gnojenje

• Začetnik teme Začetnik teme noktiju
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A ti si asistirala hirurzima, pa znaš kako oni to rade? Čupaju nokat i ne seku "crvića"?! :shock:
Ma da... Ko je lud da ide kod hirurga... šta oni znaju?
Pedikir ima tromesečni kurs i sigurno je mnogo kompetentniji za rešavanje ovakvih problema.[/quote

------------------------------------------------

Naravno da nisam asistirala, ali na zalost poznajem nekoliko osoba koje su operisane po 2 puta, a i moj najbolji drug je operisan od iste stvari pre 2 nedelje, a i takodje sam sama kao sto vec rekoh, imala godinu dana problema sa tim..
Naravno da teski slucajevi urastanja , kad nokat urasta mesecima i mesecima :cry: ) bez adekvatne nege, treba ici od doktora..
a pocetne stadijume moze bez problema da sredi strucan pedikir, osoba koja samo i radi probleme sa noktima ( a to sigurno nije devojcica koja nadogradjuje vestacke noktice )

ja sam se kao "hitan slucaj" kod hirurga hvala Bogu izvukla bez operacije jako uspesno, jer sam bila kod strucne osobe koja je , na srecu, puno ljudi spasila operacije i bolova koje ona donosi (od koje ne mozes da hodas bar 6-7 dana, a bar 20-tak mora da se miruje)

A ja svima vama zelim da nemate takve muke (em sto uzasno izgleda, em sto krvnicki boli) & sve najbolje !!!

Ja bih ti ovo poslala kao pp, al' ne moze.
Elem, urastanje noktiju je psihicki problem, kao uostalom i sve bolesti. Ovde se radi o sputavanju. Verovatno podsvesno, imas osecaj sputanosti, kao da ti neko/nesto ne da da ides dalje. Koliko vidim, i sestra (ili bese brat) ima isti problem, pa pretpostavljam da je problem potekao od majke i njenih trudnoca, odnosno, ona je imala takav osecaj.
Malo proceprkaj i razmisli o ovoj teoriji :)

schatje:
Elem, urastanje noktiju je psihicki problem, kao uostalom i sve bolesti. Ovde se radi o sputavanju. Verovatno podsvesno, imas osecaj sputanosti, kao da ti neko/nesto ne da da ides dalje. Koliko vidim, i sestra (ili bese brat) ima isti problem, pa pretpostavljam da je problem potekao od majke i njenih trudnoca, odnosno, ona je imala takav osecaj.

Ova teorija je sjajna. :lol:

absonic:
A u cemu je razlika izmedju zanoktice ili urastanja nokta?

Glavna razlika je u tome sto je zanoktica koja se pojavljuje najcesce pri vrhu nokta posledica nepravilnog secenja noktiju, tesne obuce i sl.
Urastao nokat predstavlja deformaciju rasta nokta od samog korena. On cesto raste u obliku lepeze (u sirinu) i pri samom korenu pocinje da urasta i da "para" okolno tkivo.
To se sa pedikirima, vaticama, hidrogenom i mazalicama ne moze resiti.

U takvom stanju pomaze jedino hirurg koji moze odstraniti deo KORENA NOKTA (nikako samo nokat jer to nista ne resava) tako da on raste samo centralno (naravno treba imati na umu da ti to ne odradi neki kasapin pa da ti nokat posle lici na cirkus).
To ti pricam iz licnog iskustva. Kao klinac sam godinama isao kod dermatologa koji mi je odstranjivao deo nokta koji urasta ali se posle par meseci stvar ponovo vracala sa svim pratecim neprijatnim pojavama. Stvar je resio hirurg pre 10-tak godina na klinici za plasticnu hirurgiju (tako se nekako zove) i od tada (kuc, kuc) nemam problema.

