Bosonosorg
Poznat
- Poruka
- 9.170
Blokade, NDH1 i Nova SS su digli autonomaške ustaše iz pepela, takoreći vratili ih u život. Srećom pa ih je jako malo i crkva će biti izgrađena, a remetilački faktori uhapšeni 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala boguLažni vernici
Kukumakanje komunista tj ateista i laznih Srba citaj ustasa i njihove klike je ljepse od bilo kog cvrkutanja pticaKod ujaka na novom beogradu je bio mir i tišina, pričice pevale na sve strane zelenilo. Onda su došli crkvenjaci i sagradili čak DVE crkve jednu pored druge i od jutra do sutra samo lupaju zvonima. Ako ih zovem u to vreme ne može da se priča pa se čujemo kasnije. Jezivo.
Ja sam na 100 metara od crkve sv marka i nikada nisu tako lupali zvonima kao na nbgd da ispadneš kroz prozor kada raspale!![]()
Објекти СПЦ имају најмањи еколошки отисак, иде један на око 10 000 Срба у Н.Саду.Hoću zelenilo u gradu. To što vi žva.lini sektaši imate problem sa zelenom bojom idite i lečite se.
Грађани су гласали за одборнике који су изабрали/поставили органе који су дозволили да се на тој локацији гради црква.Тако то иде у представничкој демократији.Kladionice se otvaraju privatnim kapitalom, crkve se zidaju novcem gradjana Srbije.
Ko je pitao gradjane Novog Sada da li zele jos jednu crkvu?
Zasto Tihi zele da budzetlije trose pare kako se njima cefne, i odakle im pravo da ne pitaju gradjane sta ovi zele sa svojim novcima?
Па пресели се у Ријад, тамо нема црквених звона.Kod ujaka na novom beogradu je bio mir i tišina, pričice pevale na sve strane zelenilo. Onda su došli crkvenjaci i sagradili čak DVE crkve jednu pored druge i od jutra do sutra samo lupaju zvonima. Ako ih zovem u to vreme ne može da se priča pa se čujemo kasnije. Jezivo.
Ja sam na 100 metara od crkve sv marka i nikada nisu tako lupali zvonima kao na nbgd da ispadneš kroz prozor kada raspale!![]()
Vidiš ja se zalažem da ludaci budu po ludnicama, lopovi i ubice po zatvorima ili ako umaknete u pakao.Па пресели се у Ријад, тамо нема црквених звона.
Kojih jel onih karlobag ogulin virovitica i slično?Kukumakanje komunista tj ateista i laznih Srba citaj ustasa i njihove klike je ljepse od bilo kog cvrkutanja ptica![]()
![]()
Kolika je mrznja u vama, to je iskreno tesko shvatiti. Prosle su 90te nema vise ponavljanja onih gluposti. Ako Bog da da bude barem po jedna crkva na svakom cosku.
Koliki ekološki otisak ima npr. 100 drveća umesto te crkve i na koliko hiljada Srba ide?Објекти СПЦ имају најмањи еколошки отисак, иде један на око 10 000 Срба у Н.Саду.
E moj druže, koliko ti pojma nemaš...Грађани су гласали за одборнике који су изабрали/поставили органе који су дозволили да се на тој локацији гради црква.Тако то иде у представничкој демократији.
Plaćen bot da lupeta gluposti i nebuloze.E moj druže, koliko ti pojma nemaš...
То што ти толико сметају црквена зона, указује да си опседнут демонима.Vidiš ja se zalažem da ludaci budu po ludnicama, lopovi i ubice po zatvorima ili ako umaknete u pakao.
Radikali su demoniТо што ти толико сметају црквена зона, указује да си опседнут демонима.
Hoćemo škole i bolnice nećemo crkve i popove!Сада више не морамо да финансирамо наркомански Егзит, па можемо да подигнемо још најмање 40 храмова СПЦ у Новом Саду.
Школа смо имали довољно и за много више деце пре 40-50 година, па нема логике да сада градимо нове.Болница имаш колико хоћеш, и недостатак зграда уопште није неки велики проблем за здравство.Hoćemo škole i bolnice nećemo crkve i popove!
Može nedostaju na dedinju, pod hitno sagraditi 50 crkava.С друге стране, немамо довољно цркава.
Jel i u rodnom kninu tako gradiš crkve kako ti padne na pamet?Kukumakanje komunista tj ateista i laznih Srba citaj ustasa i njihove klike je ljepse od bilo kog cvrkutanja ptica![]()
![]()
Kolika je mrznja u vama, to je iskreno tesko shvatiti. Prosle su 90te nema vise ponavljanja onih gluposti. Ako Bog da da bude barem po jedna crkva na svakom cosku.
ko tebe sta pita?Hoćemo škole i bolnice nećemo crkve i popove!
