GOLF 2 DIESEL PROBLEM

CrnokosMore

Početnik
Poruka
3
OVAKO!Svima srecna nova godina pod br 1z:lol:.Imam pitanje za forumase kojima se mozda vec to desilo ili znaju iz iskustva.Rano izjutra poslje novogodisnjeg provoda bila je jaka kisa i upao sam u duboku vodu sa Golfom nakon 15 metara motor je stao i pokusao sam upaliti i nista,voda do koljena i jos nekih 15 metara guram s drugom auto i izadjem iz vode probam upaliti n a guranje mad je akumulator verglao pokusao sam i to no nista.Ostavio sam ga parkiranog i nakon 12 sati pokusao upaliti i opet nista vergla al ko mrtav nece da upali.E sad me interesuje sto se moglo desiti s motorom da dodam i filter vazduha mi je bio mokar.Ocekujem uskoro odgovor na ovo pitanje HVALA SVIMA KOLIKO VAS IMA!Pozdrav!z;)

ne verujem da je nešto veliko, strašno i bitno
da li dok verglaš dimi na auspuhu?
ukoliko ne, popusti maticu na jednoj od dizni i proveri da li baca gorivo
proveri da li ima napona na elektro ventilu od pumpe

Moj prijatelj upao sa Dijanom u Dunav,isusili je dobro izverglali,i upalili je relativno lako i brzo.Najvise muke je bilo dok se osusila struja.
Bilo je malo vode u ulju,promjenio je ulje poslije i eto ide ona bez generalke.
Jes da nije dizel,ali isto mu to dodje..

Ovako radi se o Golfu 2 1600 td baca gorivo ispitao sam to u ova 2 dana pumpa znaci radi,verglam i nesto kao poslje duze verglanja dobija sve vise okretaja u motoru tako reci samo sto ne upali al opet nista,bojim se da ne izdimi alnaser a i akumulator na punjac mora kad ga ispraznim pa ga ne mucim zadnja 4 dana ni ne pokusavam nista.Primjetio mi prijatelj posto su providne cjevi od goriva da ona deblja cjev sto ide na bosch pumpu ima 3 cantimetra vazduha dal je to smetnja sto nece da upali ili mozda nesto drugo.Kad odvrnem cjev od goriva koja je spojena na motor s gornje strane a ta cjev ide sa filtera kako je odvrnem gorivo se prazni iz cjevi i vraca se valjda u rezervoar.To je sve sto sam primjetio do sad pa postovani prijatelji s foruma diskutujte malo o mom problemu sto bi moglo da bude da nece da upali a sve se desilo kako sam u noci nove godine isao kroz poplavu do koljena drugom brzinom i od tada stade i nece da upali!Hvala svima sto su pisali pozdrav!:zjelka3:

vd:
ne verujem da je nešto veliko, strašno i bitno
da li dok verglaš dimi na auspuhu?
ukoliko ne, popusti maticu na jednoj od dizni i proveri da li baca gorivo
proveri da li ima napona na elektro ventilu od pumpe

Dimi na auspuhu bjeli dim i provjerio sam ali ne na diznama vec na glavnom ventilu dovoda goriva i vidi se da izlazi nafta tokom verglanja!Neznam dal golf 2 ima taj elektro ventil i ako ima gdje se nalazi!?

elektro ventil postoji na G2
jedina žica koja ide na pumpu
skini buksnu i ako cakće kad je spajaš trebalo bi da je ok
što se tiče creva i mehurića i to je uobičajeno
ali da ne bi razmišljao o filteru crevima itd
uzmi flašu ili kanticu
napuni je naftom pa obadva creva stavi unutra i probaj da zaverglaš
+ ispusti vazduh iz pumpe
popustiš samo malo matice na diznama i verglaš dok ne pođe samo gorivo
mada malo mi je sve to čudno kod tebe
ulazak u vodu ne bi trebao da ima veze sa filterom goriva i pumpom
dal da ti neko proveri zupčenje?
mislim možda je ušla voda u cilindar pa je od opterećenja prezupčio za nekoliko zuba

