Goblinima otkazan nastup u Zrenjaninu zbog njihovih stavova!

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.273

Goblinima otkazan nastup na Danima piva u Zrenjaninu: "Podržavamo mladost svoje zemlje"​

Grupa "Goblini" uputila je otvoreno pismo organizatorima "Dana piva" u Zrenjaninu, nakon što su im otkazali nastup koji je bio zakazan za 8. avgust.
"Goblini" navode da su kao razlog za otkazivanje saradnje organizatori naveli da "nisu zainteresovani za izvođače koji u ovom trenutku imaju političke konotacije" i da su Dani piva "porodična manifestacija zabavnog karaktera".

Bend ističe da nema nikakav politički angažman u Srbiji.

Kako dodaju, njihove pesme su uvek bile usmerene na prepoznavanje svih mana i slabosti društva u kojem žive i rade.

"U trenutnim previranjima jasnu stranu smo izabrali i naglasićemo to još jednom: Goblini podržavaju mladost svoje zemlje. Svesni toga da ćemo nepojavljivanjem razočarati mnogobrojne fanove, izuzetno nam je drago što prepoznajete doslednost i principijelnost Goblina koja se nije promenila već 33 godine. Podržavanje studenata (i svih ostalih istomišljenika) i njihovih zahteva naš je doprinos borbi za vladavinu prava i lepšu budućnost tih istih porodica zbog kojih se, kako ste naveli, Dani piva organizuju", poručuje ovaj bend.
1752264402305.png

https://www.021.rs/story/Info/Vojvo...enjaninu-Podrzavamo-mladost-svoje-zemlje.html

Zašto muzičare neko u Vojvodini (i to ne u Novom Sadu) doživljava kao opasnost??!

Zašto muzičare neko u Vojvodini (i to ne u Novom Sadu) doživljava kao opasnost??!
Ne u Vojvodini nego u celom svetu muzičari mogu da budu opasnost za određene političke struje. Ne samo što se nekima otkazuju koncerti već i neki muzičari zabranjuju upotrebu svojih pesama za određene partije.

Sasvim normalna pojava.

Ne u Vojvodini nego u celom svetu muzičari mogu da budu opasnost za određene političke struje. Ne samo što se nekima otkazuju koncerti već i neki muzičari zabranjuju upotrebu svojih pesama za određene partije.

Sasvim normalna pojava.
Sasvim normalna pojava za Srbiju-ugusiti svaku kriticnu misao usmerenu prema vlasti.
Tako je, Mito, da.

Mozda Knjazevac Dom omladine ili kulture? Radi li to jos? Jesi li u toku?
Bila sam davno ... :D

Nemam pojma, davno su onaj festival uspeli da upropaste.
Posle su imali nesto za pankere ispod mosta na putu ka Zajecaru ali je sada taj plac ogradjen pa ne mogu.
Ne znam sta se desava niti smem da pitam ove moje... a pre 20 godina su bile redovne jurnjave izmedju pankera i skinheda.

Nemam pojma, davno su onaj festival uspeli da upropaste.
Posle su imali nesto za pankere ispod mosta na putu ka Zajecaru ali je sada taj plac ogradjen pa ne mogu.
Ne znam sta se desava niti smem da pitam ove moje... a pre 20 godina su bile redovne jurnjave izmedju pankera i skinheda.
Bila sam dve godine na onom festivalu u Domu .. krcato, puno .. ne secam se ko je uopste nastupao :mrgreen:.
Ali znam sigurno da je bilo super.
Bila pre godinu dana tamo (i skorije jednom nakratko kod drugara), ali sve je to na brzaka..
Ili s decom ili u vezi dece ..

Back