Godine su samo broj

Samo krštenica zna broj..um ne prihvata..ali telo ne sluša um.
Polako odustaješ od neke hrane,nekih ljudi,misliš o zdravlju.
...cistis fascikle od dokumenata koja nikome vise nece biti potrebna kada te ne bude, fotografije selektiras na isti nacin, minimalizam obuhvata, pomalo, svaki aspekat zivota- kao kada izranjas iz vode, ili cistis crni luk :)-, pocinjes shvatati da je svaki dan praznik za sva cula i dusu...

Da li nakon 40-te paničite shvatajući da ste prošli vaše zlatne godine života? :mrgreen:
Ili ste parole "Godine su samo broj".
Ma rac.k su samo broj. Itekako ima razlike. Nekada sam mogla iz izlaska otić u školu i da mi se ne pozna, al sad moram odspavat sedam sati da ne bih izgkledala ko zombi apokalipsa. Nekad sam jela šta mi na pamet padne, kad god mi na pamet padne, i sve pet. Uutro prvo kafa dok i ne progledaš, pa čokolada, pa ne jedeš ništa do tri popodne, pa onda nešto brzo, pa izađeš, pa se opiješ ko d.upe, pa ždereš burek u četr ujutro. Sad više ne može. Mislim, može, ali se naduvaš ko žaba, imaš problem s probavom, licem, kožom, itd. I posle izgledaš i osećaš se ko zombi.

To je nju ejdž sranje, kao, ništa nam ne fali i u ovim godinama. Fali nam mladost, naravno. Nekad su me konjima za repove dizali iz kreveta u dvanaest za nedeljni ručak, sad se budim u šest sama od sebe. Nema smisla glumiti ludilo kako starenje ne nosi sobom posledice. Naravno da donosi.

Kada sam presla 40tu, shvatila sam sta znaci ona izreka "zivot pocinje u cetrdesetoj" :) Odjednom se oslobodis kompleksa, opustis se, bas te briga.
E sad, da su godine samo bas broj, nisu, posto svake godine pocinjes da osecas taj broj. Smanji se energija, smanjuje se tolerancija na gluposti, tanje se zivci i puno toga je drugacije nego kada si mladji, ali da me hvata panika, ne hvata me. Svako doba ima svoje dobre i lose stvari.
I zahvalna sam za svaku narednu godini, ima ljudi koji nisu docekali moje godine...

Jesu broj ako ste savrsenog zdravlja, broj su i ako niste dobili dete u 40+ pa ne morate da jurcate za njim, broj su ako ne morate da se dokazujete pored 10+ mladjim kolegama na poslu, broj su ako nemate roditelje koji su otisli sa ovog sveta pa znate da je vasa generacija u porodici sledeca za odlazak...

U sustini godine su ono kako se mi osecamo, neki ljudi koje znam su se vec u 32-33 uvalili u mod u kom ce biti do penzije i dalje do kraja zivota a neki su sa 40+ promenili sve u zivotu, cak i kontinent na kome zive.

Back