sw-darthBEN
Aktivan član
- Poruka
- 1.135
poz. betty
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Betty:Dezmond Moris - sve tri knjige nađi i iščitaj, to je to. ( tj. Osim Goli majmun, to nema veze sa bihejviorizmom). Objavilo ga neko sporedno izdavačko preduzeće, ne mogu da se setim, imap to po svim sajmovima i knjižarama, budzašto (5 do 10 €)
етотако:eto... Betty zna sta treba da se cita
Dezmond Moris ima bas zanimljive teorije
videla sam ona nova izdanja njegovih knjiga
ocajan prevod
puno gresaka... mislim, dosta neprofesionalno uradjeno
Gryphon:JA samo znam da.... kad se riba pocese dole ....da ima picajzle i da je treba izbegavati za dublji kontakt.
Ok mene ovo stvarno interesuje ,i posao bi od neke literature samo mi ljudi recite neke naslove ,znam za neke ali nebi citao sve gluposti .HeBePoBaTaH_:Ako dodiruje usne često, ali ne tipa kako je to radio Belmondo u Breathless, mora nesvesno da bude - osoba nešto prećutkuje, taman bi vam rekla ali...ako vrti pramenove kose, onda je navodno nervozna itd, ako dodiruje uho ili nos dok govori, onda je sasvim moguće da je u tom trenutku njen iskaz lažan. BLaaaaaa..tim stvarima se malom dozom ozbiljnosti bavi popularna psihologija, tipa ... Morisa Dezmonda (NK) ili Rizovi, to je objavio M&M...
Neverbalna komunikacija se ozbiljnije izučava na studijama na FDU kroz Scenski pokret i to 4 semestra na kat. za pozorište..pozorište pokreta, nev.teatar,,
Svaka ozbbiljnija marketinška strategija uči korisnike verbalnom i neverbalnom vidu komunikacije, javnom nastupu, govoru u javnosti etc..
U običnoj, svakodnevnoj komunikaciji, mislim da ne obraćam previše pažnju na gestikulaciju sagovornika, osim ako nije previše upećatljiva. Iz besedništva ja mnogo više zaključujem o osobi.
Ma , ovo je baš ozbiljna tema, iako tako ne izglada, nije tako postavljena...i bole me uši za istu![]()
Gryphon:JA samo znam da.... kad se riba pocese dole ....da ima picajzle i da je treba izbegavati za dublji kontakt.
Betty:antune. govor tela se NE odnosi na "milimetarske treptaje" NITI možeš od prvog sekunda "znati sve o nekome". On služi da pomoću gestova otkrijemo kakav siognal šalje podsvest našeg sagovornika.
Obićčan primer: ako recimo dođeš do svog, tog momenta ok raspoloženog đšefa i nagovestip mu da bi razgovarao o povišici ili unaprešenju - ako preksrti ruke na grudima, znači da od toga nema ništa te te spašava nepotrebnog suvišnog ubeđivanja. Ako se, recimo, nagne ka tebi imaš prolaz - dalje je sve na tvom umeću pregovaranja. Ovo ej onako, baš običan primer, a u knjigama D. Morisa imaš MNOOGO više od dešifrovanja gestoiva - celu jednu teoriju o njima, počev s nastankom čoveka i raslojavanju razl . i istih gestova među narodima sveta. To što jedan mali deo opisanih akcija može da posluži da budeš Šerlok to je zato što, jednostavno, možeš da primeniš nešto odf tih informacija ali daleko bilo da je to priručnik za upoznavanje na prvi pogledTO NE POSTOJI.
sw-darthBEN:![]()
Cenim to sto imas najduzi odgovor na ovoj temi ,i to sto pises ima istine ,ali mi smo tu da se slozimo ili ne slozimo ... ili delimicno slozimo kao na primer ja. Sa tumacenjem pokreta tela nikako neces znati sve o doticnoj osobi ,znaces da li te zeli ili ne , i nista vise ti nije potrebno sto se tice samopouzdanja, posle i treba da bude sve spontano .. Tvoj primer sa dve devojke i tipom je nerealan ,ne treba da se fokusiras u nikoga samo da propratis mozda kako te posmatra jedna od tih dve...itd... ,mada nisam ni mislio na neku varijantu kad se sa nekim vec poznajes .Recimo primer kad treba prvi put da pridjes nekoj devojci, a neces da ispadnes moron koji je pijan ko dupe pa samo zato ima hrabrosti i samopouzdanja (svakako mislim da treba popiti malo :smile: ) ,mislim nagledao sam se svega ,pogotovo popizdim kad neki pijani majmun vuce za rukav ribu iako ona skoro da vristi i nece da ga vidi on neodustaje ,dok ga na kraju neko neuspava*uspava pesnicom*. Bolje je imati nekog znanja i samopouzdanja ,pre mislim da treba biti utreniran nego neutreniran..
Kakav si ti deb1L heheheheAntunTun:ja verujem da chesto kad si pijani majmun mozhesh imati prodju...aham mozhe da ispadnesh ono smeshno nesnalazhljiv...znash ono pijan-iskren i te fore...al mozhda se kretjesh u krugovima u kojima pijani ljudi razbijaju chashe o chelo zavrtju rukave i trazhe od zhena da se yebu iza shanka...tj kad prochitam dalje siguran sam da si u tom krugovima...aham sve je u treningu neko reche...hah koja glupost...ok verovatno negde prolazi al kao ja bi te da sam riba provalio iz prve da ti tu neshto mastish i idesh mi niz dlaq...ti si jedan od tih a?...
dakle...idesh po nekim kafanama u kojima je pesnica u glavu ko dobar dan...trenirash sebe da tumachish tudju gestiqlaciju te da zahvaljujutji tome dodjesh do nechega...u ovom sluchaju do vagine...mislim da nisi dobar chovek chak bi te i napljuvao sad al nem dovoljno argumenata...
ma zabole me...nov si a ja sam sad vetj old school...mozhe mi se
Ja sa direktorima nemam problema, jer sam i sam direktorAntunTun:da...pa pazi ok to za kao ruke na grudi...mislim u sve to bi ushao i ton kojim ti kazhe "reci" il "shta treba"...to je sve neka uqpna slika...
On služi da pomoću gestova otkrijemo kakav siognal šalje podsvest našeg sagovornika. - pa mislim da to tumachenje i kod nas ide podsvesno...tj kod mene je to tako...to sam i mislio u onome shto sam napisao...uludo je da tumachish pokrete ako je sagovornik iole pri sebi videtje tvoje tumachenje...tj da ti neshto tu se ponashash...kapirash shta sam teo retji?...
ne znam al kao eve ga moj neki primer...osho kod direktora kao neshto o nechemu razgovor...i sad kao mozhe sok ja kao mozhe...i vatam chashu a mali prs mi shtrchi...i sve bog zna kako rechit i sve...e upozno nekog seljaka ima 70god i trebo da ostavim utisak na njega...i ja odma "dobar dan domatjine"...mozhe rakijica-mozhe...pa gleam dal tje on na iskap pa tako i ja...mislim to nije jer sam ja prevejana lukavshtina koja gleda kako da profitira na nechemu...vetj jednostavno se adaptirash valjda...
ok sve to stoji da je tako i taj lik shto je to pisao je sigurno u pravu al mislim da je cela ta pricha nepotrebna i ne treba tome davati na znachaju...i da chitam knjige nikad ne bi chito kako tumachiti pokrete...