar.

Što se tiče podele potpuno si u pravu, ali nekako mislim da ni jedno ni drugo nije baš opcija, jer ništa ne menja, samo višak besa izaziva dalji niz nepravdi ka drugima, a depresija ka sebi.

Generalno ljudi su nekako nesvesni svojih postupaka i nekako ni sami nisu krivi za to.Većina prosto ne zna da se ponaša nema kriterijum zato što se nameću nakaradni obrazci i samog "finog" ponašanja.

Tako, recimo u novinama stave članak - jao kako si fini, napisali su da će praviti žurku u zgradi i izvinuli se... i onda sve je ok. Celu noć možeš da talambasaš jer si se izvinuo. To ti jedino treba. A onaj ko ujutro mora na posao ima veliku korist od tog izvinjenja što neće spavati celu noć, pa dovoljno si ga "ispoštovao".
Ili slično u novinama pre par godina : oduševljena novinar pokazuje kako mladi uči i dokazuje slikom (zaista veliki red za mesto ispred Narodne biblioteke na Svetosavskom platou) a oni nesretnici stali u red preko celog platoa, smetaju prolaznicima, ružna slika do bola, pokazuje veliku dozu nemanja osnovnih standarda kako svojom potrebom ne smetati drugima.

Beskrajan je primer takvih situacija, prosto ljudi ne znaju granicu i ne mogu ni da sagledaju ni razumeju šta tačno rade, niti ima ko da ih uputi

Nekako je lepo tada na fin način objasniti ljudima šta tačno rade.
Pa tako i za taj red ispred biblioteke, bio je za ponos tek kada je formiran tamo gde nikome ne smeta a i njima je bilo prijatnije u hladovini.

Znaci da nisi toliko iznad samo strcis zbog necega, inace, treca opcija je sarkazam, kojim se fino ladis i pri tome izbacujes bes, Posle nekog vremena nema besa, a nema ni depresije jer si izbacio sve iz sebe. Naravno, uvek im trenutaka kada treba reagovati cvrsto, ali bez nerviranja.

Back