govornistvo.

nema previše razlike. u oba slučaja m je potrebno vreme da bih više govorila, odnosno pisala. ako izuzmemo forumska pisanija, one klasične forme pisanja mi pomažu da sebi priznam istine koje ne bih mogla da izgovorim, te je u tome njihova prednost i ujedno razlika pisane i izgovorene reči.

Dobar sam govornik uživo (sugestivnost na delu, plus elokvencija)

nema prevelike razlike, mada ovde sad kucam zbrda zdola vrlo često... inače, poznat sam po tome što ekstremno brzo odgovaram na pp, recimo - tj. odmah kucam odgovor, nikad ne razmišljam o tome šta ću sledeće napisati, jer odmah stvorim odgovor u svojoj glavi

tako da - ne šljaka baš to pitanje brzine na forumu, u mom slučaju... ne dajem sebi prostora, reakcija je skoro momentalna

Pa ono, vise se posvetim u RL(ovde dodjem obicno kada sam smoren, pa su mi takvi i postovi), provalio sam da mogu dosta da uticem na neke ljude(npr promenio sam interesovanja dvojici drugova, a da to nisa ni izvalio :lol:), mada nebitno
Al ono, kad nisi kompatibilan sa nekim dzaba ti sve, osim small talk-a
Ili ako ne usvojis njegov model, pa furas

jao,blago ovom nasem forumu
nije ni cudo da drzava crkava kad svi elokventni govornici dodju ovde

ne,nisam bas najbolji govornik
ja sam vise,znate,demagog
i kad se neko ne slaze sa mnom pocem nesvesno da povisujem ton,iliti da se derem
i puno psujem,bas puno psujem
i inace imam ne-bas-prijatan-glas,pa umem i da zapistim
ali kad citam ili recitujem,tad bas imam lep glas
nzm sto
taki sam ti ja

Pa kad si napisala da prepadneš ljude kad počneš odjednom da se smeješ (na drugoj temi), znao sam koliko je sati :mrgreen:

imao sam ortakinju u školi koja je imala visoko piskav tonalitet. Takav atak na bubne opne (prilikom smejanja) retko ko dožvi

a što je najgore izuzetno zarazan smeh je u pitanju, pa i ti počneš da se smeješ, sam po sebi, a muka ti

ali dobro, ti si nisko-piskava, znači ne bih ti odvalio šamarčinu kad bi ti neki dobar vic zagolicao neurone

nisam zaljubljena
ni nesrecno

piskutava,ajde nek ti bude

starim-***,svi cemo jednom da bacimo kasiku:(:(:(

ali,cemu plakanje:D:D
we will never be,anything but loud And nitty gritty dirty little freaks:D:D:D:D:D
taj sam zavet sebi dala,iz tupave psemice:D:D

Kod mene bitnije razlike skoro da i nema.
Kako govorim tako i pišem...
Postoji jedna falinka.
To je detaljisanje....
Često sam sklon preširokim objašnjenjima!
Možda i nije neka mana ?
Nem' pojma,a i da hoću,ne mogu tu naviku da ispravim!!

nisam zaljubljena
ni nesrecno

piskutava,ajde nek ti bude

starim-***,svi cemo jednom da bacimo kasiku:(:(:(

ali,cemu plakanje:D:D
we will never be,anything but loud And nitty gritty dirty little freaks:D:D:D:D:D
taj sam zavet sebi dala,iz tupave psemice:D:D

Zaljubljena si u sebe, ali nesrećno

pištiš kao visoko sofisticiran alarm (znači prijazno)

a ovo za starenje - pronašao sam hot vampira, tako da - :srednjiprst: :lol:

p.s. lepa pesmica, i hvala na posveti forumašima :lol:

jao,blago ovom nasem forumu
nije ni cudo da drzava crkava kad svi elokventni govornici dodju ovde

ne,nisam bas najbolji govornik
ja sam vise,znate,demagog
i kad se neko ne slaze sa mnom pocem nesvesno da povisujem ton,iliti da se derem
i puno psujem,bas puno psujem
i inace imam ne-bas-prijatan-glas,pa umem i da zapistim
ali kad citam ili recitujem,tad bas imam lep glas
nzm sto
taki sam ti ja

