Gotovo je! Studenti su pobedili!

Још увијек си у мисији снисхођења браћи са десне стране Дрине? Ако, ако, можда једном и схватиш да смо им ми главна подштапалица у смислу проблема како унутрашњих, тако и међународних и да нас генерално тако виде. Што то прије схватиш, тим ће те прије и престати дотицати овакве изјаве, јер ако је Србија главни и једини разлог и гарант нашег постојања, у том случају нека сутра нестанемо, побогу свијет је велики, наћи ће се мјеста, доста је било мазохизма за лажне идеале.
Bilo je toga i kod nas.Sjećaš li se priče na kraju rata, dominirala je struja kod nas koja je Slobu i generalno Beograd krivila za izdaju.A istina je zapravo da mi više u datom trenutku od Dejtona nismo mogli ni izvući sa Srbijom koja je i
u izolaciji i sankcijama.Sve se 1999 godine zapravo dokazalo, da smo dio projekta koji Srbe stavlja pod Nato kontrolu.Narod je tu najmanje kriv, politika je uvjek igrala dvostruko.Veći je problem ako mene pitaš što predstavnik Srbije ili RS obavezno mora da se pretvori u autokratu i kult ličnosti jer mi izgleda nemamo taj level političke zrelosti da mijenjamo političare ali da nacionalni kurs i strategija ostanu isti ili slični, da jačamo sistem i državu a ne jednu ličnost kao onomad Tita.

На основу чега причаш? Срби су са Србима браћа свуда. Не суди по форуму то спада под забава. Не знаш ко пише, шта је по националности, да ли је озбиљан, добронамеран, најнормалнији итд.
Свакако не само на основу форума (мада и он представља огледало јавног мнења) , већ доста ширег контекста, како политичког, тако и историјског. Не кажем да и ти ниси у праву, али понека ласта не чини прољеће.

1,5 miliona na protestu u Beogradu

1b1deeec-8ad3-4269-a4fb-bb7bebd9765d_w1080_r0_s.jpg

Kako to mi iz RS možemo dirati studente baš i ne kontam iskreno.Neko a taj neko je Vučić da se razumijemo, svjesno podmeće ljude iz RS kao nekakve svoje vjerne glasače ili šta.Medjutim mi imamo toliko svojih problema realno da prosječan gradjanin ovdje nije previše zainteresovan za politiku u Srbiji ili bilo kakvo krvoproliće.Prihvatili smo svaku vlast do sada u Srbiji pa ne vidim zašto bi bio problem Srbija bez Vučića.Ono što većina sa ove strane ne podržava su srpska nesloga i nemiri a ako ih je iko imao ludih 90-ih mi smo zar ne.E sada postavlja se logično pitanje kako skinuti Vučića.Ima načina i nisu svi vezani za ulicu.Studenti su pokazali da tu ima rupa koliko hoćeš ali i opozicija se mora potruditi kako bi oslabila sns a kroz to i Vučića.Niko nije nedodirljiv, animirati ljude koji do sada nisu glasali a tu spadaju i studenti.I vidjećeš kako SNS neće imati više apsolutnu većinu.Ako je mogla Banja Luka, Bijeljina da drži Dodikov SNSD u opoziciji zašto ne bi mogli i Beograd, Niš, Novi Sad za prvu da skinu SNS.Ako opozicija ne iskoristi ovaj zicer onda ne treba ni da postoji.
Ma koja opozicija. Osim jaja nemaju drugi program.

Ovim masovnim i mirnim demonstracijama studenti su pokazali i dokazali da vlast nema legitimitet....

Jedino je ostalo da Vučić podnese ostavku i da premijersko mesto preuzme neki studen druge godine filozofije...
ali to se ne događa , zašto?
To se ne dešava zato što Vučić nije predsednik sa dostojanstvom, koji dostojastveno prihvati poruku koju mu narod šalje, i postupi u skladu s njom.

Vučić je mafijaš i lažov. Takve ne interesuje šta narod misli o tome kako oni rade svoj posao, sve dok im taj posao donosi korsit. Njih interesuje kako da posao što duže traje.

To se ne dešava zato što Vučić nije predsednik sa dostojanstvom, koji dostojastveno prihvati poruku koju mu narod šalje, i postupi u skladu s njom.

