Glupost kao podrška :)

Moram da dodam da uopšte, po mom mišljenju, nije poenta ko je izjavio, već šta..

Koliko su te reči tačne, nevezano za to ko ih je izgovorio.
Često usvojimo nešto što čujemo, a nismo mi izmislili, možda prilagodili sebi

Malo mi smeta taj trend da se nečije izjave odmah osude zbog toga ko je to rekao, a da se ne razmisli o samoj suštini reči.

Što neko reče i od najglupljeg i nepismenog možeš da čuješ po nešto mudro, ako slušaš a ne samo gledaš.

- Glupost je neizlečiva, ali je deo moje ličnosti i to je strašno važno, sve muke mimo mene prođoše. Strašno je važno da znate u životu da sve dolazi od boga i radujete mu se. U životu me ništa nije unazadilo, nešto me okrznulo malo, ali samo sam se malo potresla i to je prošlo. Ne okrećem se, pamtim i skupljam samo dragulje, a one kaljave škripce iz cipela samo istresete i zabroravite. Zaboravljanje ružnih stvari je lekovito i jako važno za zdravlje. Samo od naših misli zavisi kakvi ćemo biti, naša sloboda je sloboda da izaberemo dobrotu, od nje se niko nije razboleo -

Tanja Bošković

Je l se slažete da u životu treba i da budemo malo glupi da bi bili srećniji? Onako svesno...

Svesno biti glup znači na vrlo inteligentan način izbeći stvari koje nas iritiraju.
Teške životne događaje nije lako zaboraviti tek tako, ali veštim izbegavanjem 'oživljavanja' prošlih loših događaja čestim prepričavanjima, biće nam misli bistrije.
I tačno je : kakve su ti misli takav ti je život. ( Otac Tadej)

Sebi smo najveći prijatelji, ili najveći neprijatelji. Zavisi kakve misli odaberemo da 'vrtmo' po glavi.

Ponekad, kada me 'u'vati', kada imam vremena, volje i želje, poslušam ( ili pročitam) motivacione govornike, ili nešto iz Zakon privlačenja.
Nije loše, štaznam.

Moram da dodam da uopšte, po mom mišljenju, nije poenta ko je izjavio, već šta..

Koliko su te reči tačne, nevezano za to ko ih je izgovorio.
Često usvojimo nešto što čujemo, a nismo mi izmislili, možda prilagodili sebi

Malo mi smeta taj trend da se nečije izjave odmah osude zbog toga ko je to rekao, a da se ne razmisli o samoj suštini reči.

Što neko reče i od najglupljeg i nepismenog možeš da čuješ po nešto mudro, ako slušaš a ne samo gledaš.
Misliš kao ono "i pokvaren sat dva puta dnevno pokazuje tačno vreme".
Da, slažem se.

Kada bi gledali kakav je ko život vodio, niko ne bi ni bio citiran (Niče- poludeo; Hemingvej- ubio se; i tu tom smislu i tako dalje)

Juce kaze rebraca u vezi klinaca da svako treba da sanja velike snove,fazon neki uspeh u zivotu,ciljevi,ludilo laseri,ne ne treba da se skupljaju samo dragulji,zato sto dudinje jedu samo svinje a svinje su pametne i dudinje su zdrave,i macke su pametne,spavaju,jedu,love,igraju se,maze,vole,iebu i mnoge druge zivotinje nemaju nikakve ambicije koje covek tripuje da su potrebne i da je zivot bez njih promasen

• Podržavam
Reactions: DUH
To je još gore😁
Mnogo gore, greh je takvu osobu "voziti" ( jer je mnogo dobar čovek) ali jedino dobro je to što će shvatiti, a kad shvati teško onima koji su se sa takvim "u kolo hvatali".
Sad- ode dobrota nepovratno kad se čovek kako se kaže "opameti".
Još ne videh povređenu osobu da nije postala ne baš zla ali...ne mogu da objasnim. Ali to više nije ta osoba i u najboljem slučaju nije više tako dobra.

Mnogo gore, greh je takvu osobu "voziti" ( jer je mnogo dobar čovek) ali jedino dobro je to što će shvatiti, a kad shvati teško onima koji su se sa takvim "u kolo hvatali".
Sad- ode dobrota nepovratno kad se čovek kako se kaže "opameti".
Još ne videh povređenu osobu da nije postala ne baš zla ali...ne mogu da objasnim. Ali to više nije ta osoba i u najboljem slučaju nije više tako dobra.
Svako plati "školu"!Bar jednom u životu.Važno da čoveka ne savlada i ne uništi "ogorčenost"!To uništava i čoveka i sve oko njega.

Je l se slažete da u životu treba i da budemo malo glupi da bi bili srećniji? Onako svesno...
Često sam razmišljala o tome. Imam dojam da glupavi ljudi bolje žive, mislim, da su sretniji. I jeste, često se dešava da kažem e koji moj nisam glupava, sad se ne bi nervirala oko ovoga ili onoga. Ove budale glede ko telad, ništa ne vide i ne razumeju, i ič se ne opterećuju. Čak ni s.ranjima u rođenoj kući. Oni uvek nađu neki izgovor posle kojeg se nanovo vrate u svoje stanje slepe nirvane. Njima sve pet.
Nažalost, ne možeš svesno odabrat da budeš slepac i ignorant. Ne ide to tako :mrgreen:

• Podržavam
Reactions: DUH
Ljudi obično kažu "Niko nije zaslužan za to što je lep" jedino izgleda da samo ja razmišljam da niko nije kriv što je glup.
Meni žao glupih ljudi (osim ako nije u pitanju glup+ zao, što je nažalost česta pojava) vidim kako se "koprcaju" kada ih uhvate da zaj.ebavaju, osećaju oni taj ton i sarkazam ali nisu baš sigurni šta se tačno dešava. U svakom slučaju nije im prijatno, a kad se malo razmisli ovi dokoni sa visokim IQ su za pregled...zašto glupe ljude ne ostave na miru, sem kao što rekoh, ako nisu nečim zaslužili takav tretman.

svidja mi se ova Pikasova misao:

Život je komedija za one koji misle, a tragedija za one koji osećaju.

ima istine.
Mnogo mi se sviđa i često koristim taj citat, čak imam ga zapisan u nekoj svesci sa citatima, sigurna si da je Pikaso?!
:schock:
Sad ću da proverim...

Ima i jedan odličan za vodič kroz život i probleme:
"Problem nije problem. Problem je tvoj stav prema problemu." - iz filma "Pirati sa Kariba" lol

P.S.nađoh
Nije Pikaso, Horas Valpol iz knjige Danijela Golemana "Emocionalna inteligencija"

Back