Gordi u Ljubavi

ne griješiš,gordost nikako nije vrlina, to je zlo...svi su u manjoj ili većoj mjeri gordi...
zbog proklete gordosti sam otjera možda i najbolje žensko biće koje je bilo pored mene, a pitanje je da li ću ikad takvu više naći....treba me lopatom utući..
dakle, gordost je sve suprotno od Hrišćanske ljubavi...

svako upadne u zamku gordosti, sujete, samoljublja...
gordost može apsolutno da odbaci od sebe samo duhovna gromada od čovjeka, teška je to borba...u kojoj uglavnom gubimo, mada većina se ni ne trudi, niti razmišlja o svom zlu...

ne griješiš,gordost nikako nije vrlina, to je zlo...svi su u manjoj ili većoj mjeri gordi...
zbog proklete gordosti sam otjera možda i najbolje žensko biće koje je bilo pored mene, a pitanje je da li ću ikad takvu više naći....treba me lopatom utući..
dakle, gordost je sve suprotno od Hrišćanske ljubavi...

da znas da te i treba tuci
drag.gif

Gordost je velika slabos,samo je malo nas koji to hoce da prizna.U ljubavi treba svega,ali gordosti nikako.Ako su dvoje stvoreni jedno za drugo,samo kompromis pomaze.Znaci da dosta puta treba preci prekonecega,ali opet u granicama.I to vazi za obe strane.Gordost je za vreme Karadjordja imala nekog smisla,mada i tad nije donosila sve najbolje.

Sve je to lepo na papiru, i to mozda funkcionise u nekim idealnim vezama gde nema mesta gordosti, sve lepo, sve sjajno-bajno, svi se razumeju, postuju, uvazavaju potrebe drugih, samo mislim da je malo takvih veza.
Zato je potrebno imati svoj ponos, svoje Ja. Ne kazem da treba biti skot, osvetoljubiv, slepo tvdoglav, terati iskljucivo po svom, ali ne gaziti preko svog Ja, kada drugi hoce da ga gaze.

sve to mico cico,bajno,sjajno i zavrse kod advokata.

- - - - - - - - - -

priznajem da sam tvrdoglava,sto naumim to mora kad tad da se ostvari,mora covek imati svoje Ja i dobru pesnicu kad udaris u sto,da se cuje:lol:

Znam ja to dobro, samo alternativa je pecina, da omatorimo kao jadne usamljene prdonje kojima nema ko da istisne mitiser iz sredine ledja, i zato treba traziti iako potraga deluje zamorno, uzaludno, jalovo, ono spustiti kriterijume i gledati ima li neke koja bar priblizno odgovara, s kojom se moze sastaviti covek bar donekle...

...pre neki dan je neki klinac nacrtao srce na betonu i skočio i nije više ustao...
..za neke ljude ljubav nema kompromisa ili ta ili ništa...
...samo navodim primere bez namere da izvodim zaključke..

...Koliko ste u stvari gordi u ljubavi?..
..dugo sam mislio da je gordost vrlina a sad vidim da grešim..
...ili možda ne..

Kakva crna gordost i ljubav, ne ide to skupa. Gordost je stvar racija i promišljenosti, a voli se srcem i dušom a ne mozgom.

- - - - - - - - - -

Znam ja to dobro, samo alternativa je pecina, da omatorimo kao jadne usamljene prdonje kojima nema ko da istisne mitiser iz sredine ledja, i zato treba traziti iako potraga deluje zamorno, uzaludno, jalovo, ono spustiti kriterijume i gledati ima li neke koja bar priblizno odgovara, s kojom se moze sastaviti covek bar donekle...

Valjda se čovek vremenom i na tu pećinu navikne.

Back