GPS NAVIGACIJA

idi na YT kucaj iGO i gledaj,ja koristim My Way verziju,na netu imas njega i mape cele Evrope,ja sam skinuo samo za Srbiju i zadnji update je radjen 7.2012, ima most na Adi.
sto se tice preciznosti ja sam bio odusevljen,na sajmu je znao u kojoj se traci nalazim,da ne lazem ali precizan je u metar,i kada sam dolazio iz sela,iz pravca Ade,skrecem desno kako bi se popeo na pelju za Kneza MIosa,i pre samog skretanja za petlju on meni izdaje novu trasu da idem ka stadionu CZ tj autokomandi,svi smo se zacudili sto,kad ono skretanje je bilo zatvoreno jer su bili neki radovi; i izgleda su nasi uneli u bazu to i ako je on prvo zacrtao da se ide preko Kneza Milosa,odmah je dao novu putanju. To inace radi i ako omasis put i odstupis od plana,izracunava novi pravac.

znaci imas glasovne komande na srpskom,obavestenje o brzini i vremenu dolaska,obavestava te kad predjes ogranicenje brzine na putu,da mi nije rekao ne bih znao da je na Zrenjanincu ograniceno na 50km/h,obavestava te gde su speed kamere u gradu :) ,mislim da detektuje i policijski radar mada se na to ne bih oslanjao. Verzija Primo ima i potrosnju goriva ali se meni vise svidja My Way

satelite nalazi u roku od 5-15 sekundi,nista ne kosta tj ne skida kredit,ima visinometar,sta vise da kazem

biras ako hoces brzu rutu,ekonomicnu,laku... slusas njegove upute,ali recimo naidjes na radove ,skrenes u neku sporednu ulicu van zacrtanog puta,automatski ti daje novu trasu.
Contrast radi mape za Srbiju,sta da ti kazem kad je ucrtan seoski put koji nema asfalt i prilaz u dvoriste,ludilo

skoro sam naisao na jedan bag,nizbrdo kad se ide od Slavije ka autokomandi pa desno za Vozdovac,ucrtana ruta ide desno sto je logicno ali glas kaze levo :)
3D prikaz mape nije los,mada se meni svidja 2D iz pticije perspektive,kada ubrzas automatski ti odalji mapu ,kad usporis zumira

ako is nekada video u skupljim automobilima da je digitalni brzinomer ugradjen u soferki,to sada mozes i sa androidom

Ja sam bas hteo da pitam kako da uradim update moje Garmin navigacije jer nije imala mape istocne Evrope (donesena je iz Nemacke) kad malo sam babrao po netu i nasao.Instalirao sam prosto i jednostavno i sad imam celu istocnu Evropu i Tursku pored vec postojece zapadne Evrope.
Ja nisam pristalica ovih novih telefona jer mi nisu prakticni za posao kojim se bavim ali zanima me kako se javis na telefon kad ti je ukljucena navigacija.
Mislim mozda treba da razgovaras duze a kako onda da to odradis a da cujes i spikera a i govornika ako mozes istovremeno da te dve radnje radis?

@ako ima gps onda moze
@Dule vidis nisam imao ovaj slucaj,probacu sutra pa ti javljam,predpostavljam da je navigacija na suspenziji dok je razgovor u toku,inace po zakonu nema razgovora dok se vozi :) (osim mozda na spikerfonu)

Molim za pomoc... one koji znaju.
Snalazenje u prostoru mi nije jaca strana i dobro bi mi dosla neka navigacija u autu.
Uopste nemam potrebu za nekim ekstra uredjajem koji daje milion nekih ne bas potrebnih podataka, vec dobra i pouzdana mapa pre svega Srbije, ali verujem da bi bilo od koristi da se tu nadju i okolne zemlje (sa sve Grckom :) )
Uglavnom me upucuju na "garmin" i kako nemam nista protiv polovnih uredjaja koji vrse posao, malo sam pregledala i malo mi je nelogicna tolika razlika u ceni izmedju novih i onih koje se mogu naci u oglasima (npr. na kupujem-prodajem cena je izmedju 40 i 70-80€, dok nove tesko da mogu da se kupe ispod 200€). Ima li tu logike, ili postoje prevare u obliku kopija (znanih nam kao "kineska verzija... necega") koje samo spolja "lice"?
Kako nemam pojma, mogu svasta da mi uvale :zcepanje:
Kakva su vam iskustva uopste sa GPS navigacijama i ima li neko neku konkretnu preporuku?

