Глупост

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da ne radim sa zavisnicima pa da ne znam sta pricam. Ne govorim o zdravoj i umerenoj kontroli, to je uostalom odlika zrele licnosti, vec ekstremnoj. Npr. tip se smuva sa devojkom koja je u odnosu na sve njegove kvalitete inferiorna, samo da bi mogao da kontrolise situciju i upravlja emocijama, jer je duboko nesiguran.
Ali necu da dubim o tome jer to tema. ;)

:D
Nije glupo tražiti da se glupost definiše.
Štaviše, odgovor zahteva najmanje dve vrste inteligencije: racionalnu i verbalnu.:lol:
Po opštim kriterijumima, glup je onaj koji nizak IQ; dakle - ispod količnika 90, koji je granica između tuposti i normalnog količnika inteligencije.
Glup je onaj koji:
- ne poseduje moć brzine adaptacije na postojeće i novonastale uslove
- ne poseduje moć brzog i lakog učenja
- ne poseduje moć apstraktnog mišljenja
- ne poseduje moć brzine osetljivosti za zadati problem
- ne "idu" mu računske operacije i ne shvata matematičke probleme
- nema sposobnost korišćenja reči prilikom govora i pisanja, i ne razume ideje

... i još nešto, al ne mogu sad da se setim.:roll:

obicno se slazem sa onim sto napises, ali ako bih se i sa ovime slozio, a zadrzacu se samo na boldovan deo, morao bih priznati da je u mom okruzenju previse glupih.
jesam li u pravu:lol::lol::lol:

pade mi nesto na pamet,
a kako bi bilo da nam neki glupak da definiciju gluposti. mislim da, kao merodavna i strucno specojalizovana osoba, da bi njegovo misljenje imalo najvecu "tezinu".

Ова тема је постављена за стручњаке који у својој околини имају пуно глупих људи...
болида?

Не би ли било глупо, када би они називали некога глупим, а да при том не знају шта то значи...:roll:

obicno se slazem sa onim sto napises, ali ako bih se i sa ovime slozio, a zadrzacu se samo na boldovan deo, morao bih priznati da je u mom okruzenju previse glupih.
jesam li u pravu:lol::lol::lol:

verovatno jesi iz ugla velikih sila i globalizacije !

nego misliš li ti na svoje okruženje ovde sa nama Srbima ?

ili

misliš na Svoje na Kosovu sa kosovskim Srbima ?

Da ne radim sa zavisnicima pa da ne znam sta pricam. Ne govorim o zdravoj i umerenoj kontroli, to je uostalom odlika zrele licnosti, vec ekstremnoj. Npr. tip se smuva sa devojkom koja je u odnosu na sve njegove kvalitete inferiorna, samo da bi mogao da kontrolise situciju i upravlja emocijama, jer je duboko nesiguran.
Ali necu da dubim o tome jer to tema. ;)

hint;
kontrola (koga? cega?...nema... genitiv...truc bla bla...) - very very bad thing...:roll:
samokontrola - usually... a good thing...;)

Ова тема је постављена за стручњаке који у својој околини имају пуно глупих људи...
болида?

Не би ли било глупо, када би они називали некога глупим, а да при том не знају шта то значи...:roll:

Kojice ,dotices pravu tacku u raspravi ali obicno je cilj nedostizan kad su te stvari u pitanju..;)
Glupost ima dve destinacije,tj.zavisi u kom se cosku krijes..sa strane onih koji su validno pametni glupost moze da se dokaze u smislu cinjenica koje postoje a sa strane onih koji nisu uceni i potkovani znanjem ,dokazivanje da to nisu, se manifestuje nadobudnim ponasanjem tipa vredjanja i nipodastavanja onog ko nesto hoce da kaze...
Vidis ,zanimljivo je to sto se cesto dogadja da oni koji su validno pametni svoju inteligenciju koriste u drugom pravcu tj.inicijalnim recenicama(cesto izazivackim tonom)traze potvrdu od drugih da su nadmocni i glavni...sto cesto i jesu8)
Valjda poredak ide na taj nacin ili je mene misao povela u tom pravcu.:lol:

A, šta ćemo sa temperamentom... on isto uzrokuje glupost, dakle džaba pamet, ako si impilsivan. U kritičnim trenucima na složenim i iscrpljujućim poslovima ,za jedan dan, ubrljaš sopstveni trud i pamet u zadnjih 10god. A, to je ono što ne može na forumu da se prepozna u razgovorima - kako stoji Mozak u odnosu na Srce i u kakvoj su interakciji. Toga se svi mi u ekstremnim uslovima plašimo. Ne svojih limita i ograničenja, več sopstvene Gluposti.

