NickFreakyrgios
Elita
- Poruka
- 24.262
Јако проблематична теза јер Сирмиум има око 4000 година непрекидан континуитет живота. Поставио сам занимљиве клипове о најезди људи са мора који су заслужни за нестанак готово свих бронзаних цивилизација Вавилон , Микена ,хетитско царство и Грчка уопште.Uvažavam. To su, pre svega, s obzirom na tradicionalne prosvetne i istoriografske okvire, revolucionarne i opravdano šokantne tvrdnje.
Bilo je nekoliko potopa, što je i logično s obzirom da je Đerdap jako usko grlo za jedan površinom tako veliki Panonski basen.
Pre Starčeva-Vinče je bio potop, posle Vinče je bio potop, onda dolazi Troja, posle Troje je bio poslednji potop čije ostatke, močvare po Vojvodini isušuje tek Marija Terezija.
A vidiš i one stavove kod Leveska iz 19. veka da su Trojanci i Veneti Sloveni koji su naselili Lacijum pre Italaca.Ta tradicija očigledno postoji i očigledno je negde (bila) zapisana. Nama je, međutim, preostalo da se ne oslanjamo na pisane uzvore jer su sklonjeni i uglavnom falsifikovani i da koristimo pomoćne prirodne nauke i sa njima gradimo logičke algoritme i modele.
То до дан данас није решено ако је икакво море било ту најраније би морало нестати на 10000 п.н.е дакле после тога могло је бити језера некавих и слично али никако не мора.
Јер је то у супротности са читавом археологијом званичном и незваничном јер не бисмо могли говорити ни о каквомн континутету живота на Балкану.
Мени је жао што се геолози не укључе али на основу неких градова рецимо Халдеје која је била на обали мора данас је у унутрашњости Ирака могло би се бар грубо прорачунати шта би све морало бити под водом.
Друго непознато ми је да су Крит и Кипар плутајућа оства попут Аустралије зацело их онда у то време није могло ни бити.
То се може математички прорачунати али неко море ту је јако проблематично на 2000 п.н.е а још горе 1100 п.н.е када се отприлике лоцира нестанак Троје.
Ја ако будем могао консултоваћу неког ко је добар у овоме ако буде имао времена па се бар приближно може видети шта би све било под водом.
јако мало имаш депресија у Војводини свега неколико испод 0 тачке надморске висине Холандија на пример великом површином је испод.