Gomilaju jod i poseban lek

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
383.320
Pretnja nuklearnim armagedonom, koju poslednjih meseci intenzivno pojacavaju Rusi, kristališe se u praktičnu politiku vlade SAD.
Naime, američka vlada je nedavno najavila kupovinu joda – u ogromnim količinama.

Jod se, zapravo, koristi u hitnim slučajevima za ublažavanje simptoma radijacije u nuklearnom napadu a Ministarstvo zdravlja objavilo da će potrošiti i 290 miliona dolara na poseban lek protiv radijacije pod nazivom "Nplate", koji planira da doda u svoje zalihe za "nuklearne vanredne situacije".

"Nplate", takođe poznat kao romiplostim, koristi se kao tretman za one koji su akutno izloženi zračenju.

U septembru su u američkim vozovima i stanicama metroa počeli da se pojavljuju plakati koji objašnjavaju šta da se radi u slučaju "radijacione opasnosti".
Građani se upućuju da se u slučaju napada sklone u podrum, da ne izlaze po obaveštenju, već da budu obavešteni putem radija, TV-a, računara ili mobilnog uređaja.

Dok svetu preti nuklearni napad, praktična politika Bajdenove administracije nije naročito utešna. Analitičari tvrde da su Putinove pretnje deo strategije rata straha, čiji je krajnji cilj da odvrati Zapad od pomoći Ukrajini.

Ono što ruski raspirivači straha svakako razumeju je da ne možete vladati pepelom. Ako se nuklearna aktovka otvori, a odgovorni pobegnu u bunkere – u tom trenutku novac ništa ne znači, a to je svima jasno – čista sila postaje jedina važna moć.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=10&dd=11&nav_category=78&nav_id=2226077

1591859846634528cdb2edb511955521_v4_big.jpg

Teško da jod, lekovi i silaženje u podzemne stanice mogu da zastite od radijacije.Ovo mi pre lici na zastrašivanje ljudi i podgrevanje mržnje prema Rusima

Poslednja izmena od moderatora:
Amerikanci stalno žive pod pretnjom nuklearnog rata. Oni ih time zastrašuju od detinjstva.

U ovom sad ratu su Ukrajinci kao mahniti gađali nuklearnu elektranu, a Rusi je jedva zaštitili. Rusi uopšte ne prete nuklearnim oružjem. Samo su podsetili da ga imaju pravo upotrebiti ako neko napadne Rusiju i to je sve. To i Amerika zna, pa se zato njihovi ratovi i vode na neutralnim teritorijama, poput Ukrajine.

Ali, zašto ne iskoristiti priliku da se malo zastrašuje narod?! Možda od straha zaborave na očajnu Bajdenovu politiku, pa ga opet izaberu. :D

Amerikanci vole dramu. Oni su svi kao naš sadašnji predsednik. :D

bolje bi bilo da te pare utroše na odstrel ljudi koji zagovaraju nuklearne ratove

bolidi koji veruju da će izlečiti od radijacije pilulama

E bas tako mislim samo kreteni mogu da veruju da ako dodje do nuklearnog rata da ce se spasiti od radijacije tako sto ce da se mazu nekom kremom od joda ili sto ce da gutaju neke pilule, a naravno te pohlepne korporacije ih samo loze i zaradjuju na njihovoj gluposti i neznanju, to kao ono 99-te kada su se svi plasili "milenijumske bube" pa kad su bese u Kini Kinezima prodavali isto neke pilule, kao "lek" protiv milenijumske bube (a oni mucenici nisu ni znali sta je to kao sto sad ne znaju ni ovi koji misle da ce se spasiti od nuklearne apokalipse i radijacije uz pomoc nekih krema i pilula).

Није ово сукоб те величине који би довео до употребе стратешких атомских бомби. Свако ко поседује исте великих снага зна да би живот после тога био много другачији него овај данас.
Можда се употребе тактичке али и то је мања вероватноћа.

Pretnja nuklearnim armagedonom, koju poslednjih meseci intenzivno pojacavaju Rusi, kristališe se u praktičnu politiku vlade SAD.
Naime, američka vlada je nedavno najavila kupovinu joda – u ogromnim količinama.

Jod se, zapravo, koristi u hitnim slučajevima za ublažavanje simptoma radijacije u nuklearnom napadu a Ministarstvo zdravlja objavilo da će potrošiti i 290 miliona dolara na poseban lek protiv radijacije pod nazivom "Nplate", koji planira da doda u svoje zalihe za "nuklearne vanredne situacije".

"Nplate", takođe poznat kao romiplostim, koristi se kao tretman za one koji su akutno izloženi zračenju.