Moji se nisu ni vratili eno im kosti bačene u more kod ostrva vido. Od crkve neće biti ništa živ bio pa videoko tebe sta pita?
moja prababa od 45 leta i pradeda od 48 leta po mami su zavrsili baceni u tisu goloruki, zicom vezane ruke oko ledja u toj FASISTICKOJ RACIJI
da nisu tvoji mozda zavrsili tako isto a hrvat ? ili su mozda bili po sremu u kasarnama sa pavelicevim bojovnicima ?
i ti ces sada da mi govoris sta ti hoces a sta neces ? znas kolko me boli ..... za to sta ti hoces kada su u pitnaju ZRTVE FASISTICKE RACIJE
moj deda po mami, rodjen je 1914 pred sami prvi svjetski rat u bosanskoj krajini. njegov otac a moj pradjed je preplivao drinu i otisao u srpsku vojsku u srbiji dobrovoljno . Niej zeleo da poput hrvata i muslimana u bosni nosi austrougarsku uniformu i da ubija srbe.
sa njim su preplivali drinu i njegova dva brata. oni se nisu vratil isa solunskog fronta, moj pradjed je jedini od njih trojice preziveo i vratio se u bosansku krajinu 1918 predeo dinare, dinaridi
kaodobrovoljac u srpskoj vojsci je od kralja dobio kolonizaciju u vojvodini koja se 1918 na velikoj skupstini sjeidnila sa maticom srbijom jer vise nije bilo osnova za postojanje srpske autonomije u sklopu austrougraske kad se ta kolonijalisticka sila raspala.
dobio je zemlje troduplo, tj i za dva poginula brata
kada se vratio u bosansku krjainu kuci gde su ga sacekali zena si (moj djed koji je tada 1918te imao 4 godine) i majka, on im je saopstio za dobijenu kolonizaciju. Majka od mog pradjeda mu je rekla da podju on i zena mu da vide kako ce se snaci tamo a da ona ostane i da ce doci ako se snadju. Zamolila ga je da joj ostave mog djeda koji je imao cetri godine jer se svikla na njega i da ne bude sama . Tako su i ucinili moj pradjed i prababa. Otisli su kraj novog sada.
Tamo su dobili zemlju skucili se i izrodili jos osmoro djece. Neki su pomrli kao mali a neki nisu. Moj djed je ostao u bosanskoj krjaini sa svojom babom , nisu nikada presli tamo kraj novog sada. 1941 je krenuo u rat iz bosanske krajine u partizane.
Uglavnom posle 24 godine, 1942 godine tokom krvolocne ludjacke racije madjarskih fasista u kojimasu bili i domaci madjari , MOJ PRADJED I PRABABA SU BACENI U TISU POTPUNO GOLI! ZICOM SU IM BILE VEZANE RUKE IZA LEDJA!
pradjed je imao 48 skoro 49 godina a prababa 45...civili...
znas li ti da su tada pod led u tisu bacana i djeca ? u jednom vezanom dzaku bilo je troje djece starosti od 1 do 4 godine. Dovedeno je i mrtvo djete probodeno bajonetom ...
o tome se slabo ucilo za vreme titoista, skoro pa nikako
dje su tvoji rpetci bili u drugom sv ratu , postosi vise putarekao dasi iz vojvodine ?
bolje da ne pitam jel de..
zatote i nije briga za te nase leseve koji su zivi i goli bacani pod led u dunav i tisu po citavoj juznoj backoj...
znas li ti ko su braca JOVANDIC iz novog sada?
odvedeni su u toj raciji u novom sadu, na streljanje, otac i petoro sinova.
majka je pokusala najmladjeg maloletnog da sakrije na tavanu. prisao je komsija MADJAR i rekao fasistima da umesto ta cetri sina jovandici imaju petoro sinova!
i oni su se vratili i pretrazili tavan te poveli i maloletnog sina od 14 ljeta...
ptoom su te ubijene novosadjane odvodili u dunav, dovozeci ih do GLAVNOG ULAZA NA GRADSKU PLAZU - STRAND gde je i danas glavni ulaz i bacali ih u dunav!
upravo tu ispred s leve strane cemo PRAVITI HRAM ZRTVAMA FASISTICKE RACIJE
bice i kompleks memorijalni tamo od drugog ulaza ispod pa na desno a trecem ulazu...
taj kompleks bice za sve zrtve fasisticke racije tokom januara 1942 godine!
znas li da je tam majka od pet sinova jovandica do kraja zivota prodavala ruze, 4 crvene i jednu bjelu! bjelu za maloletnog sina
da je izgubila zivce a kako i ne bi...
NE ZNAS! i niej te mnogo briga!
e pa mi u novom sadu znamo i ponosno setamo ulicom BRACE JOVANDIC!
BCIE CRKVE taman se ti na guzu okrenuo.
bilo ti milo ili krivo.
ako tise pak ne svidja a ti poitaj tamo gde ti je lepse i gde ti se svidja, gde srpskih crkava skoro i da nema...
ali hram nasim fasistickim zrtvama koji su na najmonstruozniji naicn ubijani ce da se gradi
bice crkve.Moji se nisu ni vratili eno im kosti bačene u more kod ostrva vido. Od crkve neće biti ništa živ bio pa video![]()
Vidiš ja se zalažem da ludaci budu po ludnicama, lopovi i ubice po zatvorima ili ako umaknete u pakao.
Od tog posla nema ništa džabe se ložiš.bice crkve.
hrvati nisu bili u srpskoj vojsci. pogotov ne ti kod zemuna ili gse si vec.
paaa, razvoj dogadjaja ide mi na ruku.CIA, snajka, CIA. Upropastili su pola sveta, ali Milun je sve to provalio i raskrinkao.
Milune ti si strah i trepet za CIApaaa, razvoj dogadjaja ide mi na ruku.