Imas jeftinije, nove, navigacije, sa i go mapama, sasvim dobro rade posao. Mape mozes da nadjes po internetu. Sto vise mapa, zauzima sto vise memorije, pa ako hoces celu Evropu onda bi bilo dobro da ima bar 4gb interne memorije. inace, ne moras da instaliras ceo paket mapa ,vec samo one koje zelis. Mislim da imam ovu, ali nisam siguran http://www.tehnoms.rs/gps-uredjaji/...hz-fm-transmiter-4gb-memory-GPS00008594.html#

Kupio sam je bas preko tog sajta i zadovoljan sam, a imas i 2 god garancije, sto ti za polovnu niko nece dati.

Imas i jeftinije modele, pogledaj sta ti se svidja:
http://www.tehnoms.rs/computers/gps uredja-0-gps-navigacije.html

@botr
Hvala puno.
Inače, naravno da svi znamo prednosti novog u odnosu na polovno (od automobila do mobilnih telefona ;) ), samo su mi ove razlike u ceni jako drastične pa me zanima zna li neko da li se radi o falsifikatima (kao npr. za mobilne) ili je ta razlika samo zato što je nešto već korišteno i bez garancije.

Ja sam kupio poslednje dve navigacije Garmin na pijaci i obe rade perfektno.
Originalne su i jedna mi je mala i radi super a druga je veca koja takodje radi odlicno ali koja mi je samo za auto pa mi stoji i hocu cak i da je prodam jer sam izgubio drzac za nju. Takva nova je kostala oko 240 eura a ju ce je dati za 50 jer nemam drzac i punjac koji se mogu kupiti za neke male pare al me mrzi da trazim kad imam ovu drugu koja meni vise odgovara jer kad vozim motor mogu da je stavim u dzep.

pa nije bas pali vozi ,, akoje istalirana sveza gps onda ok , jedino treba da naucis podesavanja koja tebi odgovara ida ukucas lokaciju i vozi ,, upustvo tije obavezno da znas da rukujes

Ja imam Nokiu Lumiu 1520 i na njoj ima instalirana Nokijina navigacija HERE Drive +,jako sam zadovoljan,cak je i Srbija pokrivena jedno 95% oih preostalig 5% su nedostaci imena pojedinih ulica u nekim malim mestima i selima.

idi na YT kucaj iGO i gledaj,ja koristim My Way verziju,na netu imas njega i mape cele Evrope,ja sam skinuo samo za Srbiju i zadnji update je radjen 7.2012, ima most na Adi.
sto se tice preciznosti ja sam bio odusevljen,na sajmu je znao u kojoj se traci nalazim,da ne lazem ali precizan je u metar,i kada sam dolazio iz sela,iz pravca Ade,skrecem desno kako bi se popeo na pelju za Kneza MIosa,i pre samog skretanja za petlju on meni izdaje novu trasu da idem ka stadionu CZ tj autokomandi,svi smo se zacudili sto,kad ono skretanje je bilo zatvoreno jer su bili neki radovi; i izgleda su nasi uneli u bazu to i ako je on prvo zacrtao da se ide preko Kneza Milosa,odmah je dao novu putanju. To inace radi i ako omasis put i odstupis od plana,izracunava novi pravac.

znaci imas glasovne komande na srpskom,obavestenje o brzini i vremenu dolaska,obavestava te kad predjes ogranicenje brzine na putu,da mi nije rekao ne bih znao da je na Zrenjanincu ograniceno na 50km/h,obavestava te gde su speed kamere u gradu :) ,mislim da detektuje i policijski radar mada se na to ne bih oslanjao. Verzija Primo ima i potrosnju goriva ali se meni vise svidja My Way

satelite nalazi u roku od 5-15 sekundi,nista ne kosta tj ne skida kredit,ima visinometar,sta vise da kazem

Gdje mogu naci da skinem i instaliram iGO navigaciju za android,rezolucija 1080x1920-galaxy s4? svasta sam pokusavao ali ne ide... i na kraju nadjem nesto,ali nikako da uradim sta treba da bih mogao pokrenuti. Svaki put mi izbaci: "plesase insert your SC card...bla,bla,bla" hvala unaprijed

Gdje mogu naci da skinem i instaliram iGO navigaciju za android,rezolucija 1080x1920-galaxy s4? svasta sam pokusavao ali ne ide... i na kraju nadjem nesto,ali nikako da uradim sta treba da bih mogao pokrenuti. Svaki put mi izbaci: "plesase insert your SC card...bla,bla,bla" hvala unaprijed

kupi nokiu lumiu i imas besplatnu navigaciju bez troska bez internet veze sa redovnim update tako reci sve ĐABE

Back