Gledao sam film, ali ne znam kako se zove

Film sam gledala 90-ih. Mislim da je horor. Jedva se secam radnje, ali znam da se prica vrtela oko nekih sedmorki. Cini mi se da su se te sedmorke nekome prividjile ili javljale u snovima. Njihovo rodjenje bi bio znak da se nesto lose sprema, ne bas apokalipsa ili dolazak djavola ali nesto na taj fazon. Onda je neka zena stvarno rodila sedmorke... i dalje se vise nicega ne secam. Mislim da je tu bila neka doktorka koja je kampovala sa cerkom, pa su ih te sedmorke nesto vrzale...

Film sam gledala 90-ih. Mislim da je horor. Jedva se secam radnje, ali znam da se prica vrtela oko nekih sedmorki. Cini mi se da su se te sedmorke nekome prividjile ili javljale u snovima. Njihovo rodjenje bi bio znak da se nesto lose sprema, ne bas apokalipsa ili dolazak djavola ali nesto na taj fazon. Onda je neka zena stvarno rodila sedmorke... i dalje se vise nicega ne secam. Mislim da je tu bila neka doktorka koja je kampovala sa cerkom, pa su ih te sedmorke nesto vrzale...

ne znam da li je ovo....i nema rodjenja sedmorki..ali ima veze sa sedam pecata..de se desavaju apokolipticna predvidjanja...a Demi mur treba da se porodi(posle silnih pobacaja.) i zrtvuje za covecanstvo....z:lol:

The Seventh Sign

http://www.imdb.com/title/tt0096073/

472272.jpg

PS. .......dobar film...z:)

E ovako,ja mislim da se film zove Prva ubistva ili Prava ubistva ali ne mogu nigde da nadjem pod tim imenom pa ako neko zna nek kaze kako se tacno zove.Rec je o serijskom ubici koji bira ljude koji se zovu kao apostoli i ubija ih na isti nacin na koji su i ti apostoli ubijeni.Dva policajca i jedna policajka rade na slucaju,da bi se na kraju filma ispostavilo da je ubica jedan od tih policajaca.Film je ekstra i molim vas za pomoc vec ga par meseci trazim ali bezuspesno :((((((((

Messiah (2001)

http://www.imdb.com/title/tt0249301/
http://www.allmovie.com/work/messiah-269474

Tesko pitanje, jer ima malo podataka, i mogu se primeniti na mnoge filmove. Ali mi je strasno vazno bar da naslutim, jer je to poslednji film koji sam gledala sa svojom mamom, pre njenog odlaska u bolnicu.
Bio je toliko smesan da smo obe plakale od smeha, zaboravivsi na situaciju.

Radi se o nekim policajcima, a scena koje se secam jeste da jedan biva ranjen, a drugi mu pomaze, ali sve ide naopako, ispada mu iz ambulantnih kola, na kraju ga u nosilima udaraju automatska vrata koja se zatvaraju itd.
Jasno mi je da je ovo nedovoljno, ne mogu se setiti nicega vise, jer bese pre barem pet godina.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=12203609&postcount=17296

ekstra informacije :
Film je iz kasnih sedamdesetih, ranijih osamdesetih.
Glavni junak ima smedju, ridju kovrdavu kosu, ali ne znam mu ime i tokom celog snimanja nosi petroleum plavi kombinezon.
U filmu se pored njega pojavljuju jos dva glumca, koja ginu jos negde na pocetku filma.
On se bavi uzgajanjem biljaka-voca i povrca na tom spejshipu, dok ljudi na zemlji vec masovno jedu sinteticku hranu.

Karakteristicna scena: nakon povrede noge u turbulentnom soku, on programira jednog robota za hirurga, a drugog za anesteziloga kako bi izlecio ozledu.
Posle im ubacuje kartice podesene da mu roboti budu partneri za poker.

Kraj ne znam.

imam i ja pitanjce
a taj sam film gledala kao mala i slabo ga se sećam
nije film za decu
ali neka silna deca su u tom filmu i oni odu, dal na neko pusto ostrvo ili nešto tako ali ne znam šta tamo rade
i kroz ceo film se provlači motiv lobanje nekog bizona, bika, neke rogate marve sve u svemu
film je grozno nadrealan, barem u mom sećanju
znam da se u nekom trenutku kao dvojica bore u ringu i onda jedan drugome skine glavu sa ramena i baci i od toga opet postane za rogata bizonska lobanja

ne izmišljam, stvarno sam gledala ovo i mnogo me interesuje kako bi mi danas izgledalo

Ima jedan film kojeg se godinama pokušavam sjetiti...ali tako malo se sjećam još uvijek. Bilo bi mi vrlo drago ako bilo ko može pomoći da ga se sjetim.

Dakle, bilo je to davno, ne sjećam se više uopšte kada. Možda je prošlo 5-6 godina, a sasvim moguće i više. Znači noviji film nije. Možda je bio na TV-u u dijelovima (mada su ranije znali dugačke filmove razbijati), a možda je bio i TV miniserija, to mi uopšte nemojte uzmati za riječ konkretno.

Možda je ustvari neka glupost, ali meni je izgledao vrlo interesantno (pretpostavio sam da je adaptacija neke priče?). Danas sa internetom bih i lako došao do njega, pa bih ga vrlo rado ponovo pogledao. Tačnije, ni čitav film nisam pogledao, već samo bacio pogled na neke djeliće samo.