Kojice ,dotices pravu tacku u raspravi ali obicno je cilj nedostizan kad su te stvari u pitanju..;)
Glupost ima dve destinacije,tj.zavisi u kom se cosku krijes..sa strane onih koji su validno pametni glupost moze da se dokaze u smislu cinjenica koje postoje a sa strane onih koji nisu uceni i potkovani znanjem ,dokazivanje da to nisu, se manifestuje nadobudnim ponasanjem tipa vredjanja i nipodastavanja onog ko nesto hoce da kaze...
Vidis ,zanimljivo je to sto se cesto dogadja da oni koji su validno pametni svoju inteligenciju koriste u drugom pravcu tj.inicijalnim recenicama(cesto izazivackim tonom)traze potvrdu od drugih da su nadmocni i glavni...sto cesto i jesu8)
Valjda poredak ide na taj nacin ili je mene misao povela u tom pravcu.:lol:

Хвала Барбара.

Па ја увек дотакнем тако неке праве тачке... зато људи и не воле моје теме...:D

Да... ''глуп си'' дефинитивно значи ''ја сам паметан''

Па сада... Што смо паметнији то више глупости увиђамо око себе?

И није довољно само да увидимо... морамо то и наглас да изговоримо...:mrgreen:

Мени заправо не смета када неко докаже да је неко/нешто глупо.
Чак шта више... то је позитивно... из тога неко може нешто и да научи...
али...
Када неко дође и само каже ''ово је глупо'', е то ми није јасно...
Није ли то исто као и рећи ''ја сам паметан'', а то ничим не доказати?

Хвала Барбара.

Па ја увек дотакнем тако неке праве тачке... зато људи и не воле моје теме...:D

Да... ''глуп си'' дефинитивно значи ''ја сам паметан''

Па сада... Што смо паметнији то више глупости увиђамо око себе?

И није довољно само да увидимо... морамо то и наглас да изговоримо...:mrgreen:

Мени заправо не смета када неко докаже да је неко/нешто глупо.
Чак шта више... то је позитивно... из тога неко може нешто и да научи...
али...
Када неко дође и само каже ''ово је глупо'', е то ми није јасно...
Није ли то исто као и рећи ''ја сам паметан'', а то ничим не доказати?

Da,to upravo to znaci...da bi se usudio uopste da ocenis nekoga u tom smislu,moras iza sebe imati dosta postignutog u toj oblasti koju ocenjujes da bi neko tvoj sud shvatio kao dobru nameru u suprotnom takva osuda izaziva agresiju tj.kritika postaje kontraproduktivna...:)

A, šta ćemo sa temperamentom... on isto uzrokuje glupost, dakle džaba pamet, ako si impilsivan. U kritičnim trenucima na složenim i iscrpljujućim poslovima ,za jedan dan, ubrljaš sopstveni trud i pamet u zadnjih 10god. A, to je ono što ne može na forumu da se prepozna u razgovorima - kako stoji Mozak u odnosu na Srce i u kakvoj su interakciji. Toga se svi mi u ekstremnim uslovima plašimo. Ne svojih limita i ograničenja, več sopstvene Gluposti.

Kada bi eliminisali strah od gluposti, srce bi otislo mnogo dalje nego sto inace ide.
Zato su temperamentni ljudi osecajniji nikako gluplji...:D

nije kojica...ja sam gloop ...ne vidim ša ti je to u avataru...e, a el može neko ko je gloop da dođe pameti.... i da li vi mislite da je forest gamp glup ?....meni se nešto ne čini da jeste....a i emotivno je bio inteligentan..je l tako?

Надам се да није превише глупо, тражити да се глупост дефинише. :D

Ево ја стварно не знам шта је то глупост.

Знам да је то нешто на шта бих требала да се увредим, али не могу док не схватим шта тачно значи ''Глуп си'', ''то што си рекла је глупо'', ''глупа ти је тема'', ''глупо се понашаш''...

Дакле...

Толико често употребљавамо ту реч.. можда неко и зна да је дефинише...

То би ми било од велике помоћи.

Па и ја бих некоме рекла ''Глуп си''...:D само када бих знала после да му објасним, шта то значи...:roll:

Da mos' da objasnis... ne bi glup bio ono sta jeste...
Kad ne mos' da objasnis... sta ima toj osobi da definises?
Ako npr na nekom astroloskom konzilijumu bez grize savesti (jer nema tu sta da ih grize) zele da pojasne medjusobno sta je to glupost radi dijagnoze, to bi bilo onda da je glupost mozda.... tek samo pogled na svet koji nije iz iste tacke kao i tvoj. S razlikom sto ini pogled uslovljava da ini imaju amove, koje ne zele da skinu. Ma cak ni da priznaju da ih nose svakodnevno.

Back