gospodjo ili gospodjice ???

Svaka tebi cast Milance, to sto si ti priznao je ovde jos uvek tabu. Mladji muskarac i starija zena, pa jos za ceo zivot. Mnogi te nece shvatiti ali batali ti tudja misljenja i radi kako tebi odgovara, vidim da ti je lepo pa sto da ti iko kvari tu idilu. Samo napred i srecno :zag: oboma.
kakav mladji muskarac i starija zena???? on ima 43, ona 45 - to je skoro isto... :D

@milance - bas lepo sto ste se nasli... volim hepi end

ko da sam joj ja bio kum....a muž joj se zove vilentije vićentijević...
gospođe su udate žene, a gospođice nisu..a šta ako je žena udovica, kako je oslovljavamo..sa gospođa logično..ali, u nekim godinama u 82. npr osloviti ženu sa gospođice možda bi izgledalo i pežorativno, dobilo takav prizvuk (gle, matora nema ni kuče ni mače)..ja kad god imam prilike izbegavam da ljudima dajem te titule sa predratnih dopisnica i oslovaljavam ih sa g-đica i g-đa...ali nekad da, sve zavisi...samo sa g-đa....poslovno..telefonom..

Dok zena nosi muzevljevo prezime ona je gospodja, ukoliko se razvede i pri tome uzme nazad svoje devojacko prezime postaje opet gospodjica, ap makar imala i 100 godina.
Moj mali doprinos temi, ne znam da li je bas tako, ali tako mi se cini.

Ne, gospodjica je prolazno stanje. Ko se udavao vise nije gospodjica.

Nemci su u zanosu feministicke izopacenosti ukinuli dobru staru rec Fraulein, tako da se sad svakom zenskom stvoru od deset do sto pedeset godina treba obracati sa Frau.

Ja, kao stranac, volim da se obracam sa Fraulein a) devojkama, i b) kratko sisanim nadzak-babama. Ovim prvim pase, ove druge nervira, i super.

Pa nista cudno...evo jos jedne kurturoloske digresije...

Rusi nemaju gospodjicu..oni imaju gospodju...sve neudate se oslovljavaju sa devojko...Inace, u restoranu, kaficu, muzeju i sl. ...konobarice i radnice oslovljavaju sa " девушка " bez obzira na to imala li ona 20 ili 55 godina...To mu dodje kao nase seljacko " Eee, mala...daj pivU...! " ...Samo to je za kafanu...u muzeju obicno mi nista nemamo da pitamo...tamo je dosadno i sve isto...:roll:...valjda zato se u Srbiji i ne ide u muzeje...

od skora u komsiluku imam jednu vrlo zanimljivu i privlacnu zensku osobu koja ima 45 godina ,odraslu cerku ,razvedena vec desetak godina ali . . .
kad je oslovim sa :" gospodjo Protic "
ona od toga shizi i insistira da je oslovljavam sa gospodjice .
hajde sad dame dajte mi savet sta da radim sa damom koju bih sto pre za sebe !

Ne znam šta da ti kažem..ako sam nešto naučio u životu to je da ženama uvijek treba podilaziti..e sad, svaka od njih je priča za sebe (nije, naravno, ali ovo je podilaženje, kapiraš ;) tako da treba da skapiraš šta je kojoj bitno..ovoj tvojoj su bitne te godine, šta li..da si znao za bedak prifurao bi joj sa pričom kako joj je pristojna mladja sestra (tj. cerka), ona bi se onda raščavrljala kako joj to nije sestra, nego ćerka, a ti bi onda glumio da si sablažen, jer ona (majka) izgleda kao da joj nije više od trideset..;)

Ta tvoja je deset godina već razvedena. Da joj je to smetalo, udala bi se ponovo ;) Prema tome, nemoj ni slučajno da se zalećeš sa pričom o nekoj velikoj ljubavi, braku i sl. Traži seks, ali na neki simpatičan način-žene vole simpatične likove. Komplimente joj udijeli ponekad, ne previše-samo ti treba da načiniš od nje ufuranu ludaču.

Caka je da joj daš nešto da pomisli da je najbitnija žena na svijetu svih vremena, ali istovremeno i da joj daš nešto da pomisli da ćeš da kresneš neku drugu to isto veče. Zapravo, neka razmišlja ona o tebi, tako ti šanse rastu. U suštini, žene uvijek završe čitavu priču, a pametnije medju njima namjeste stvar kao da izgleda da smo mi to uradili ;)

Back