A vas dvojica Crnokos More i Crnokos Tivat,jeste li vas dvojica isti lik,ili ste mozda jos neko pa se malo zajebavate a?z;)
Nemam razloga da se zajebavam nego prilikom registracije mislio sam da nije primio opciju nika 1 pa sam probao drugi nik i tako ostadose obadva.Problem s golfom je i dalje u toku.Ovako kad verglam prozirno crevo na bosh pumpu deblje je i kad se vergla vidi se smer kretanja goriva u desnu stranu kruzno a kad se stane verglati kroz istu cev se vidi kako se gorivo vraca na levu stranu i jos se vidi oko 3 prsta praznog prostora valja vazduh.Filter sa rucno punio pre toga ispraznio al opet ista prica on se isprazni.Ajd sad ako je neki imao slicnu situaciju neka mi kaze sta moze da bude Pozdrav

vd:

uzmi flašu ili kanticu
mislim možda je ušla voda u cilindar pa je od opterećenja prezupčio za nekoliko zuba

Kako to da uradim jedino na slici ili na dijagramu nekom da vidim kako se to spaja iako si mi ti to objasnio meni ne ide u glavu kako to da izvedem.Ocekujem odgovor ima li gde slike toga kako se spaja?

vd:

uzmi flašu ili kanticu

A ako je prezupcio sto kazes kako se to resava jel to jednostavno ili zajebano ako je to?Mada gorivo se vraca nazad na debelom crevu ispod bosch pumpe a ono tanko gore je skroz popunjeno sta moze da bude?

vd:

uzmi flašu ili kanticu

Ako je prezupcio jel to moglo da dovede do toga da se stvorio vazduh u crevima i da vraca gorivo nazad kad se ne vergla a kad se vergla gorivo se krece u unutrasnjost motora a kad se ne vergla vraca se prema filteru?

Hvala svima na odgovorima pomogli ste koliko ste znali odvezao sam auto kod maistora pronadjeno je--------dva crknuta grijaca jedan klip malo iskrivljen drugi zaribao i motor se vadio napolje druga dva klipa su ok,da napomenem upalio sam auto prije maistora na tegljenje s drugim vozilom i dimio je kao parni kotao bjeli dim,al eto ispade problem cetvrti klip tako da se nije moglo odradit bez vadjenja motora nista kaze maistor.Naravno i karike nove idu i dihtung i filter ulja i ulje novo filter vazduha filter goriva sad neznam jel to skoro generalna.Samo da znate popravak kod mene u Crnoj Gori za to sve je 350 eura neznam koliko je dinara.Al mislim da ce poslje ovoga auto bolje da ide jer dok se ovo nije desilo trosio je ulje maximalno.Pozdrav svima na forumu!

OVAKO!Svima srecna nova godina pod br 1z:lol:.Imam pitanje za forumase kojima se mozda vec to desilo ili znaju iz iskustva.Rano izjutra poslje novogodisnjeg provoda bila je jaka kisa i upao sam u duboku vodu sa Golfom nakon 15 metara motor je stao i pokusao sam upaliti i nista,voda do koljena i jos nekih 15 metara guram s drugom auto i izadjem iz vode probam upaliti n a guranje mad je akumulator verglao pokusao sam i to no nista.Ostavio sam ga parkiranog i nakon 12 sati pokusao upaliti i opet nista vergla al ko mrtav nece da upali.E sad me interesuje sto se moglo desiti s motorom da dodam i filter vazduha mi je bio mokar.Ocekujem uskoro odgovor na ovo pitanje HVALA SVIMA KOLIKO VAS IMA!Pozdrav!z;)[/QUOT [ savetujem da promijenis ulje u motoru i filter od ulja i da pustis da ti auto radi bez nekog velikog opterecenja najgore sto moze da ti se desi je to da ces morati 2-3 puta da menjas ulje u motoru naravno i fiter ali bez velikih obrtaja motora

Back