Govoriti o sebi u trecem licu.

Pisem joj o tebi da ne dovede sebe u zabludu,kao sto si ti sebe.
Nemas razloga da se ljutis,jer pokusavam da te izvadim iz gowana u koja se uvaljujes.
Gordost je veoma opasna i vodi pravo u pakao.Veoma opasna.
Cuvaj se gordosti. Dobro je se cuvaj.
Nista gore u zivotu ne moze da te sjebe kao gordost.
Ne hvataj se za to uze nego moli Boga da te cuva od gordosti.

Uci od Habiba Nurmagamedova. Obrati paznju na svakom mecu kad kaze: Ne ja,nego Bog.
Kao i Fedor koji se istice skromnoscu,sto je sigurno tajna njegovog uspeha.
Ne mozes da nosis krst i tako da se ponasas,jer je to ono sto je potpuno suprotno.
Kada covek govori o sebi u trecem licu,obicno je to znak da ima neku traumu iz proslosti koju tako pokusava da prevazidje,kao da se nije desila njemu/njoj nego nekom trecem.Psiholozi se slazu da to i nije toliko lose,osim u retkim slucajevima gde je to odraz narcisoidnosti.
I da,savet da uci od Habiba....Katastrofa.Za nekog ko ovde gnjavi ljude Pravoslavljem i nekim duhovnim vrednostima,savetovati nesigurnog u sebe coveka da se ugleda na radikalnog muslimana je veoma cudna.

Kada covek govori o sebi u trecem licu,obicno je to znak da ima neku traumu iz proslosti koju tako pokusava da prevazidje,kao da se nije desila njemu/njoj nego nekom trecem.Psiholozi se slazu da to i nije toliko lose,osim u retkim slucajevima gde je to odraz narcisoidnosti.
I da,savet da uci od Habiba....Katastrofa.Za nekog ko ovde gnjavi ljude Pravoslavljem i nekim duhovnim vrednostima,savetovati nesigurnog u sebe coveka da se ugleda na radikalnog muslimana je veoma cudna.

Ja ne gnjavim ljude,iskreno svakome od vas kazem kako ima da zavrsite ako ne budete slusali mene. Dao sam vam dva izbora da birate izmedju mene i Sotone,vas je izbor.Zasto nisam unistio Sotonu ? To je glupo pitanje,to je isto kao da me pitate 'zasto bolest postoji" ,covek ako se ne cuva napadne ga bolest,tako je isto i sa Sotonom,ako niste verni meni onda prelazite u tim Sotone,vreme ce pokazati gde ste pogresili.

Nisam mu rekao da se ugleda na radikalni islam nego na akt kojim Habib ne istice sebe ,nego Boga,(kao vrhunski sportista a ne kao radikalni musliman).Taj sam primer uzeo jer sam video da ga uvazava kao sportistu.Sto se tice vere ,preporucujem Pravoslavno Hriscanstvo i Novi Zavet.

Ja ne gnjavim ljude,iskreno svakome od vas kazem kako ima da zavrsite ako ne budete slusali mene. Dao sam vam dva izbora da birate izmedju mene i Sotone,vas je izbor.Zasto nisam unistio Sotonu ? To je glupo pitanje,to je isto kao da me pitate 'zasto bolest postoji" ,covek ako se ne cuva napadne ga bolest,tako je isto i sa Sotonom,ako niste verni meni onda prelazite u tim Sotone,vreme ce pokazati gde ste pogresili.
Cuvaj se djavolskih trikova.Djavo je zao i nece te zaliti.

Pronadji nekog pravoslavnog duhovnika i ispovedaj mu se .

Djavo manipulise tobom a da nisi toga ni svestan.Cuvaj se fanatizma.

Upamti : Ne uzvisuj sebe, nego Boga. Samo Boga.

Ko sebe uzvisuje, unizice se.Tako je i Sotona propao.

Sta ti mislis jesam li ja toliko dragocen? Ja mislim da jesam, sve ljude smatram manje vrednim od sebe. Uvek sam na desetom spratu dok su svi ostali jedva na trecem.
Na veoma si klizavom terenu a toga nisi ni svestan. Svakog casa mozes dobrano brepiti guzicom o ledinu...Zagazio si na minsko polje.
Potrazi duhovnika da te posavetuje.
Kad god vidis svestenika, pitaj ga za gordost da vidis sta ce ti reci.

Back