Vučić je mafijaš i lažov. Takve ne interesuje šta narod misli o tome kako oni rade svoj posao, sve dok im taj posao donosi korsit. Njih interesuje kako da posao što duže traje.
A šta je to narod poručio u govorima? Nisam čuo ništa.

Bilo je toga i kod nas.Sjećaš li se priče na kraju rata, dominirala je struja kod nas koja je Slobu i generalno Beograd krivila za izdaju.A istina je zapravo da mi više u datom trenutku od Dejtona nismo mogli ni izvući sa Srbijom koja je i
u izolaciji i sankcijama.Sve se 1999 godine zapravo dokazalo, da smo dio projekta koji Srbe stavlja pod Nato kontrolu.Narod je tu najmanje kriv, politika je uvjek igrala dvostruko.Veći je problem ako mene pitaš što predstavnik Srbije ili RS obavezno mora da se pretvori u autokratu i kult ličnosti jer mi izgleda nemamo taj level političke zrelosti da mijenjamo političare ali da nacionalni kurs i strategija ostanu isti ili slični, da jačamo sistem i državu a ne jednu ličnost kao onomad Tita.
Па политичари су ти који доносе одлуке и афирмишу политичке ставове кроз јавност, а саме политичаре изроди народ на овај или онај начин, сасвим небитно. Сагледаваш само дио кроз односе Србије и Српске и то у релативно кратком временском периоду, шира слика даје бољи увид.

Pa kako ga skloniti sa vlasti tj, pobediti?

„Predsedniku Vučiću ne odgovaraju izbori, jer se očekuje njegova ostavka, a u krajnjoj liniji moguće je da imamo prevremene izbore na svim nivoima da bi se povratilo poverenje. Vučić ne može da se kandiduje treći put za mandat predsednika, a moguće da u samoj SNS nema dovoljno poverenja da bi vlada zaista i podnela ostavku. To bi značilo da on ide u političku penziju“, kazao je.

Треба нам назад наша династија и краљ и то нам треба што пре!
Која династија и који краљ, нешто у виду оног код кога ниједна бановина није имала префикс српска?

Naveo je da smatra da „Vučić čeka da vidi da li će SNS unutar sebe da se dogovori i kaže – idemo sa novom vladom“.

„Ako kažu nema vlade, ide sa na izbore – ne bi me začudilo da i on podnese prevremenu ostavku i da bude premijer“, ocenio je.

Podsetio je i da je na izborima 17. decembra „opozicija dobila nešto preko milion glasova, a da je veliko je pitanje da li su ljudi koji izlaze na proteste, isti ti glasači“.

„Pitanje je i da li su u studenti uspeli da mobilišu 40 odsto ljudi koji nikada ne glasa. Meni deluje da mladi ljudi, koje sam video na protestu, ne znaju ni gde im je biračko mesto, ali oni jesu izašli na proteste. Ako građani spoznaju da ovo jeste prelazni politički trenutak, moguća je veća izlasnost. Dovoljno je da izađe 10 odsto više ljudi i to je pola miliona glasova više. Nemojte misliti da će SNS da se raspadne, oni imaju svoj kor glasača. To je milion ipo građana koji će i dalje nastaviti da glasaju, sa nadom, ljubavlju, strahom, kako god“, rekao je Vranić.

Која династија и који краљ, нешто у виду оног код кога ниједна бановина није имала префикс српска?
Ево ја бих бирао црногорску династију да не испадне да ми из Србије као највећи намећемо неком нешто. Али пошто они неће а друге немамо остају Карађорђевићи. Пре бих Обреновиће али ни њих нема, бар не у неком озбиљнијем организационом смислу.

Ево ја бих бирао црногорску династију да не испадне да ми из Србије као највећи намећемо неком нешто. Али пошто они неће а друге немамо остају Карађорђевићи. Пре бих Обреновиће али ни њих нема, бар не у неком озбиљнијем организационом смислу.
Da li znaš ko se od sinova Kneza Nikole družio sa Francom Ferdinandom? A da je bilo samo to…

Па и црногорска династија је једним дијелом из политикантских разлога била у моду подјела етноса, а видимо како је то резултирало вијек касније.

Dinastija se ne bira.
Srbi imaju svoju dinastiju Karađorđević i mladog Stefana koji treba da bude krunisan čim postane punoletan.
Do tada Krunski Savet .

Back