White rabbit. Molim te da mi posaljem na PP poruku kako da instaliram Garmin 5.xx na nokii n96. Skinuo sam programe u .exe formatu i praio neka tamo uputsva ali nema sanse tako nece pa nece prijavljuje mi da moram prvo sinhronizaciji pa onda ne vidi telfon a sve spojeno i sve sljaka kako treba smao ne znam kako da ga isntaliram. Ima neka tri fajla pa cak i redosled kako to treba ali nema sanse. Unapred hvala.
Zasto na PP?
instaliras 3 programa koje skines sa Garmin www stranice (Mobile XT 5.0.50, base map i Mobile XT 4.x.xxx support files). Bitno je samo da je Mobile Xt5.0.50 instaliran prvi.
Ovako:
Ukljucis telefon preko USB kabla (mora) i izaberes "data transfer". Mozes i da gurnes memo karticu direktno u PC. Preko Windows Explorer potrazis da vidis koje slovo je dobila kartica (E, F... sta god) i bitno je da si u tome sigurna/an. Isto se desi ako je tlf prikljucen u USB data transfer modu.
Kad poteras instalaciju, instalacija ce te pitati na koji "drajv" hoces da instaliras i ponudice ti pronadjeno. Izaberes onaj za koji znas da je memo kartica i nastavis... do kraja. Zavrsis na slican nacin i ostale dve instalacije (mada nisu neophodne, prakticne su).
Kada vratis memo karticu u telefon ili iskljucis USB, u direktorijumi "aplikacije" naci ces Garmin ikonu mada, trebalo bi da ti tlf sam ponudi da pokrenes Mobile XT program ovaj put.
Potrebno je da ukucas serijski broj i da otkljucas instalaciju programa i... sve ce doci na svoje.
Ako imas mapu za tvoj kraj, ona je dosla uz uputstvo kako da je instaliras i otkljucas.
Ako koristis generator kljuca, potrebno je da dobijeni kljuc tekst sacuvas u tekst obliku u datotecu
sw.unl u direktorijumu "Garmin" u memo kartici tvog telefona.
Za mapu, potreban je isti format
gmapsupp.unl datoteke sa kljucem za mapu koju otkljucavas. datoteku mape koju otkljucavas takogje u isti folder.
Ne zaboravi da kada probas kako sve radi, kupis legalnu verziju i kljuc.
Vise detalja ne zelim da dajem oko koriscenja generatora kljuca, ako ti treba pomoc, prepisi ovo i daj nekom ko je potkovan windowsima, njemu ce sve biti jasno.