Gledao sam film, ali ne znam kako se zove

a ima film...mislim da je djecji...radnja se desava u Kanadi. Djevojcica pronadje neizlezena jaja divljih gusaka i one se izlegu i djevojcicu prate u stopu (kontajuci da im je to mama)...onda dolazi zima i djevojcica sa ocem i njegovim prijateljima smislja kako da guske odvedu na jug...
ZNA LI IKO KAKO SE OVAJ FILM ZOVE?

Izvinjavam se kreatoru ove teme (svaka cast, tema je ok) sto cu je iskoristiti da postavim svoj problem koji nije direktno povezan sa temom. Ali posto je ovde dosta filmofila nadam se da ce mi neko od njih pomoci. Naime, na satelitskom kanalu sam gledao film "Possible worlds" (reditelja Roberta Lepagea, kanadska produkcija) ali ne od pocetka i naravno bez prevoda. Interesuje me da li je neko mozda gledao divx ili dvd sa ovim filmom. Pozdrav svima.

Nosce te ipsum.

Help!
Pre neko vece bio film na hrt2 sa Dzontrom kao slucajnim teroristom sa decom taocima u muzeju i Dastinom Hofmanom kao novinarom koji se tu zadesio i hoce da napravi dobru pricu. Par minuta pre kraja nestade slike na hrt2 i ne videh kraj. Jesu li ga ubili? Pustili? Jel se predao?
Pitanje dva: film o programerima nezadovoljim svojim poslom, rade gluposti, samo pisu time-sheetove, dolaze im konsultanti da smanje troskove i otpuste ljude, glavni lik posle susreta sa hipnotizerom postaje totalno cool, smuva konobaricu ( Dzenifer Aniston), ignorise sefa, resava sa kolegama da opljacka firmu, naravno nesto zeznu, srecom firma izgori i ne otkriju ih. Da li neko zna naziv?

Garwor:
...

Pitanje dva: film o programerima nezadovoljim svojim poslom, rade gluposti, samo pisu time-sheetove, dolaze im konsultanti da smanje troskove i otpuste ljude, glavni lik posle susreta sa hipnotizerom postaje totalno cool, smuva konobaricu ( Dzenifer Aniston), ignorise sefa, resava sa kolegama da opljacka firmu, naravno nesto zeznu, srecom firma izgori i ne otkriju ih. Da li neko zna naziv?
Office Space

Garwor:
Help!
Pre neko vece bio film na hrt2 sa Dzontrom kao slucajnim teroristom sa decom taocima u muzeju i Dastinom Hofmanom kao novinarom koji se tu zadesio i hoce da napravi dobru pricu. Par minuta pre kraja nestade slike na hrt2 i ne videh kraj. Jesu li ga ubili? Pustili? Jel se predao?
Zar ovaj drugi nije "Good girl"?
Ovaj prvi sam gledala.Ne secam se naziva ali znam kraj.Zamalo da se izvuce ali su ga ubili a Dastin stoji okruzen novinarima i vice:"Ljudi,vi ste krivi za ovo.Vi ste ga ubili."Ma radi se o tome da zakljucimo koliko su mediji mocni,sta radi propaganda i sl.

Potrebna pomoc hitno!!!
Ruski ratni film je u pitanju! Radnja se odvija u Staljingradu chini mi se, Shvabe tamane Ruje di ih nadju a jedan kapetan plavushan, veoma hrabar deran, sakriva se sa svojim pobratimima i draganom po podrumima i rushevinama zgrada! Shvabe nikako da ga smaknu jer je momak veoma vesht! Medjutim koliko se dugo sa njima igrao i od njih se kruo u mraku osedeo i oslepeo jadnik! Film sam gledao davno, i mnogo je realistichan pa ako neko znade naziv, nek' me reshi muka!

Hej cool tema!!!
I meni treba pomoc....
Film ide ovako, neka stara kuca unutra duhovi, a neki klinja ih vidi i prica s njima, cini mi se da je bio i duh vucijaka sa tim duhovima. Tacnije taj klinja im valjda nesto pomaze, da ne sruse kucu ili tako nesto, secam i da je bilo neko groblje ....
E al sam ga opisala , gledala sam taj film pre 100god.
Ako se neko seti PLEASE daj te ime filma!!!!

yana:
Ovo će da bude malo konfuzno, jer, kao prvo-film je jako čudan, a kao drugo-ja sam nekako sve zaboravila, osim opšteg utiska i nekih scena. Uglavnom, dešava se u budućnosti, mislim da radnja ne teče u kontinuitetu, nego se onako vraća na to šta je bilo pre. Mislim da ima neke veze sa nekom komjuterskom igricom. Ono što je najčudnije, a po tome jedino možda neko i prepozna film, je to da su neke tehničke stvari napravljene od organske materije, kao da su žive-npr. komande za igricu su u obliku neke mekane, opnaste, ljigave amebaste stvari, a recimo pištolj su krišom sastavili od delova životinja koje su imali za ručak (e da, životinje su isto čudne i ljigave). Tim pištoljem na kraju neko nekog ubija, ne sećam se zašto, ali se sećam da je bilo neočekivano i da je to bio potpuni preokret u radnji filma.
Stvarno sam katastrofalno opisala, ali kad sam pričala drugu on je shvatio na koji film mislim, ali nije mogao da se seti naslova, uglavnom kaže da je taj autor poznat u svom žanru (valjda je mislio na scenaristu).
Verovatno, ne 100% Cronenbergov EXISTENZ. . Film je cisti antiutopijski sf sa antijunacima.Organske materije su u stvari ekvivalent playstation-a koji umesto ekrana koristi port direktno u kicmenu mozdinu, tako da ti ne treba nova plazma :)
Inace,ja kao visegodisnji i bas nacitani sf fan ovaj film cenim kao jedno od kultnih ostvarenja antiutopijskog podzanra.Obavezno ga pogledaj ponovo.

Back