Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 236.131
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma kakvi samo ležu i ustaju dok sneg ne padne, posle malo manje jer ne idu na njivu, ali sve u svemu krvav je to pisao.
Znam za jedan grad, zove se Ljubljana, iz kojeg su Slovenci praktički pobegli u obližnja sela, pa tamo sad u glavnom žive došljaci sa juga, kojima je "in" živjeti u sređenom gradu. Inaće u razvijenim zemljama sela nude puno veći standard života od gradova. Samo istraži šta sve imaš po selima u Sloveniji, Avstriji, severnoj Italiji, pa ćeš brzo skužiti, da je život u Beogradu nizkog kvaliteta.Selo hvali a u gradu zivi!
Tako je!Znam za jedan grad, zove se Ljubljana, iz kojeg su Slovenci praktički pobegli u obližnja sela, pa tamo sad u glavnom žive došljaci sa juga, kojima je "in" živjeti u sređenom gradu. Inaće u razvijenim zemljama sela nude puno veći standard života od gradova. Samo istraži šta sve imaš po selima u Sloveniji, Avstriji, severnoj Italiji, pa ćeš brzo skužiti, da je život u Beogradu nizkog kvaliteta.
p.s. Ljubljana nije ni među prvih 20 opština po kvalitetu života u Sloveniji
Znam za jedan grad, zove se Ljubljana, iz kojeg su Slovenci praktički pobegli u obližnja sela, pa tamo sad u glavnom žive došljaci sa juga, kojima je "in" živjeti u sređenom gradu. Inaće u razvijenim zemljama sela nude puno veći standard života od gradova. Samo istraži šta sve imaš po selima u Sloveniji, Avstriji, severnoj Italiji, pa ćeš brzo skužiti, da je život u Beogradu nizkog kvaliteta.
p.s. Ljubljana nije ni među prvih 20 opština po kvalitetu života u Sloveniji
Iako je procjena subjektivna, kvaliteta života je merljiva: Infrastruktura (putevi, vodovod, kanalizacija, struja, telekomunikacije...), dostup do javnih servisa (školstvo, zdravstvo, komunalne usluge, upravne usluge...), ekonomija (kvalitetna radna mesta, mogućnost dostojnog života i stvaranje akumulacije, napredovanje...) ekologija (život u čistoj i sređenoj sredini vredi više od novca), društveni život (mogućnost druženja sa grupama ljudi, koji imaju iste interese i hobije, zabava...)Питање је шта је за кога квалитет живота. За некога је то тишина вукојебине, за мене је жамор оближње пијаце.
Sasvim dovoljni razlozi za izbegavanje sela i za život u gradu. Zašto da se mučiš na selu, ako već ne moraš i imaš sve uslove u gradu?!Kad mi dopizdi(kao jutros) gužva, saobraćaj, prljavština... odmah bi otišla ALI kad pomislim da mi je najbliža prodavnica kilometrima daleko, da moram da donesem drva da bi se ogrejala ili da kozmetički salon mogu da vidim samo na netu i to ako ima dometa....
Onda ništa!