Pozdrav.

schatje:

Aaam...interesantna teorija..... :shock:

WithdrawnWater:
schatje:

Aaam...interesantna teorija..... :shock:
Nova indikacija za pisanje uputa na adresu psihijatra...e tek sad neces znati sta ces od posla. :lol:

E, da ti znas sta sve kod mene stize - umrla bi od smeha! :lol:
Ali sad ocekujem i urasle nokte, srecom sad znam koja teorija stoji iza toga pa time postoji apsolutno opravdanje da ih posalju bas meni! :roll:

WithdrawnWater:
E, da ti znas sta sve kod mene stize - umrla bi od smeha! :lol:
Ali sad ocekujem i urasle nokte, srecom sad znam koja teorija stoji iza toga pa time postoji apsolutno opravdanje da ih posalju bas meni! :roll:

"Doktorka, imam osecaj da me stalno neko sputava u mojim pokusajima da se izborim sa problemom. Moje pitanje je da li i dalje da nastavim da secem nokte..." :lol: :lol: :lol:

Ljudi, da vam pricam...
Odem ja kod moje doktorke da mi da uput za hirurga, kad ona meni kaze da njena cerka ima isti problem i da doktori odmah cupaju nokat, i da to kasnije gadno izgleda kada isti ponovo izraste, pa me uputi kod koznog dr.
I ova mi sada ono mrtvo meso prska azotom, ne bi li otpalo...
I pocela da mi prica kako se urastao nokat javlja zbog nekih gljivica...( :?: :!: )

absonic:
Ljudi, da vam pricam...
Odem ja kod moje doktorke da mi da uput za hirurga, kad ona meni kaze da njena cerka ima isti problem i da doktori odmah cupaju nokat, i da to kasnije gadno izgleda kada isti ponovo izraste, pa me uputi kod koznog dr.
I pocela da mi prica kako se urastao nokat javlja zbog nekih gljivica...( :?: :!: )

k'o sto ja rekoh--cupaju nokat :(
joooj to meso nije "mrtvo" nego zivo, onako otvoreno i zagnojeno , zar ne :( :?:

Srecno :!: Javi kad sve prodje :!:

absonic:
Ljudi, da vam pricam...

Tesko ces ti tu nesto uraditi kod koznjaka, kao se meni cini, ali ajde - nek ti bude. Pokusaj i to, bolje nego sama sebi da brkas po prstu makazicama i usijanim iglama, raznim 'prirucnim' metodama.... :?

WithdrawnWater:
absonic:
Ljudi, da vam pricam...

Tesko ces ti tu nesto uraditi kod koznjaka, kao se meni cini, ali ajde - nek ti bude. Pokusaj i to, bolje nego sama sebi da brkas po prstu makazicama i usijanim iglama, raznim 'prirucnim' metodama.... :?

Musko sam!

schatje:

:lol:

mene ovo jako podseca na jednog cool "dasu" koji nam je nekad drzao vezbe iz opste hirurgije - njegov prvi cas je poceo sa dugim predavanjem kako je "99% oboljenja/stanja koja kod njega dospevaju (prijemno hirursko) posledica - PROMAJE" :D.
samo sto je to uspeo da oprica, dolazi jedna bakica koja je razbila glavu ne pazeci na otvorena vrata frizidera iznad sebe, i na nasa pitanja, dr ubedjeno odgovara: "e, to vam je onih 1%" :).

Slažem se u potpunosti sa SLATKO VOLIM, moj slučaj je
identičan, s tom razlikom što sam, po savetu doktorke
inače profesora hirurgije, na nokat palca ostavljala
da prenoći vaticu natopljenu u 3%hidrogen i umotanu u
najlon. Sutradan bih onaj razmekšali nokat bez naročitog problema isekla, očistila alkoholom i namazala xxxxxxx i naravno stavila hanzaplast, po
mogućstvu treba obući pamučne soknice. I ja sam od više ljudi čula da hirurška intervencija može biti
kontraproduktivna.

Jedino sto mogu sigurno da vam kazem je da novi nokat koji raste nije gadan, mozda samo prvih mesec dana ali posle bude lep, gladak kao i pre. Meni su "cupali" nokat ali na ruci jer mi se stvorio gnoj koji nikako nisu mogli dracije da odstrane. I to sam sve isla kod prijateljeve prijateljice prijateljice, hirurga specijaliste za saku ili tako nesto, ne znam ni da li postoji. Radila je bez anestezije jer mi je objasnila da anestezija nema efekat kad je gnoj u pitanju :cry: Nikad necu zaboraviti taj bol, ali bih i sada opet otisla jer nema drugog nacina, nazalost.
Prema tome ja bih da sam na tvom mestu trcala kod hirurga.
Ja sam se upravo spasila secenja ali samo zahvaljujuci antibiogramu koji je pokazao neke bakterije koje smo pravim antibiotikom pobili na vreme a gnoj su mi rucno iscedili i hval bogu nije se prosirio mada ja jos kucam u drvo :)

Back