Gnezdo...

• Začetnik teme Začetnik teme Neva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
adeltorigbyandrigbybelg.jpg

Lusteri u trpezariji su extra... i spavaća soba mi se sviđa...:super:
Ostalo je manje više... već viđeno... mislim, prelepo je, ali ništa ono bum...;)

...Da, ovo su nekretnine koje se nalaze na trzistu i ciljno su renovirane u tu svrhu, pri cemu se ima u vidu kupac odredjenog profila...Pojedine dizajnerske kuce su stilski veoma prepoznatljive, sa snaznim autorskim pecatom, poput Rigby&Rigby ili Harrison Varma ateljea...Posto se nekretnine u Britaniji tradicionalno prodaju kompletno namestene, u slucaju ekskluzivnih projekata (poput ovih), cilj je postici luksuzan enterijer vrhunskog kvliteta materijala i izrade, besprekornog dizajna do najsitnijeg detalja, kontemporarno klasicnog stila realizovanog u neutralnom koloritu, koji se lako uklapa u preferencije vecine kupaca iz zeljene ciljne grupe... :)

Sad gledam ovu versaće šaru(valjda je tako zovu)... lepo ona čučne...:think:
Nama je doneli za kuhinju, mi se šokirali kad smo videli... :eek: i tražili novu da prave... a sad kad gledam ove slike pitam se jesmo li pogrešili...:think:

...Zaista podseca, ali nije Versace patern ( http://www.sinnsart.com/ccdata/images/full1_2_32.jpg )...Ukoliko se ne radi o zahtevu klijenta (poznat kupac sa polozenim depozitom, ili renoviranje kupljene nekretnine), ne koriste se prepoznatljiva obelezja (logo ili patentirani patern) poznatih brand-ova...Patern/sara koju je proslavio Versace dovoljno podseca i moze biti veoma efektna, iako je za nijansu vise 'busy' (uslovno receno kitnjastija, upecatljivija) od ove na fotografiji, tako da bi zahtevala nesto diskretnije kombinovanje sa ostalim detaljima koji je prate u sklopu obrade zidova (gipsarski radovi)... :)

...Zaista podseca, ali nije Versace patern ( http://www.sinnsart.com/ccdata/images/full1_2_32.jpg )...Ukoliko se ne radi o zahtevu klijenta (poznat kupac sa polozenim depozitom, ili renoviranje kupljene nekretnine), ne koriste se prepoznatljiva obelezja (logo ili patentirani patern) poznatih brand-ova...Patern/sara koju je proslavio Versace dovoljno podseca i moze biti veoma efektna, iako je za nijansu vise 'busy' (uslovno receno kitnjastija, upecatljivija) od ove na fotografiji, tako da bi zahtevala nesto diskretnije kombinovanje sa ostalim detaljima koji je prate u sklopu obrade zidova (gipsarski radovi)... :)

A kako se zove ova šara onda?
Nama su doneli baš ovu?
A žena koja nam je uređivala enterijer je nazvala Versaće... mada je i meni iskreno bilo čudno, jer znam za versaće šaru odranije...;)

A kako se zove ova šara onda?
Nama su doneli baš ovu?
A žena koja nam je uređivala enterijer je nazvala Versaće... mada je i meni iskreno bilo čudno, jer znam za versaće šaru odranije...;)

...Ova, kao i sare koje je proslavio Versace (ukljucujuci i glavu meduze), datiraju iz antickog perioda i cesto se srecu u Starogrckoj i Starorimskoj arhitekturi...Konkretna sara poznata je kao "grcki kljuc" (Greek Key) - ovo su neki od primera paterna karakteristicnih za Anticki Rim i grcke polise:

key.jpg

400_F_13064965_NYjjJZgcyWscbIYHS9XfpjqzhoXdIJNW.jpg

vd:
merkao sam sa svih strana ali meni se ovi ostrvski stanovi ni malo ne sviđaju. neverovatno ali ni jedan detalj sa slika mi se ne dopada.

...Zasto neverovatno?...:)...Dva su stilski dosledna, sa nizom gotovo identicnih detalja, dok je treci specificna retro-modernisticka vizija klasicnog prostora...Verujem da ne odgovaraju ukusu mnogih, uprkos ociglednom kvalitetu koriscenog materijala i ekskluzivitetu kada su u pitanju lokacija i dizajn...

...Zasto neverovatno?...:)...Dva su stilski dosledna, sa nizom gotovo identicnih detalja, dok je treci specificna retro-modernisticka vizija klasicnog prostora...Verujem da ne odgovaraju ukusu mnogih, uprkos ociglednom kvalitetu koriscenog materijala i ekskluzivitetu kada su u pitanju lokacija i dizajn...

Tipujem da je cena par milionceta:)

Izvini na milion pitanja, ali mene zanima kako se zove ova šara?:D

...:)...Nema na cemu...Koliko sam upoznata, u pitanju je klasican geometrijski motiv koji se moze naci na podnim mozaicima kako u antickoj Grckoj, tako i u Rimu...Nije mi poznato da postoji poseban naziv za ovu saru, kao u slucaju 'grckog kljuca' - i to je verovatno razlog sto proizvodjaci i dizajneri enterijera pribegavaju razlicitim terminima u cilju oznacavanja svakog pojedinacnog motiva i njihovog medjusobnog razlikovanja...Ukoliko je vasa dizajnerka ovaj motiv nazvala 'Versace' sarom i po tom nazivu ga prepoznaje, najbolje cete se sporazumeti ako ga i sami koristite, ili joj pokazete sliku onoga sto zelite...;)

Poslednja izmena:
...Nesvakidasnje arhitektonsko ostvarenje realizovano u saradnji kuca Cosmopolitan Estates, tecARCHITECTURE i holandskog dizajnera, osnivaca Mooi-ja, Marcel Wanders - a: Casa Son Vida, Mallorca...

21285248.jpg

Poslednja izmena:

Back