Gledati a ne videti

Vala baš!
Meni ta Borkina situacija liče na one kad se od nekog koga ne poznaješ istripuješ da je neko koga poznaješ, pa mu se ljubazno javiš, a ovaj te belo pogleda...i onda tek tad, nakon tog telećeg pogleda, shvatiš da ta osoba nema pojma ko si ti, a i da ti nemaš pojma ko je ona.

Desilo mi se jednom da pružim ruku, kako bi se upoznala sa devojkom sa kojom stoji moj drug.
Bili smo u nekoj gužvi, a ona tik uz njega.
Ko bi mislio da ne stoje zajedno.
Ja sam joj veoma ljubazno pružila ruku i upoznala se sa njom...tek na kraju primetih da me i ona , a i drug nešto čudno gledaju.

Vala baš!
Meni ta Borkina situacija liče na one kad se od nekog koga ne poznaješ istripuješ da je neko koga poznaješ, pa mu se ljubazno javiš, a ovaj te belo pogleda...i onda tek tad, nakon tog telećeg pogleda, shvatiš da ta osoba nema pojma ko si ti, a i da ti nemaš pojma ko je ona.

Desilo mi se jednom da pružim ruku, kako bi se upoznala sa devojkom sa kojom stoji moj drug.
Bili smo u nekoj gužvi, a ona tik uz njega.
Ko bi mislio da ne stoje zajedno.
Ja sam joj veoma ljubazno pružila ruku i upoznala se sa njom...tek na kraju primetih da me i ona , a i drug nešto čudno gledaju.

Pa ti si taaaa...secam se : )

Ja sam jednom sela u pogrešan auto.
Trebalo je da se nađem sa svojim mladićem, koji me je čekao u kolima.
Ušla sam, i izgrlila se sa nepoznatim čovekom.:roll:
ooooo, carice... dobro sto si auto pomesala, to i ja stalno radim i blamiram se ko stoka... ali sto coveka pomesa :lol:
verovatno je bilo mracno...
a i ti muskarci, sta dodjavola sede sami u kolima u vise primeraka...

To se leci duzim spavanjem i opustenim odmorom......ako nije demencija....

Posle se krene polako da sabira sve, misli, ujutro zelje, plan za taj dan....i uvek ista brzina...nista brze da se ucari 2min.....

Taktike koje postoje za to su definisanje prostora koji sluzi za stvari koje treba poneti negde ili upotrebiti pred i u trenutku polaska....

Tu je i rutina, stavljanja stvari tacno tamo gde su asocijativno vezane sa drugima, pravljenje reda, ali je problem sto osobe kojima se ovo javlja imaju lenje namere, tj nekad ih mrzi da odrade sve po propisu....

Tu je i opsesija efikasnosti, to je kad osoba ima stalnu zelju da bude brza, brzo odradi stvari i bude efikasna da bi joj vise vremena ostalo za svoje zabave i odmor i uzivanje....
Takva opsesija je opasna , jer deluje i iznutra, a ne samo kao opterecenost i ubrzanost....opsesija optimizacije.....
Stetnost delovanja iznutra je sto se menja ritam sto ne prija ni mozgu, a ni srcu ponekad....nikako hormonalnom sistemu....koji je u zastiti svog zdravlja danas potpuno zanemaren....a agresivno se napada raznim dodacima i pesticidima , kao i hormonalnim dodacima stoci....

Povremeno mi se desava sledece: ostavim neku stvar radeci i razmisljajuci o necemu drugom pa je posle trazim, ili prosto samo trazim neku stvar. Gledam po stanu i ne vidim je dok je trazim. Posle nekog vremena ne razmisljajuci o tome sasvim slucajno naidjem na tu stvar i to bas gde sam je trazio. I kada sam je trazio nisam je video makar bilo tako ocigledno kao sto je recimo da se nalazi na mom stolu ( koji sam naravno pretrazio ). E sad, posto me ova moja osobina strasno iritira zanima me ima li slicnih slucajeva i zbog cega je to tako i kako se izboriti sa tim.

Ovo pitanje se odnosi i na zene i na muskarce, ali nisam znao gde da postavim temu posto trazim ozbiljan pristup ( nije za svastaru ) pa bi bilo pozeljno da oba pola komentarisu.

To se mom muzu desava
Zato sto se nervira i uopste ne gleda nego se vrti ukrug kao pas
On i ne vidi koliko je nervozan
Posle kad mu stavis ispred nosa vidi
Imas povisen stepen unutrasnje nervoze
Resenje - koncentrisi se na problem, a ne na svoja osecanja i kako si nesto kriv (nebitno sta je u pitanju)

Back