Građani Knjaževca ispratili zvižducima premijera Macuta i kolonu vozila u njegovoj pratnji

Kunovička bitka je bila dok je još postojala srpska država (despotovina) . Mislio sam da pričamo o srpskim ustancima i bitkama protiv Turaka (i drugih okupatora) kad nije bilo srpske države i kad su Turci bili na vrhuncu moći (16-17. vjek).
Kunovička bitka se odigrala 250 godina pre pomenutog digađaja: gonjenje Turaka preko Kunovice posle boja kod Crvene Reke (turski Kizilderbend), sve do današnjeg Dimitrovgrada je događaj iz vremena Velikog bečkog rata.

Stojan Janković nije slučajno ušao u srpsku epsku poeziju.
Opet @Krishna i njegova propaganda zavijena u “srpsku epsku poeziju”?

Pre ustaša je bilo Tatara i Šiptara koji su u Srbiji za vreme Velikog bečkog rata za tri meseca priredili depopulaciju od koje se više nije oporavila: pokolji su prestali tek kad je u Carigradu ustanovljeno da ako se nastave neće biti moguće da se naplati nikakav porez.

Da li si čuo za stvarnu ličnost, (Srbina iz Trna koji je Ignjatijev poklonio Bugarima) Hajduk Apostola koji je pobegao iz turske tamnice u Gurgusovcu i ostavio im par odsečenih turskih glava za uspomenu?

@Casual Observer

Drugosrbijance treba podbadati, obesmisliti njihov anti-srpski narativ argumentima naravno. Isto važi i za šumadijske supremaciste. Te 2 čudne vrste spaja mržnja na prekodrinske Srbe.

Na ovoj temi je iznešena nebuloza da je Đuro Macut Hrvat ili hrvatskog porijekla. To tvrde mrzitelji prekodrinskih Srba, koji pazi Boga ti brane Srbiju od Srba iz Bosne i sa Korduna ali je ne nikad brane od Šiptara, Hrvata i muslimana.

@Casual Observer

Drugosrbijance treba podbadati, obesmisliti njihov anti-srpski narativ argumentima naravno. Isto važi i za šumadijske supremaciste. Te 2 čudne vrste spaja mržnja na prekodrinske Srbe.

Na ovoj temi je iznešena nebuloza da je Đuro Macut Hrvat ili hrvatskog porijekla. To tvrde mrzitelji prekodrinskih Srba, koji pazi Boga ti brane Srbiju od Srba iz Bosne i sa Korduna ali je ne brane od Šiptara, Hrvata i muslimana.
Gde sam izjavio da je Đuro Macut “Hrvat” ili “hrvatskog porekla”? To može da napiše samo primitivni drugosrbijanski titoista kome je protuva Vuk Drašković popila i ono malo mozga što je nekada imao.

@Casual Observer

Na ovoj temi je iznešena nebuloza da je Đuro Macut Hrvat ili hrvatskog porijekla. To tvrde mrzitelji prekodrinskih Srba, koji pazi Boga ti brane Srbiju od Srba iz Bosne i sa Korduna ali je ne nikad brane od Šiptara, Hrvata i muslimana.
U tome prednjači izvesni “obešenjak, u Dalmaciji se kaže berekin i berekina čiji nick sve govori, sam za sebe.

Što se tiče De Sistija, to je produkt ludačkih teorija Vuka Draškovića koje je preuzela Druga Srbija.

Gde sam izjavio da je Đuro Macut “Hrvat” ili “hrvatskog porekla”? To može da napiše samo primitivni drugosrbijanski titoista kome je protuva Vuk Drašković popila i ono malo mozga što je nekada imao.
Nisi ti napisao, nego drugi neki. Prelibraj temu pa ćeš viditi. Isti likovi ispoljavaju mržnju prema Srbima od preko Drine. Tvrde da su Srbi iz Bosne i Krajine klali Srbe po Srbiji 1914-18, da smo mi od preko Drine uveli komunizam u Srbiju, da i danas jahamo Srbiju itd. Zbog takvih stavova koji nisu baš malobrojni među Srbima iz Srbije mene je sramota što pripadamo istom narodu, jer me milijardu puta više pogađa kad oni govore sve najcrnje o djelu srpskog naroda kome pripadam nego Hrvati. Zbog takvih mi nekad dođe žao što moji preci nisu pokatoličeni prije 200-300 godina, sad bih bio svoj na svome i ne bi me džukelisali srpski izrodi.

@Casual Observer

Dotične spajaju strahovi da bi mogli da budu pozvani u uniformu da brane Srbiju ili Srbe, a pošto su šumadinski sa svih strana ograđeni Srbima oni u svom strahu planiraju da poklanjaju komad po komad srpskih teritorija u nadi da će se apetiti okolnih nacionalizama zasititi pre nego što budu stigli do njihovog sela.

Samo im to objasniš i ugase se, kao na dugme. Filozifija: što ja da idem kad mogu da ih predam Šiptarima, Bošnjanima, Tuđmanovim, Bugarima, Marsovcima ili već ko se bude pojavio. Samo pitaš da li veruje da će mu tako ostati Beograd i njegovo selo.

Back