Goran Šarić

Nešto ne verujem da će Australija napraviti tu izuzetak.

Ako bi napravili tu, to bi mogao biti presedan koji im nije u interesu.
Па неће али се није требала ни договарати о изузећу од цјепљења са одређеном медицнском документацијом. Добио је велику подршку тениског света чак и свог највећег мрзитеља Ника Кириуса.

Па неће али се није требала ни договарати о изузећу од цјепљења са одређеном медицнском документацијом. Добио је велику подршку тениског света чак и свог највећег мрзитеља Ника Кириуса.

Mislim da su sumnjičavi kako je tačno dobio to izuzeće i da neki strahuju od korupcije.

Mislim da su sumnjičavi kako je tačno dobio to izuzeće i da neki strahuju od korupcije.
Има много спекулација и прича сазнаћемо сигурно. Није тајна да можеш са парама бити вакцинисан иако ниси али то није хтео радити јер има јасан став и порук кој шаље.

Шта год било Горан Шарић је имао једну велику патриотску улогу и на једном гостовању са више чланова је изјавио да је ово тренутак кад треба помоћи Србима не само Срби већ и друге нације а урадио је у неким стварима много више од наших научних елита бар је мало повратио самопоуздање народу скинуо комплекс кривице , и скарлетно слово ратних злочинаца , националиста и шовиниста са Срба.

Kako je to povratio samopouzdanje narodu i skinuo kompleks krivice i skarletno slovo ratnih zločinaca, nacionalista i šovinista sa Srba?

Čime?

Па не баш скинуо али својим залагањем и деловањем доприноси томе.

A kako to?

Ono što bi bilo značajno jeste kad bi neki hrvatski univerzitetski profesor, doktor nauka ili član HAZU u sred Zagreba pričao neke stvari, primera radi...kao što ponekad nešto kaže recimo Dragan Markovina.

To je razlika između dve stvari, koje si ti izgleda totalno pobrkao, a to je borba za neke suzbijane ili teško prihvatljive stavove, i to naravno sa neke legitimno priznate pozicije. Primera radi, kada profesor Univerziteta u Čikagu i šef katedre na političkim naukama održava ovakva predavanja:

Ti si ovo totalno pomešao sa tim da dođe tamo neki Amer i po moskovskim privatnim televizijama nešto priča, a što je potpuno besmisleno i bez ikakvog stvarnog dometa.

Otići na Happy televiziju nije potrebno imati ni petlje, ni pameti; ništa. A krajnja je svrha i posledica toga gotovo je jednaka ufiksavanju drogom pred posao.

A kako to?

Ono što bi bilo značajno jeste kad bi neki hrvatski univerzitetski profesor, doktor nauka ili član HAZU u sred Zagreba pričao neke stvari, primera radi...kao što ponekad nešto kaže recimo Dragan Markovina.

To je razlika između dve stvari, koje si ti izgleda totalno pobrkao, a to je borba za neke suzbijane ili teško prihvatljive stavove, i to naravno sa neke legitimno priznate pozicije. Primera radi, kada profesor Univerziteta u Čikagu i šef katedre na političkim naukama održava ovakva predavanja:

Ti si ovo totalno pomešao sa tim da dođe tamo neki Amer i po moskovskim privatnim televizijama nešto priča, a što je potpuno besmisleno i bez ikakvog stvarnog dometa.

Otići na Happy televiziju nije potrebno imati ni petlje, ni pameti; ništa. A krajnja je svrha i posledica toga gotovo je jednaka ufiksavanju drogom pred posao.
Ја говорим на основу његових предавања , претњи које је добијао и неке ставове које је делио не страхујући од научне заједнице нити од тога како ће га ко прихватити. Има срце има муда , знање се стиче на сваком кораку. Иза човека стоје дела не речи.

Ја говорим на основу његових предавања , претњи које је добијао и неке ставове које је делио не страхујући од научне заједнице нити од тога како ће га ко прихватити. Има срце има муда , знање се стиче на сваком кораку. Иза човека стоје дела не речи.

Ne, nisi o tome govorio. Govorio si o posledicama.

Већ сам рекао на једној теми Срби имају много разлога да буду поносни на своју историју али политички су тотално незрео народ.
Хрвати су пар стотина година политички испред нас. Док су се народи бавили овде формирањем идентитета кроз крваве битке и буне и ратове.
Тренд на западу који је увелико оживео још у средњем веку је крађа идентитета и исрорије , не мораш проливати крв да би је стварао кад можеш да је узмеш.
Постаојале су две политичке идеје Југославије она империјалистичка и слободарска.. можемо рећи да је слободарска била бројнија у народу а ова друга популарнија међу елитама.
Многи су се наши стручњаци надали иако су видели да им се нуди једна крајње неповољна Југославија која се мењала од 1915-1918.
Они су мислили да ће Хрвате и Словенце појести за доручак фигуративно. Исто тако је мислио и Вук Караџић иако Гај није узео штокавицу за стандард под притиском Вука је то учињено опет мислећи нека они само говоре истим језиком нек језик прво назову српским па ће остло ићи лакше.
Десило се управо супротно да су узели и прихватили туђ стандард и прогласили за свој чак оптужујући да их неко покрао.
Много кратковидих потеза је било у том 19. и 20. веку и од елита такође и од неких великих научника. Све што су заправо заборавили у политици а било је најважније да су сви ту осим Срба и Црногораца који су имали своје државе само због обнове своје државности што је такође нашло одобрење у политици Британије , Аустрије , Немачке и тд. Имали смо много лењу и пасивну политику као и дипломатију а и данас је мање више тако.
Село моје лепше од Париза.

