Изађи из шифоњера и гласај за Звери
СУБОТИЦА, 3. мај 2012, (Њуз) – Бошко Габоров (35), дипломирани студент историје из Суботице, признао је синоћ на породичној вечери пред целом ужом фамилијом да ће на предстојећим председничким, локалним и парламентарним изборима гласати за покрет „Двери српске”. Бошко се на тај потез одлучио јер није више могао свој животни стил да крије од својих најближих.
- Моја мајка је прихватила то што ћу гласати за Двери јер схвата да ништа поводом тога не може променити. Отац, са друге стране сматра да то није нормално и одбија да прича са мном. На то сам већ навикао, јер неки људи који су сазнали да сам симпатизер Двери, и који су се раније дружили са мном сада то одбијају јер кажу да ако их било ко види са мном, помислиће да су и они такође гласачи Двери – каже Габоров.
- Овде у Суботици има тек пар места или клубова где се аутовани гласачи Двери могу састати без бојазни да ће бити исмејани или дискриминисани због тога.
Габоров је присуствовао породичној шетњи у Београду, где је био одушевљен тиме што је са себи сличним људима јавно могао да иживи своју приврженост Дверима.
- Закони су сада бољи. Постоји закон против дискриминације. Али ако ја на основу моје гласачке опредељености будем дискриминисан и одем да се пожалим било коме ко није за Двери, не бих се осећао сигурним од исмевања – вели Габоров.
Он се нада да ће све више људи бити спремно да изађу из ормана и изјасне се као гласачи Двери.
- Ја знам пуно људи који то крију, али чујемо све чешће да није право време за такве ставове. Да чекамо још једну годину, па још једну годину. Када бисмо тако гледали, прошло би 20 година и ништа се не би догодило – забринут је Габоров.