Od onog što se slabo sjećam jeste da je film (ili šta već) imao mnogo elemenata fantazije, tj. bio je tog žanra. Sjećam se jednog velikog (možda i nije veliki nego sam ga ja tako zapamtio samo...uzimajte sve što napišem sa velikim rezervama) zatvora - a ovo sam sada apsolutno 100% siguran - u kojem su zatočenici osuđenici na vječnu robiju. Da, vječnu, zato što prilikom zatvaranja postaju besmrtni i nikada više ne odlaze iz tog zatvora. Čuvar zatvora je takođe besmrtan i on je taj koji osuđenike (da li?) čini dugovječnim. Film se valjda i završava tako što glavni negativac dobija taj 'tretman' i biva zatvoren za svagda. Ako se sjećam, taj čuvar zatvora nije ni sasvim ljudski, već je pomalo podsjećao na neko čudno stvorenje (na neki čudan način i čini ljude besmrtnim - ovog se ne sjećam, ali valjda sopstvenom pljuvačkom?)...možda zbog strahovito velike starosti?

U svakom slučaju, ako ovdje ima osoba koje su ranije pratili filmove i serije, mislim da će neko moći da mi pomogne...

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=12203609&postcount=17296

ekstra informacije :
Film je iz kasnih sedamdesetih, ranijih osamdesetih.
Glavni junak ima smedju, ridju kovrdavu kosu, ali ne znam mu ime i tokom celog snimanja nosi petroleum plavi kombinezon.
U filmu se pored njega pojavljuju jos dva glumca, koja ginu jos negde na pocetku filma.
On se bavi uzgajanjem biljaka-voca i povrca na tom spejshipu, dok ljudi na zemlji vec masovno jedu sinteticku hranu.

Karakteristicna scena: nakon povrede noge u turbulentnom soku, on programira jednog robota za hirurga, a drugog za anesteziloga kako bi izlecio ozledu.
Posle im ubacuje kartice podesene da mu roboti budu partneri za poker.

Kraj ne znam.

Silent Running
http://www.imdb.com/title/tt0067756/

zna li neko kako se zove ovaj crtani film ? z:(

Big Friendly Giant
http://www.imdb.com/title/tt0096866/

Poslednja izmena:
Zdravo svima...trazim domaci film..ali neznam tacan naziv filma....radi se samo o nekoj gitari..neko krade gitaru a onda lik u tom trenutku krade gitaru ali prvo svira na jnjoj pa ga hapsi policija....na kraju njega hapse i on zavrsava u zatvoru i trazi od prijatelja litar tekile i litar domace rakije...(domacu rakiju za cuvare a tekilu za sebe) a ovi cuvari zamenili flase...mislim da Lausevic glumi...dok svira svi predmeti lebde u sobi i td,....ako neko zna koji je to film neka odgovori..hvala unapred

Zdravo svima...trazim domaci film..ali neznam tacan naziv filma....radi se samo o nekoj gitari..neko krade gitaru a onda lik u tom trenutku krade gitaru ali prvo svira na jnjoj pa ga hapsi policija....na kraju njega hapse i on zavrsava u zatvoru i trazi od prijatelja litar tekile i litar domace rakije...(domacu rakiju za cuvare a tekilu za sebe) a ovi cuvari zamenili flase...mislim da Lausevic glumi...dok svira svi predmeti lebde u sobi i td,....ako neko zna koji je to film neka odgovori..hvala unapred

Film je omnibus "Paket aranzman", a konkretno ova prica "Herc minuta", u kojoj glavni lik krade gitaru od Vlade Dzeta jer je to bivsa Zappina gitara i samo na njoj moze da se svira tako da stvari pocinju da lebde po sobi. FENOMENALNA prica. Nema Lausevica, koliko se ja secam...

Tesko pitanje, jer ima malo podataka, i mogu se primeniti na mnoge filmove. Ali mi je strasno vazno bar da naslutim, jer je to poslednji film koji sam gledala sa svojom mamom, pre njenog odlaska u bolnicu.
Bio je toliko smesan da smo obe plakale od smeha, zaboravivsi na situaciju.

Radi se o nekim policajcima, a scena koje se secam jeste da jedan biva ranjen, a drugi mu pomaze, ali sve ide naopako, ispada mu iz ambulantnih kola, na kraju ga u nosilima udaraju automatska vrata koja se zatvaraju itd.
Jasno mi je da je ovo nedovoljno, ne mogu se setiti nicega vise, jer bese pre barem pet godina.

Ako nije iz NAKED GUN 1,kad se povredi O.J, probaj sa HOT SHOTS,podseca me na scenu kad se onom zrikavom srusi avion pa ga voze u bolnicu....

Ovako: Film je crtani, dugometražni, mislim da nije ni dečji ni za odrasle nego nešto između. Glavni junak je pas koji živi sa svojim vlasnikom u nekoj neuglednoj gajbi, i tokom celog filma pas iznosi neka svoja razmišljanja o sebi, svom vlasniku, svom načinu života itd. Sećam se da u filmu postoji najmanje jedna scena sa američkim fudbalom. Takođe, dobro sam zapamtio i jednu scenu kada gazda od tog psa izvede neku žensku u neki neugledni restoran (neka prikolica, čini mi se), gde jedu obrok koji je mešavina četiri jela, a pas uvrti sebi u glavu da je ženska stavila njegovom vlasniku neke pilule u obrok pa počne da ih traži i usput ubrlja i sebe i njih dvoje i upropasti im večeru. Ženska se, naravno, naljuti i ode, a tip veže psa i odlazeći mu kaže "Sedi tu i razmišljaj kako još da mi zagorčaš život".

Ovaj film je bar jednom (a sasvim moguće i više puta) bio na "Politici" u vreme kad su puštali razne crtane (i ne samo crtane) filmove za decu i mlade.

Back