Da skratimo, koncept Jugoslavije je štetio moderni srpski identitet i politiku, mi se tu slazemo. Uzeli su drugo ime i ujedinili se sa drugim grupama nauštrb svoje istorije i narodnosti.

Ali ironija jeste da ideje Gorana Sarica i autohtonisti isti model nude Srbima:

Nova izmisljena istorija (autohtonisticka, piramidi, rimski carevi), novo neistorijsko ime (Iliri), i zajednica sa drugim "ilirima" (hrvati, bosnjaci, itd).

Duboko vjerujem da ljudi koji vjeruju i slazu se sa authotonistickim pricama su ili 1. Da zarade novac 2. Zlonamjerni ili 3. Glupi kao tocak

Da li se neko seća (Niče i Sido) u kojem videu , nedavno postavljenom na forumu (?), je lik pominjao kako se arheološki slojevi pronalaze na dubinama od 15 i 30 metara prilikom kopanja bunara u Vojvodini (da li je u pitanju južni Banat, južna Bačka i Srem, tako nešto - on je naveo imena sela).

Da li se neko seća (Niče i Sido) u kojem videu , nedavno postavljenom na forumu (?), je lik pominjao kako se arheološki slojevi pronalaze na dubinama od 15 i 30 metara prilikom kopanja bunara u Vojvodini (da li je u pitanju južni Banat, južna Bačka i Srem, tako nešto - on je naveo imena sela).
Не знам на шта конкретно мислиш? На тим дубинама у Војводини је већ песак?

Не знам на шта конкретно мислиш? На тим дубинама у Војводини је већ песак?
U tome je cela fora. Taj pesak je sa dna Trojanskog mora, mora koje je potopilo Vinču.

Pogledaj lesne sedimente (Bež. Kosa i Gardoš, Vinča, Titelski Breg itd.), stavio sam ovo isto na temu Ilija Ogorelica.

https://forum.krstarica.com/threads/ilija-ogorelica.821199/post-44084507

Igore, srećo glupa, nemoj da se smeješ, mogao bi da se ne smeješ zadnji. :hahaha:

U tome je cela fora. Taj pesak je sa dna Trojanskog mora, mora koje je potopilo Vinču.

Pogledaj lesne sedimente (Bež. Kosa i Gardoš, Vinča, Titelski Breg itd.), stavio sam ovo isto na temu Ilija Ogorelica.

https://forum.krstarica.com/threads/ilija-ogorelica.821199/post-44084507

Igore, srećo glupa, nemoj da se smeješ, mogao bi da se ne smeješ zadnji. :hahaha:
Погледаћу али та хронологија ми је непозната јер послепотопском цивилизацијом се сматра Лепенски вир , нико од археолога није спомињао потоп Винче осим комуниста и хидроцентрале Ђердап. Та прича о тројанском мору ми је јако климава искрено. А самих Троја је било превише врло популаран назив у то време. Као и Теба и многих других.

Погледаћу али та хронологија ми је непозната јер послепотопском цивилизацијом се сматра Лепенски вир , нико од археолога није спомињао потоп Винче осим комуниста и хидроцентрале Ђердап. Та прича о тројанском мору ми је јако климава искрено. А самих Троја је било превише врло популаран назив у то време. Као и Теба и многих других.
Uvažavam. To su, pre svega, s obzirom na tradicionalne prosvetne i istoriografske okvire, revolucionarne i opravdano šokantne tvrdnje.

Bilo je nekoliko potopa, što je i logično s obzirom da je Đerdap jako usko grlo za jedan površinom tako veliki Panonski basen.

Pre Starčeva-Vinče je bio potop, posle Vinče je bio potop, onda dolazi Troja, posle Troje je bio poslednji potop čije ostatke, močvare po Vojvodini isušuje tek Marija Terezija.

A vidiš i one stavove kod Leveska iz 19. veka da su Trojanci i Veneti Sloveni koji su naselili Lacijum pre Italaca.Ta tradicija očigledno postoji i očigledno je negde (bila) zapisana. Nama je, međutim, preostalo da se ne oslanjamo na pisane uzvore jer su sklonjeni i uglavnom falsifikovani i da koristimo pomoćne prirodne nauke i sa njima gradimo logičke algoritme i modele.

Back