Gore crkve, manastiri, a dzamije........?

• Začetnik teme Začetnik teme big l
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

big l

Zainteresovan član
Poruka
119
Naime, posto smo etiketirani kao genocidan narod, koji zatire tudju kulturu, jezik, brojcano stanje stanovnistva.... interesuje me, da okaci neko ako ima podatke koliko je na Kosovu i Metohiji sruseno, spaljeno, jednom recju unisteno pravoslavnih hramova (crkava, manastira), a sa druge strane koliko je unisteno dzamija? Trudim se da koracam kroz zivot putem pravoslavlja, i stvarno do sad nisam uspevao da mrzim nekoga, ali kada sam video slike krvavih pirova sejtanovih siptara na zgaristima nasih pravoslavnih svetinja, dobio sam zelju da nekog bez milosti lisim zivota, da ne kazem zakoljem, upucam, prebijem na smrt. Bilo bi mi zao ovce, koze, svinje, ali siptara.... vise ne. I nek mi ne zamere nevladine organizacije, pokreti da evropa nema alternativu, liberalno nastrojeni bezumnici, ali je doslo vreme da krv prica... Cuh veceras za bivseg pripadnika SAJ-a, koji kada je cuo da su mu siptari ubili brata, zaklao prva tri siptara na koje je naisao, neka je.... Slusah iz prve ruke o pogibiji srpskih mladica u kaficu na KiM, otac mog druga je hirurg koji je na rukama ispratio prvog komsiju na onaj svet, momka od 18. godina, kojeg su pokosili rafalima siptari.... Neka je pokoj dusi srpskim novomucenicima, i neka njihova patnja bude osvecenja!

Naime, posto smo etiketirani kao genocidan narod, koji zatire tudju kulturu, jezik, brojcano stanje stanovnistva.... interesuje me, da okaci neko ako ima podatke koliko je na Kosovu i Metohiji sruseno, spaljeno, jednom recju unisteno pravoslavnih hramova (crkava, manastira), a sa druge strane koliko je unisteno dzamija? Trudim se da koracam kroz zivot putem pravoslavlja, i stvarno do sad nisam uspevao da mrzim nekoga, ali kada sam video slike krvavih pirova sejtanovih siptara na zgaristima nasih pravoslavnih svetinja, dobio sam zelju da nekog bez milosti lisim zivota, da ne kazem zakoljem, upucam, prebijem na smrt. Bilo bi mi zao ovce, koze, svinje, ali siptara.... vise ne. I nek mi ne zamere nevladine organizacije, pokreti da evropa nema alternativu, liberalno nastrojeni bezumnici, ali je doslo vreme da krv prica... Cuh veceras za bivseg pripadnika SAJ-a, koji kada je cuo da su mu siptari ubili brata, zaklao prva tri siptara na koje je naisao, neka je.... Slusah iz prve ruke o pogibiji srpskih mladica u kaficu na KiM, otac mog druga je hirurg koji je na rukama ispratio prvog komsiju na onaj svet, momka od 18. godina, kojeg su pokosili rafalima siptari.... Neka je pokoj dusi srpskim novomucenicima, i neka njihova patnja bude osvecenja!

Веома је тешко ово питање и веома је тешка та дилема. Освета, да или не. Пробаћу да ти опишем један случај (није важно место и време), тек убијен је неко ко ми је био веома драг. Сазнао сам ко је убица. Он је био свестан да знам. Наравно, није одговарао. Месецима нисам имао сна. Са једне стране гушио сам се од потребе за праведном осветом - а са друге стране размишљао сам шта ћу после сам са собом, шта ћу после са својом савешћу када окрвавим руке. Та ужасна потреба за осветом од које нисам имао сна навела ме је да учиним све да се осветим. И дочекао сам тај тренутак. Клечао је, плакао, молио као последња п****, правдао се.... и знаш ли шта сам урадио, рекао сам му: Ииииииии.... шта ћемо сад? Да ли ти је јасно да сада могу да те ске*ам и да то никада нико не сазна?Али ја нисам ти - ја сам човек, ја сам хришћанин..". а затим сам бедника пљунуо, шутнуо.......окренуо се и отишао.

Није прошло много времена - а тај лик је покушао и мене да скрати за главу, али није успео, убрзо после тога ликвидирали су га неки други.

И зато мислим да ту постоји фантастична дилема. Освета, да ли не. Ја сам изабрао да не носим на савести било чији живот - па ни живот тог ђубрета, па тако саветујем и теби.

Ako se svetiš istom merom nisi ništa bolji od zločinca zbog čijeg si nedela krenuo u osvetu.

U konkretnom slučaju, ne sme niko ko je hrišćanin da kolje i pali zato što neko pripada istom narodu iz kog su zločinci. Zato, kad ponovo krene sukob sa tim zločincima, treba da se setimo nevinih žrtava i za sva vremena zbrišemo sa lica zemlje i poslednjeg od njih, ne dirajući im žene, decu, bogomolje.

Posle toga, svako ko bi se usudio da povampiri duh tog zločinačkog pokreta treba da prođe isto, pa makar i hiljadu godina posle zločina.

sta da kazem a da neko cuje,nista nemogu reci sto neko vec i sam nezna tj. nije osetio ali se postavlja pitanje koliko je to Vazno nekome da hoce da cuje,koliko je nekom vazno da vidi izlaz i da shvati da je ziveo u TAMI istine!
Prvo treba vam svima biti jasno ko ste i sta ste da bi mogli da shvatite svoje postupke tj. dela a kad to prvo znate onda mozete shvatiti i svoje cinjenje tj. svoju buducu mogucnost odluke.