U septembru su u američkim vozovima i stanicama metroa počeli da se pojavljuju plakati koji objašnjavaju šta da se radi u slučaju "radijacione opasnosti".
Građani se upućuju da se u slučaju napada sklone u podrum, da ne izlaze po obaveštenju, već da budu obavešteni putem radija, TV-a, računara ili mobilnog uređaja.

Dok svetu preti nuklearni napad, praktična politika Bajdenove administracije nije naročito utešna. Analitičari tvrde da su Putinove pretnje deo strategije rata straha, čiji je krajnji cilj da odvrati Zapad od pomoći Ukrajini.

Ono što ruski raspirivači straha svakako razumeju je da ne možete vladati pepelom. Ako se nuklearna aktovka otvori, a odgovorni pobegnu u bunkere – u tom trenutku novac ništa ne znači, a to je svima jasno – čista sila postaje jedina važna moć.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=10&dd=11&nav_category=78&nav_id=2226077

1591859846634528cdb2edb511955521_v4_big.jpg

Teško da jod, lekovi i silaženje u podzemne stanice mogu da zastite od radijacije.Ovo mi pre lici na zastrašivanje ljudi i podgrevanje mržnje prema Rusima
gresis.
ne radi se tu o rusima, amerikancima, kinezima, atomkama, virusima, marsovcima, nicemu. iskljucivo se radi o ljudskoj gluposti, svejedno koja epidemija, vojna, civilna, bilo kakva pretnja u vazduhu da bude

cekaj da opet pocne uobicajeno kupovanje toalet papira, ulja, secera, i ostale nebuloze

onda ce da ti bude vidljivo jasno da je to samo malouman narod belosvetski

Amerikanci stalno žive pod pretnjom nuklearnog rata. Oni ih time zastrašuju od detinjstva.

U ovom sad ratu su Ukrajinci kao mahniti gađali nuklearnu elektranu, a Rusi je jedva zaštitili. Rusi uopšte ne prete nuklearnim oružjem. Samo su podsetili da ga imaju pravo upotrebiti ako neko napadne Rusiju i to je sve. To i Amerika zna, pa se zato njihovi ratovi i vode na neutralnim teritorijama, poput Ukrajine.

Ali, zašto ne iskoristiti priliku da se malo zastrašuje narod?! Možda od straha zaborave na očajnu Bajdenovu politiku, pa ga opet izaberu. :D

Amerikanci vole dramu. Oni su svi kao naš sadašnji predsednik. :D

uz dužno poštovanje moje naočare uopšte nisu tako ružičaste

Дизање тензије око нуклеарног рата између СССР-а и УСА за време кубанске кризе је било толико да је народ просто одлепио. Продавали су му све и свашта као неопходно у случају атомског удара. И ништа није било. Сели и договорили се.
Водећа структура сваке велике силе зна да би живот после тога био потпуно другачији. Новац више не би важио, финансије би буквално престале да постоје. Привреда би била уништена а народ који би преживео борио би се за сваки литар воде и комад хлеба међусобом до уништења.

Ако остане на сукобу у Украјини нема шансе за општи нуклеарни рат.
Мислим да ако почне сукоб да се шири, рецимо на Пољску, Летонију, Естонију, Румунију......и ако те државе постану место сукоба е онда ситуација не би била уопште наивна.

Дизање тензије око нуклеарног рата између СССР-а и УСА за време кубанске кризе је било толико да је народ просто одлепио. Продавали су му све и свашта као неопходно у случају атомског удара. И ништа није било. Сели и договорили се.
Водећа структура сваке велике силе зна да би живот после тога био потпуно другачији. Новац више не би важио, финансије би буквално престале да постоје. Привреда би била уништена а народ који би преживео борио би се за сваки литар воде и комад хлеба међусобом до уништења.
na ovom mestu treba stati i pogledati film o onom ruskom vojniku što je spasio svet od nuklearnog uništenja. Ne zbog toga što tako nešto može da se desi, nego što može da se desi nešto što uopšte ne može da se predvidi.

Zato što nasedaš na propagandu koja tobom emocionalno manipuliše.

Ja razmišljam racionalno.

Nuklearni rat nije ni u čijem interesu, a INTERES je SVE. I ratovi se vode iz interesa. Često u ratovima isti ljudi, npr. banke, finansiraju obe strane u sukobu.

Demokrate moraju posezati za SVIME čega se sete ne bi li dobili ove izbore.

