Glupi ljudi

Мој пост има седам реченица. Прва дезинформација.
Чини ми се да је мислила на свој пост на који си реплицирао и који има две реченице. И да тај њен пост нема никакве везе са твојом репликом.
Написано је моја реакција на твоје етикетирање прилично безазленог поста, са "ex cathedra" позиције. Тако да има везе са написаним. Трећа дезинформација.
Па не бих баш рекао да је Шредингеров пост, на који је она реплицирала, прилично безазлен. Јер он у њему тврди да је образовни систем у прошлости подучавао децу да је Земља равна. Што је, колико ја знам, потпуно нетачно. И баш бих волео да видим неки доказ за супротно.
Па зато његова тврдња у том посту да образовни системи функционишу по принципу данас учимо једно, сутра нешто потпуно друго - како коме дуне, потпуно неутемељено на било чему осим тренутних „трендова“ - није истинита.

Чини ми се да је мислила на свој пост на који си реплицирао и који има две реченице. И да тај њен пост нема никакве везе са твојом репликом.

Па не бих баш рекао да је Шредингеров пост, на који је она реплицирала, прилично безазлен. Јер он у њему тврди да је образовни систем у прошлости подучавао децу да је Земља равна. Што је, колико ја знам, потпуно нетачно. И баш бих волео да видим неки доказ за супротно.
Па зато његова тврдња у том посту да образовни системи функционишу по принципу данас учимо једно, сутра нешто потпуно друго - како коме дуне, потпуно неутемељено на било чему осим тренутних „трендова“ - није истинита.
На страну шта се теби чини да је она мислила, али ево на пример Биљана Стојковић, професорка биолошких наука таксономску категорију род (genus) подводи под "родни и полни идентитет". Да си ти то написао, све би било у реду, али она је доктор наука и професор Универзитета у "тренду" која древну науку прилагођава "тренду". Ја сам учио и да се мали Јожа играо "шапца лапца" и Кардељеву дефиницију нације и много других ствари за које се данас стидимо у име оних који су нас томе учили.
Или мислиш да не пишем истину?

Glupi ljudi - ljudi bez moći apstraktnog mišljenja. Može da bude uspešan privatnik ili šta god, da ima dognaš - prodaš inteligenciju, ali bez mašte, bez moći apstraktnog mišljenja, za mene je glupanjder.

@Lagerta , пошто се видим слажеш са оним што је написао модератор @vlada131 , ти данас предајеш онако како су теби предавали у школи? Из твојих досадашњих постова то није баш лако да се закључи, зато сам благо изненађен.

Мој пост има седам реченица. Прва дезинформација. Нико па ни ти не зна како се то пост "учитава". Ја га уобичајено куцам на тастатури. Друга дезинформација. Написано је моја реакција на твоје етикетирање прилично безазленог поста, са "ex cathedra" позиције. Тако да има везе са написаним. Трећа дезинформација.
Осећам се добро када пишем на форуму, зато сам ту.
Komentar o dve rečenice se odnosio na moj a ne tvoj post. Da preformulišem - iz mog posta od dve rečenice izvukao si ničim utemeljene zaključke, mnogo njih. To znači učitavati - videti u izrečenom ono čega verovatno nema, tumačiti ga neispravno. Na komentarisanje osobe i njenog načina razmišljanja umesto stavova neću ni da trošim reči, to je najniži vid diskusije koji može da postoji ako ne računamo najdirektnije uvrede.

Ne znam po čemu je moj post etiketa a post koji sam komentarisala nije. Upravo je on taj koji sadrži etiketiranje obrazovnog sistema kao sistema za širenje laži, to nije bilo preispitivanje nego doslovno etiketa.

@Lagerta , пошто се видим слажеш са оним што је написао модератор @vlada131 , ти данас предајеш онако како су теби предавали у школи? Из твојих досадашњих постова то није баш лако да се закључи, зато сам благо изненађен.
Odnosi se na procenu obrazovnog sistema, to sam imala na umu. Ja kombinujem dobre stare metode i novine, tako da se nadam da uspevam da pronađem pravi način prenošenja informacija uz razvoj kritičkog mišljenja kod dece.Ne slažem sa da učimo 'kako nam dune' već se mora uzeti u obzir napredak u istraživanjima u raznim oblastima.

Nekako imam utisak da ova tema skrece u prqavcu toga da prosveta proizvodi glupe ljude...
:think::think::think:
Ne svidja mi se to.
A i tema je suvise kompleksna.
Poznajem ljude sa dva zavrsena fakulteta koji ne umeju da kuvaju niti da promene tocak na automobilu.
Sad neko moze da im kaze da su glupi...
Jok...nego nemaju vestinu za nesto.
Ako cemo da idemo na definiciju...ja bih pokusao lakonski...
glup covek je onaj koji ubaci metak u revolver, i cev stavi sebi u usta...
Onda odluci da 6 puta pritisne obarac i ocekuje da ce preziveti.

Karikiram naravno...
mogao sam da stavim i primer sa uskakanjem u tigrov kavez u ZOO vrtu...
ili sa guranjem metalnog eksera golom sakom u uticnicu pod naponom...

Jedan od mojih omiljenih filmova, a Forest mi je super lik i odlican primer za ovu temu Glupi ljudi
То је велики филм са сјајним глумцима. Суштина није његова блага ретардираност, него његова присутност и активно учествовање у свим битним догађањима у Америци тога доба, зачињено дирљивом љубавном причом.

Nekako imam utisak da ova tema skrece u prqavcu toga da prosveta proizvodi glupe ljude...
:think::think::think:
Ne svidja mi se to.
A i tema je suvise kompleksna.
Poznajem ljude sa dva zavrsena fakulteta koji ne umeju da kuvaju niti da promene tocak na automobilu.
Sad neko moze da im kaze da su glupi...
Jok...nego nemaju vestinu za nesto.
Ako cemo da idemo na definiciju...ja bih pokusao lakonski...
glup covek je onaj koji ubaci metak u revolver, i cev stavi sebi u usta...
Onda odluci da 6 puta pritisne obarac i ocekuje da ce preziveti.

Karikiram naravno...
mogao sam da stavim i primer sa uskakanjem u tigrov kavez u ZOO vrtu...
ili sa guranjem metalnog eksera golom sakom u uticnicu pod naponom...
Ili sa depilacijom postupkom šurenja brenerom, umesto voskiranja, lepljivih traka i slično

То је велики филм са сјајним глумцима. Суштина није његова блага ретардираност, него његова присутност и активно учествовање у свим битним догађањима у Америци тога доба, зачињено дирљивом љубавном причом.
Njegovo aktivno učešće u njima , kao parodija na američki sistem i njihovu celokupnu blagu retardiranost u mnogim presudnim trenucima. Bar sam ga ja tako doživela..

Screenshot_20250108_084549.jpg

Back