Mi kao Srbi smo pre hriscanstva bili "Mnogobosci" tj. kako se kaze PAGANI.u poslednjih nekih da kazemo 1000 god. znamo za Hriscanstvo.Namerno ne pominjem "Pravoslavlje" jer to je rec iz Paganstva koja je -UKRADENA-od Hriscanstva i nastavljena kao novi naziv Hriscanstva ali to tako nije i to svako zna i moze saznati ako ga interesuje. E sad hm,Hriscanstvo te uci izvinjavam se NAS UCI, Ne ubij,ne osvecivaj se itd. e vidite to je tako zvano "progamiranje svesti masa" e sad u mnogobozackom stilu se kaze "imas pravo na osvetu i se kaze isto IMAS pravo da Ubijes" zamisli neko hoce tebe da ubije pa normalno da imas pravo da ubijes.A sad treba da si dovoljno i Inteligentan i bistar i prepreden da shvatis da ako neko tebi radi o glavi da je bolje da ti radis njemu onda o glavi unapred nego da cekas na njega. Vi veliki PRAVOSLAVCI procitajte malo stari zavet gde Zidovi pobise ceo grad samo radi toga sto im uze za sestru onaj princ za zenu pa oni aj obrezite se i posle sve poklase uzmite procitajte malo taj deo.

U ovom svetu su srušene sve MORALNE i druge vrednosti...U prah i pepeo...Razbijene...Mislim da se točak zla neće zaustaviti...I da će doći Trećeg...Svetskog rata...Jeste užasno, ali bojim se neminovno...Kriza smisla koju ''MODERNI SVET'' preživljava nikad' nije bila veća...Mora doći do sloma ''ravnoteže'' mada nje zapravo ni nema dugo godina...Zlo je preplavilo SVE...Bojim se da SATANA konačno pobeđuje i da ga uskoro više ništa neće zaustaviti...A neće ni hteti da ga zaustavi...

I sta sad treba mi njih da pobniujemo po tvom misljenju? Kao da nije dovoljnio mrtvih

Ako se svetiš istom merom nisi ništa bolji od zločinca zbog čijeg si nedela krenuo u osvetu.

U konkretnom slučaju, ne sme niko ko je hrišćanin da kolje i pali zato što neko pripada istom narodu iz kog su zločinci. Zato, kad ponovo krene sukob sa tim zločincima, treba da se setimo nevinih žrtava i za sva vremena zbrišemo sa lica zemlje i poslednjeg od njih, ne dirajući im žene, decu, bogomolje.

Posle toga, svako ko bi se usudio da povampiri duh tog zločinačkog pokreta treba da prođe isto, pa makar i hiljadu godina posle zločina.

Obicno se ne slazem sa tobom. Ali ovoga puta te podrzavam. Mozda si malo prestrog, ali to su "sitnice".

Zlo ciniti od zla se braneci... nije zlo.

Srbi nikad nisu istrebljivali narode sa kojima zive na ovom nesretnom Blakanu, uvek je bilo da su oni nas unistavali bez najmanejg obzira.

Naravno, Srpska elita inarod nid nisu ni imali planove niti ideju vodilju da uniste neki narod niti to imaju sad aa nece ni u buducnosti imati. Mejdutim, postavlja se racionalno i prakticno pitanje: Sta raditi i kako se boriti protiv naroda koji planski, namerno i bez obzira unistava nas srpski narod, srpska groblja, srpske crkve itd. jednostavno unistava svaki dokaz postojanja srpskog naroda?

treba se osuditi svako rusenje crkava, i to su u ovom poslijednjem ratu cinile sve strane...u razlicitom obimu...a Srbi u okupiranom dijelu Hrvatske su to poceli ciniti prvi i masovno...da bi dokazali postojanje "vjekovnih ognjista"...
evo samo malo informacija
http://www.hbk.hr/crkve/
znaci osuditi sve rusitelje crkava, bez obzira sa cije strane su...

ne shvataju oni to, :( samo odabrani medju njima, casni izuzeci razumiju ko je glavni krivac i koje najvise zla nanio ostalima u onim nesrecnim godinama....
Treba masovno trijeznjenje ovamo, suocavanje sa prosloscu, isto ka i u njemackoj poslije 2 sv rata, ali kome ti to da objasnis, to se mora nametnut SPOLJA. Da jednom i za vazda se zavrsi ta prica....

Obicno se na svim temama slazem sa tobom ali ovde ne!!Treba ipak uzvratiti istom merom ,sada je to nemoguce jer smo suvise slabi i vojno i ekonomski i neverujem da bi izdrzali ponovo 99,ali za 10ak godina kad se oporavimo trebali bi im vratiti milo za drago!!!Ako ne unistis zlo do kraja ono ce posle odredjenog vermena da se vrati u jos gorem obliku!!

ne shvataju oni to, :( samo odabrani medju njima, casni izuzeci razumiju ko je glavni krivac i koje najvise zla nanio ostalima u onim nesrecnim godinama....
Treba masovno trijeznjenje ovamo, suocavanje sa prosloscu, isto ka i u njemackoj poslije 2 sv rata, ali kome ti to da objasnis, to se mora nametnut SPOLJA. Da jednom i za vazda se zavrsi ta prica....

Izvini molim te a ko je poceo rasparcavanje Jugoslavije i cije su operacije Oluja,Strela direktno upucene protiv civila!!!A zaboravio sam "Milosrdnog Andjela!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back