Zašto sebe opterećujete propagandom namenjenom za američke građane, a živite u Srbiji?! Besmisleno....

a, jeli, tako izgleda? samo da te pitam, des' bio kad je puko černobilj?

svaka čast, i nesebično mi je drago, i treba biti ladne glave

nažalost, ni ti ni ja se ne računamo

i taj neki bolid, tamo negde, misliš, takođe razmišlja racionalno?

a možda je i retard pa mu se omakne i puf! - pr'nu svetlucava prašinica put neba, nošena ružom vetrova da širi ljubav i razumevanje među ljudima

Nuklearni rat nije ni u čijem interesu, a INTERES je SVE. I ratovi se vode iz interesa. Često u ratovima isti ljudi, npr. banke, finansiraju obe strane u sukobu.

vidi gore, jeste, nije nam u interesu

Zašto sebe opterećujete propagandom namenjenom za američke građane, a živite u Srbiji?! Besmisleno....
e a na to ne znam kako da ti odgovorim, osim da imam drage ljude svukud po planeti.

besmislenost dobije smisao kad malo živiš izvan Srbije. To što trenutno živim u svom rodnom gradu ne smatram besmislenim, štaviše, isto mi nije besmisleno da živim na nekim drugim mestima i da gledam na život iz perspektive tih mesta. Sad valjda nije više besmisleno

možda nisi do sada primetio moj stav da je sve na ovom svetu izrečeno neka propaganda, i ti si propaganda prema meni, i ja sam propaganda prema tebi, ovaj forum je propaganda, ljudi koji nas okružuju, ne možemo pobeći, čak i bogu da se pomolimo ako to nekom pomaže da mu tako bude lakše, Ili da se baci u meditaciju. Uvek ima nešto da nam se ututkava u pamjat

a, jeli, tako izgleda? samo da te pitam, des' bio kad je puko černobilj?

svaka čast, i nesebično mi je drago, i treba biti ladne glave

nažalost, ni ti ni ja se ne računamo

i taj neki bolid, tamo negde, misliš, takođe razmišlja racionalno?

a možda je i retard pa mu se omakne i puf! - pr'nu svetlucava prašinica put neba, nošena ružom vetrova da širi ljubav i razumevanje među ljudima

vidi gore, jeste, nije nam u interesu

e a na to ne znam kako da ti odgovorim, osim da imam drage ljude svukud po planeti.

besmislenost dobije smisao kad malo živiš izvan Srbije. To što trenutno živim u svom rodnom gradu ne smatram besmislenim, štaviše, isto mi nije besmisleno da živim na nekim drugim mestima i da gledam na život iz perspektive tih mesta. Sad valjda nije više besmisleno

možda nisi do sada primetio moj stav da je sve na ovom svetu izrečeno neka propaganda, i ti si propaganda prema meni, i ja sam propaganda prema tebi, ovaj forum je propaganda, ljudi koji nas okružuju, ne možemo pobeći, čak i bogu da se pomolimo ako to nekom pomaže da mu tako bude lakše, Ili da se baci u meditaciju. Uvek ima nešto da nam se ututkava u pamjat
Ništa se ti ne brini. Sve je u redu. Samo opušteno. :)

propagandista... ;)
Dobro, hajde, ti se onda brini ako misliš da time nešto postižeš i da će tvoja briga imati uticaja na potencijalni nuklearni rat. :D

Nakon što su nas bombardovali osiromašenim uranijumom i otrovali bombardovanim rafinerijama i skladištima nafte, ja ću se sad brinuti zbog isfantaziranog nuklearnog rata?! Idi, molim te! :D

Leteo mi je bombarder iznad glave, napravio krug oko pošte i otišao da baci bombe u reku. Da je izbombardovao poštu - ne bi me sad ovde bilo. Ali, eto, bio je neki human čovek. Nije imao srca da poubija hiljade civila u centru grada. A sad se brinuti kad smo neutralni i nismo nikome meta?! Smešno........

Dobro, hajde, ti se onda brini ako misliš da time nešto postižeš i da će tvoja briga imati uticaja na potencijalni nuklearni rat. :D

Nakon što su nas bombardovali osiromašenim uranijumom i otrovali bombardovanim rafinerijama i skladištima nafte, ja ću se sad brinuti zbog isfantaziranog nuklearnog rata?! Idi, molim te! :D

Leteo mi je bombarder iznad glave, napravio krug oko pošte i otišao da baci bombe u reku. Da je izbombardovao poštu - ne bi me sad ovde bilo. Ali, eto, bio je neki human čovek. Nije imao srca da poubija hiljade civila u centru grada. A sad se brinuti kad smo neutralni i nismo nikome meta?! Smešno........
opusti se, sve je u redu

1665533627635.png

Bijela kuća smiruje svijet: Nema naznaka da će Putin koristiti nuklearno oružje

1665533592127.png

11/10/2022 u 23:33 h

Bijela kuća saopštila nove informacije

Nismo vidjeli ništa što bi nas navelo da na bilo koji način promijenimo svoj stav strateškog odvraćanja kada je riječ o našoj sposobnost da branimo sebe i svoje saveznike i partnere, rekao je Kirby

Sjedinjene Američke Države (SAD) nisu vidjele naznake da je ruski predsjednik Vladimir Putin odlučio da koristi nuklearno ili drugo oružje za masovno uništenje u Ukrajini, saopšteno je u utorak iz Bijele kuće.

Portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost John Kirby rekao je da uprkos Putinovom zveckanju sabljom, SAD nisu uočile nikakve znakove da Kremlj ima bilo kakve pripreme "za takvu vrstu odluke".

- Nismo vidjeli ništa što bi nas navelo da na bilo koji način promijenimo svoj stav strateškog odvraćanja kada je riječ o našoj sposobnost da branimo sebe i svoje saveznike i partnere, rekao je Kirby, dodavši:

"Niko ne želi da vidi kako ovaj rat eskalira u nuklearno područje".

Ranije u utorak, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da vojna doktrina Kremlja dozvoljava samo odbrambenu upotrebu nuklearnog oružja, javlja Anadolija.

- Nadam se da su oni koji stalno spekulišu o pitanju nuklearnog rata... svjesni svoje odgovornosti, rekao je on.

Само размисли шта би за посрнуле западне економије значило масовно разарање великих градова и инфраструктуре, смрт око 150-200 милиона становника САД и Европе.Све би то ваљало обнављати, и ти би их увело у један прилично дуг период економског просперитета који би трајао деценијама.Не би било рецесије 100 година, а отарасили би се гомиле старих, болесних и мање отпорних становника, који би помрли од последица нуклеарног бомбардовања.

Богате елите би се на време склониле у своја богато опремљена склоништа, и нико од њих не би страдао.

Само размисли шта би за посрнуле западне економије значило масовно разарање великих градова и инфраструктуре, смрт око 150-200 милиона становника САД и Европе.Све би то ваљало обнављати, и ти би их увело у један прилично дуг период економског просперитета који би трајао деценијама.Не би било рецесије 100 година, а отарасили би се гомиле старих, болесних и мање отпорних становника, који би помрли од последица нуклеарног бомбардовања.

Богате елите би се на време склониле у своја богато опремљена склоништа, и нико од њих не би страдао.
Zaboravljaš jednu "sitnicu". Nekadašnje kolonije ili nekada od Boga zaboravljene, gladne i siromašne zemlje to više nisu (Kina, zemlje arapskog sveta, Indija, itd). Ovo nije 1945. Zapad ne bi ni stigao da se "digne iz pepela", niti bi to ikome od ostalih bilo u interesu. Vreme se promenilo. Evropa odavno nije više centar svetske moći, a sve manje je i bitan igrač na svetskoj sceni. Čak i ovaj sadašnji ekonomski haos na Zapadu svi pokušavaju da iskoriste, a kamoli ne bi razorene zemlje. Još Evropa nema ni energente - kome bi trebalo da je podiže i razvija?!

Nema od toga ništa. :D

"Strah i panika koja je zavladala svetom nisu indikacija za nabavku tableta kalijum jodida", dodao je napomenuvši da i u slučaju postoji potreba za tim tabletama, to treba država da obezbedi u kontrolisanim uslovima, a nikako nije opcija da građani idu u apoteke i sami koriste te tablete.

"Kalijum jodid nije svemoćna tableta, ona ne može da nas zaštiti od neželjenih reakcija koje bi se dogodile prilikom detonacije nekih nuklearnih projektila ili eksplozije nuklearnih termoelektrana", rekao je Stojanović.

"Treba da znamo kalijum jodid može da nas zaštiti samo od radioaktivnog joda i to samo jedan organ u našem telu, a to je štitna žlezda", dodao je Stojanović rekavši da najveću korist od uzimanja joda mogu da imaju trudnice, dojilje i mala deca.

Važno je da znaju kad treba da se uzimaju te tablete, ali o tome ne treba da misle građani pre vremena.
"Te tablete nisu preventiva, ne mogu se uzeti u četvrtak ako se napad očekuje u nedelju. Jedna tableta štiti 24 časa, ne sme se uzeti više, a doziranje zavisi od uzrasta. Nije isto da li imate 40 godina ili ste mala beba", rekao je Stojanović.

Kako kaže, nijedan lek, pa ni ovaj se ne sme uzimati na svoju ruku, a kao što svi lekovi imaju neželjena dejstva, tako postoje i nuspojave uzimanja kalijum jodida.

"Uznemiren stomak, alergijske reakcije, osip na koži, to su neke od nuspojava", rekao je Stojanović i dodao da ne treba plašiti građane.

https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2022&mm=10&dd=12&nav_id=2226678

ovo me podseti na americke bolesnike koji su bacili atomske bombe na hirosimu i nagasaki a posle kao lecili prezivele :lol:

zapadno licemerje je najgore od bilo kog licemerja...opisao ga najbolje kopola u apokalipsi u cuvenoj sceni sa dzunkom. i zbog samo te scene su hteli da ga zabrane :lol:

Back