- Poruka
- 50.813
slažemo se. Ona je smelo preuzela etiketu koju su joj neki zalepili i sa ponosom je nosi. Naziva je glupost, da bi svi razumeli, a ko stvarno razume shvatiće.
Mito, mi dođemo ko neka sekta

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
slažemo se. Ona je smelo preuzela etiketu koju su joj neki zalepili i sa ponosom je nosi. Naziva je glupost, da bi svi razumeli, a ko stvarno razume shvatiće.
- Glupost je neizlečiva, ali je deo moje ličnosti i to je strašno važno, sve muke mimo mene prođoše. Strašno je važno da znate u životu da sve dolazi od boga i radujete mu se. U životu me ništa nije unazadilo, nešto me okrznulo malo, ali samo sam se malo potresla i to je prošlo. Ne okrećem se, pamtim i skupljam samo dragulje, a one kaljave škripce iz cipela samo istresete i zabroravite. Zaboravljanje ružnih stvari je lekovito i jako važno za zdravlje. Samo od naših misli zavisi kakvi ćemo biti, naša sloboda je sloboda da izaberemo dobrotu, od nje se niko nije razboleo -
Tanja Bošković
Je l se slažete da u životu treba i da budemo malo glupi da bi bili srećniji? Onako svesno...
Baš naprotiv, što je čovek gluplji to je površniji.brate, glup covek ne moze da bude zao
Misliš kao ono "i pokvaren sat dva puta dnevno pokazuje tačno vreme".Moram da dodam da uopšte, po mom mišljenju, nije poenta ko je izjavio, već šta..
Koliko su te reči tačne, nevezano za to ko ih je izgovorio.
Često usvojimo nešto što čujemo, a nismo mi izmislili, možda prilagodili sebi
Malo mi smeta taj trend da se nečije izjave odmah osude zbog toga ko je to rekao, a da se ne razmisli o samoj suštini reči.
Što neko reče i od najglupljeg i nepismenog možeš da čuješ po nešto mudro, ako slušaš a ne samo gledaš.
Misliš kao ono "i pokvaren sat dva puta dnevno pokazuje tačno vreme".
Da, slažem se.
Kada bi gledali kakav je ko život vodio, niko ne bi ni bio citiran (Niče- poludeo; Hemingvej- ubio se; i tu tom smislu i tako dalje)
Ma samo sam mislio na povecan utrosak farbe za kosu iz mudrih razloga.@Metronomy ,
ja sam kao plavuša već izgubila interesovanje za temu, valjda sam suviše glupa...
moze, ali je gloop pa ga brzo provalebrate, glup covek ne moze da bude zao
Meni ovaj opis više liči na "naivan". Inteligentna osoba može biti naivna.Ne razumem kako je biti glup, olakšavajuća okolnost u životu, a'l a'jde!Jedino da je neko baš toliko glup...pa da nikad ne provali kako drugim ljudima služi za izbegavanje i sprdnju!Saosećam.
To je još gore!Meni ovaj opis više liči na "naivan". Inteligentna osoba može biti naivna.
Verovatno može...samo što se lukavstvom služe pokvareni ljudi. Pametan i dobar čovek se time ne bakće!Meni ovaj opis više liči na "naivan". Inteligentna osoba može biti naivna.
Mnogo gore, greh je takvu osobu "voziti" ( jer je mnogo dobar čovek) ali jedino dobro je to što će shvatiti, a kad shvati teško onima koji su se sa takvim "u kolo hvatali".To je još gore![]()
Pa to. Šteta.Verovatno može...samo što se lukavstvom služe pokvareni ljudi. Pametan i dobar čovek se time ne bakće!
Svako plati "školu"!Bar jednom u životu.Važno da čoveka ne savlada i ne uništi "ogorčenost"!To uništava i čoveka i sve oko njega.Mnogo gore, greh je takvu osobu "voziti" ( jer je mnogo dobar čovek) ali jedino dobro je to što će shvatiti, a kad shvati teško onima koji su se sa takvim "u kolo hvatali".
Sad- ode dobrota nepovratno kad se čovek kako se kaže "opameti".
Još ne videh povređenu osobu da nije postala ne baš zla ali...ne mogu da objasnim. Ali to više nije ta osoba i u najboljem slučaju nije više tako dobra.
Često sam razmišljala o tome. Imam dojam da glupavi ljudi bolje žive, mislim, da su sretniji. I jeste, često se dešava da kažem e koji moj nisam glupava, sad se ne bi nervirala oko ovoga ili onoga. Ove budale glede ko telad, ništa ne vide i ne razumeju, i ič se ne opterećuju. Čak ni s.ranjima u rođenoj kući. Oni uvek nađu neki izgovor posle kojeg se nanovo vrate u svoje stanje slepe nirvane. Njima sve pet.Je l se slažete da u životu treba i da budemo malo glupi da bi bili srećniji? Onako svesno...
Mnogo mi se sviđa i često koristim taj citat, čak imam ga zapisan u nekoj svesci sa citatima, sigurna si da je Pikaso?!svidja mi se ova Pikasova misao:
Život je komedija za one koji misle, a tragedija za one koji osećaju.
ima istine.