Ovako moj cale
Kako me to nervira :lol:
plus svemu tome dodas njegovu tvrdoglavos...
i opet je dusa od coveka

Pa kad si napisala da prepadneš ljude kad počneš odjednom da se smeješ (na drugoj temi), znao sam koliko je sati :mrgreen:

imao sam ortakinju u školi koja je imala visoko piskav tonalitet. Takav atak na bubne opne (prilikom smejanja) retko ko dožvi

a što je najgore izuzetno zarazan smeh je u pitanju, pa i ti počneš da se smeješ, sam po sebi, a muka ti

ali dobro, ti si nisko-piskava, znači ne bih ti odvalio šamarčinu kad bi ti neki dobar vic zagolicao neurone

Isto
Ae sto se glasno i visoko piskutavo smeje, nego sto ima specifican i iritirajuci smeh, jednom me je u trenutku rastreznila, svaki drugi put bi pozeleo da je ubijem :lol:

Meni bolje ide uzivo. Ovdje moram stalno pazit kako cu se izrazit da me neko ne bi pogresno razumio. Jer nema gestikulacije,emocija. Plus sto obicno ovdje dodjem kad sam umorna ili smorena,takodje.
Ili u kasne sate,pa nemam pojma kud udaram.

na netu dovoljno da ne stavis smajli i vec svi shvate da si nadrkan..a uzivo izrazi lica i te fore..:)
e ja imam previse nekih uzrecica i tih gluposti koje ubacujem posle svake 2 reci :lol: i zbog toga moje recenice ne lice ninasta xD

elem svi mi na forumu kuckamo pisemo,neko lepse,neko bolje,neko je pismeniji,neko nije,neko sadrzajnije pise i imamo vremena da razmislimo kako da sklopimo recenice i sto bolje objasnimo stvar. E sad da li vi sklapate lako i objasnjavate stvari isto kao na netu i uzivo ili je to losije ili pak bolje? z:)

Uzivo sam bolji, ne postoji osoba sa kojom sam se svadjao/prepirao a da na kraju ja nisam "pobedio"...zapravo, ima jedan saban koji je utripovao da je neki opaki filozof, ali ustvari ne zna da "razmenjuje misljenja" i da se prepire, zna samo da govori kako je on u pravu...msm da bi njega na forumu cak i Bwaca zayebao, i to opako...al' eto, njemu nisam uspeo nista uterati u vuglu i na kraju smo se pobili, on je prvi poceo, naravno, ja sam zavrsio...ali sam najbolji u drkanju ljudi, podjebavanju, smisljanju fora i tkao toga...:rumenko:

Izgleda da sam pokupila "fenomen kratke rečenice" odavde, i prebacila ga u svakodnevni govor, pošto često seckam kad pričam.
I zamuckujem ponekad, jer se zaletim da kažem nešto brzo, pa to ne ispadne baš kako treba.
Sad mi je frka, pošto treba da vodim radio emisiju na principu talk-show, pa ćemo videti na šta će to da liči.

Dao mi je tonac pre neki dan savet "Stuci neki etanol, al nemoj mnogo, i sve će da ide k'o podmazano" :lol:

ne volim pricati kozerije i ove svakodnevne ćaske, cesto zalim sto uopste slusam, kolko seru jeeeeebote !
al inace bacim jednu, dve, kvalitetne smislene recenice, pa oci ispadaju

Bolja sam uzivo. Ustvari, sve zavisi. Na primer, uzivo imam vise smisla za humor je kad se zezamo to ide nekako spontano, ovde i kad je neka zajebancija i kad krenem nesto da kazem ne deluje mi zanimljivo, pa onda i ne napisem, a uzivo odmah lupim. I uzivo sam veselija, na forumu sam ozbiljnija, jer ocekujem neke normalne i pametne odgovore, a dzabe se nadam. Sve zavisi, ako sam raspolozena onda sam i komunikativna i zezam se, sama sebi nadjem neku zanimaciju ili pocnem odjednom da se smejem bez razloga, a kad sam smorena svi me nerviraju i onda se povlacim, da ne bih pocela da histerisem. Bolje se svadjam uzivo, znam dobro da spustim, a na forumu me mrzi i da se svadjam, tj. dok ispisem prodje me bes i onda samo stisnem x i cao...

Back