Gledao sam film, ali ne znam kako se zove

frozen1982.:
Zna li neko kako se zove film sa Vinsentom Prajsom u kome on glumi nekog sudiju koji je davno oterao zenu u samoubistvo jer joj je beba umrla na porodjaju pa mu se iz osecaja krivice nagomilovanog godinam pojavljuje nesto ko demon...nevidljiva kreatura koja ima neko ime koga se ne secam i samo glas i tera ga da ubija.....zanimljiv stari horor a davno sam ga gledao.

To je ekranizacija Poa, čini mi se..
ali, ali, da li je Ubistvo u ulici Morg, Njihalo strave ili Pad kuće Ašer , na brooku, ne mogu da se setim aaum..

Ko je citao Poa i studirao svetsku, zna da je "Pad kuce Aserovih" prica o bratu istancanih cula i sestri koji rusenjem kuce odlaze zajedno u smrt (mada je ona pre toga umrla). "Njihalo strave" o osudjeniku koji nadmudruje sve vrste mucenja. "Ubistvo u ulici Morg" o ubistvu, al' daleko da se u njoj javlja demon, jer to je tipicna detektivska prica.

Po nije napisao takvu pricu, a Vincent je glumio u sto filmova koji nisu adaptacija Poa.

Divlja, ne samo studirao, nego završio, i još nešto, ala si se angažovala .e pa ja nisam, nego po sećanju, slična je priča.. nisam mogao da se setim adaptacije.
Price jeste igrao u ovim adaptacijama, a ne govorimo o tome gde nije igrao, a ako si čitala, znaš šta se radi na 08, a? I koliko je Po napisao priča.
Ubistvo u ulici Morg je prva detektivska priča.

Lepo je da si se angažovala, diplomiraćeš...na Forumu :lol:

divlja:
Ko je citao Poa i studirao svetsku, zna da je "Pad kuce Aserovih" prica o bratu istancanih cula i sestri koji rusenjem kuce odlaze zajedno u smrt (mada je ona pre toga umrla). "Njihalo strave" o osudjeniku koji nadmudruje sve vrste mucenja. "Ubistvo u ulici Morg" o ubistvu, al' daleko da se u njoj javlja demon, jer to je tipicna detektivska prica.

Po nije napisao takvu pricu, a Vincent je glumio u sto filmova koji nisu adaptacija Poa.

Svi filmovi po Po-u, narocito oni u kojima je glumio onaj pedr prajs, su za ******.....

Jedini film koji je za zeru uspeo pribliziti atmosferu ( ako se to moze nazvati tako ) je Po-ov Gavran....hororcina u c/b tehnici, bez kapi krvi....Mada i klatno ne bi bilo lose, samo da ne pravi cmizdravi cirkus od toga onaj usranko V Prajs...

Angazovanje oko cega? O cemu se radi u "Padu kuce Aser"?
To bre znaju deca u srednjoj skoli, zato sam se i zabezeknula. :D

Pored toga, price koje si naveo nemaju nikakve slicnosti sa ovom frozenovom.
Toliko. Pa pa!
icon_wave.gif

Sinoc si izmenio post jednom, al' ti je trebalo jos 5 h i da odspavas da dodjes do pravog odgovora! Zanimljivo, ovaj je nadrkaniji! Cestitamo! :lol:

:arrow: " Ako je u filmu igrao Vincent, a Vincent snimao adaptacije Poovih prica, Po je napisao "Pad kuce Aser" (prvo sto ti pada na pamet),eeeee, mora da je to."

divlja:
Zanimljivo, ovaj je nadrkaniji!

Aaaa..."najdrkaniji" ahahahah, tako se kaže? Divlja, lepo govori i piši...

Ne, vezivanje je za ženski lik, u Ušerovima postoji relacija brat -sestra, ovde kod froza je muž-bivša žena, a motiv je isti - patološka ljubav , dakle. Ima toga kod Poa svuda, nije problem.
E, kad si tu, da se prisetim o kojoj je priči reč..reci mi, koja je žena u podrumu. Bitan je podrum i žena u belom, skoro pa Krug, a ekranizacija Poa je u pitanju. Ja imam Pad Uscherovih na VHS-u, ali nisam gledao od kad su izmislili DVD etc.
5.1 ruuulaa :lol:

Kaa:
Sorry divlja, obrnuto ... i u priči i u filmu...

Sorry Kaa, al' radi se o dva macka. Prvog ljubimca prvo pocne da maltretira, iskopa mu oko, posle ga obesi. Onda nalazi drugog slicnog, koji takodje nema oko, razlikuje ih neka bela mrlja koju je prvi imao. Prisvoji ga, al' polako pocinje da ga nervira, jer ga podseca na prvog i njegov zlocin, i jednom kad je sisao u podrum sa zenom, macak ga je pratio i iznervirao, zamahnuo je sekirom i umesto macka, on je zeni rascepao mozak. Zazida je u podrumu. Kad dodje policija i pretrazi podrum, ovaj se sam odao tako sto je poceo da trabunja o dobro gradjenim zidovima i stapom poceo da lupa po zidu gde mu je zena. I onda se macak javio i ispalio ga. :D

Zena je tu skoro nebitna, sve vreme ide prica o njegovom alkoholizmu i opsesiji sa mackom.:razz: Slicna je Izdajnicko srce u kojoj glavni lik ubija starca o kome se brinuo, jer ga nervira njegovo zrikavo oko, pa ga sahrani ispod poda, a kad dodju panduri samog sebe ispali. :lol:

@Kaa

Nesto mi je odvratan...prava cmizdrava pekmezina...U svakom njegovom filmu mi paznju odvlaci njegova njuska, na koju se koncentrisem da provalim kada ce zaplakati, jer mi se cini da je uvek na ivici placa.
Onda izgubim volju za film i najradije bi mu pukao jednu samarcinu iz zatrke da se isplace vec jednom...:):)

Naravno, to je samo moje subjektivno misljenje, jer o ukusima ne treba raspravljati..
Na kraju, ne bi bio V Prajs to sto jeste da je uistinu takav...

Recimo, Frozen se njemu valja od smeha, a ja bi ga osinuo da vise zacmizdri...zaista zanimljiv lik...:):):)

Back