Gledao sam film, ali ne znam kako se zove

pokusavam da se setim jednog filma gledala sam ga pre 4 godine secam se nekih detalja...u jednoj kuci je ubijena jedna devojka pala je niz stepenice na nekoj zurci i kasnije u tu kucu se dosele jedna zena i njen sin na parketu je su ostali tragovi krvi i ta zena je pitala vlasnika od cega je to on joj rekao da je to neka farba tako nesh kasnije je ta zena pozvala jednu drugu zenu koja je bila slepa ali je nesto rekla da se desilo u toj kuci da ide da nadje neke listove a listovi su bili na nekom drvetu i ona je tu nasla neke papire a decakova soba je bila povezana necim sa drugom kucom vlasnika pa taj vlasnik kad je video da su oni nesto posumljali hteo da ih ubije sekirom i neke ogrlice se secam to je od one devojke koja je pala niz stepenice...

dobriden. gledam jednego jugoslovianskego filmu, ale ne znam kako se on zove
co pomnim to ze gral tam jeden taki najslavnejśi jugoslovenski aktor Pavle Vujisić.
film je z roku około 1975-go.
otiec i syn vozja ludi autobusem, Pavle Vujisić je otiec. jedu po viestnicach i zabiraju liudi i zavozia ich do Belgradu. po dorogie otiec zawiazuje synowi oći, a syn je szoferem i nic ne vidi. w autobusie vozia oni ne jeno lidi. ale i kury gusi, a inne drugie pticy.
na koniec filmu armia rekviruje autobus a syna zabieraju na vojne.
je to po mojemu tragi-komedia. ale ne znam na sto % bo vidieł ja to około 20 let na zad.

ne znam srbskego jazyka, znam polski, ćesky a ruski. i tak to vśechno zmiesałem do gromady, co by być vic zrozumialym dla vas. jesli to ne pomoże to z jutra napisze po anglickomu.
pozdraw. Lolek.

gledao jeden jugoslovenski film gde gral Pavle Vujisić kako otiec ktery po spolu ze svoim synem jezdili autobusem kako szofery.byl to ich privatny autobus, kterym vozili ludi iz viestnicy do Belgradu.
co pomnim ze filmu,m to jest,ze jednego razu otiez zaviozal oći synowi tak ze syn nico ne vidiel, i jechal autobusem okolo 500 metrov. a liudia se bali.
na konec filmu, armia rekviruje autobus, a syna zabiraju na wojne.
film je z roku okolo 1975-go.

ne znam srbskego jazyka. ale znam polski cesky a ruski. pomieszałem to wsio do gromady i myslim ze możetie to zrozumit.jesli ne, to z jutra napiszu jeszte raz po anglicku.
pozderav Lolek.

gledao jeden jugoslovenski film gde gral Pavle Vujisić kako otiec ktery po spolu ze svoim synem jezdili autobusem kako szofery.byl to ich privatny autobus, kterym vozili ludi iz viestnicy do Belgradu.
co pomnim ze filmu,m to jest,ze jednego razu otiez zaviozal oći synowi tak ze syn nico ne vidiel, i jechal autobusem okolo 500 metrov. a liudia se bali.
na konec filmu, armia rekviruje autobus, a syna zabiraju na wojne.
film je z roku okolo 1975-go.

ne znam srbskego jazyka. ale znam polski cesky a ruski. pomieszałem to wsio do gromady i myslim ze możetie to zrozumit.jesli ne, to z jutra napiszu jeszte raz po anglicku.
pozderav Lolek.

http://www.imdb.com/title/tt0076276/

1fajkg.jpg

:D

diakuju wam. iśte je to ten film.
a myslim że Pavel Vujisic, to je taka sama legenda filmu w Jugoslavii, kako Vladimir Mensik w Ćeskoslovensku.
stare dobre kino.
pozdrav z Polski
Lolek.

p.s. a jeśte żem chcal was jedno opytat. je ten to film w Jugosłavii dnes kako kultovy ? znaci se, kak ćasto możete go oglodat na TV.
bo u nas w Polsce, to nasze filmy z okresu komunizmu dawaju nam co 12 mesićow tan sam na okronglo. to samo filmy kako i seriale.
dnes już nikdo ne umi takich filmów zdelat

a czy ten autobus można uvidit w jakom to muzeum osoblivosti anebo v muzeum rekvizytów filmovych ?.

Poslednja izmena:
Interesuje me da li neko zna naziv starijeg filma za decu koji je prikazivan na RTS pre bombarodvanja(kada je verovatno i propao).
Glavni junak je patuljak(umanjen covek) u zelenom odelu, zivi u sumi koju planiraju da iseku. Spasavaju ga decak i devojcica, brat i sestra, i pokusavaju (valjda) da ga prebace u drugu sumu, gde su ljudi slicni njemu. Njima pomaze deda dece za koga svi misle da je lud i smestaju ga u ludnicu. Deca ga spasavaju, ujedno kriju patuljka od coveka iz cirkusa, voze dedina kola... Na kraju patuljka dovode u sumu gde planiraju da ga ozene jednom od devojaka koja bude najbrza i koja ga sustigne. Svaka od njih je jedan cvet, i imenom i odecom, jure se po sumi, neka sapunica ih ometa i patuljak na kraju uspeva da "ga uhvati" ljubicica koja je najmladja, najlepsa i najsramezljivija :)
Da li se neko seca naziva ovog filma? :)

diakuju wam. iśte je to ten film.
a myslim że Pavel Vujisic, to je taka sama legenda filmu w Jugoslavii, kako Vladimir Mensik w Ćeskoslovensku.
stare dobre kino.
pozdrav z Polski
Lolek.

p.s. a jeśte żem chcal was jedno opytat. je ten to film w Jugosłavii dnes kako kultovy ? znaci se, kak ćasto możete go oglodat na TV.
bo u nas w Polsce, to nasze filmy z okresu komunizmu dawaju nam co 12 mesićow tan sam na okronglo. to samo filmy kako i seriale.
dnes już nikdo ne umi takich filmów zdelat

a czy ten autobus można uvidit w jakom to muzeum osoblivosti anebo v muzeum rekvizytów filmovych ?.

Ahoj! :)
Ano, je kultni. Casto ho davaji na televize.
Ten autobus se nachazi v halach "Jadran filmu" ve Zahrebu (Chorvatsko). Podobni autobus se nachazi ve Knicu u Kragujevci (Srbsko), a muze se navistivt protoze patri nejake "Etno vesnici". Doufam ze jsem ti pomohl. :)

Interesuje me da li neko zna naziv starijeg filma za decu koji je prikazivan na RTS pre bombarodvanja(kada je verovatno i propao).
Glavni junak je patuljak(umanjen covek) u zelenom odelu, zivi u sumi koju planiraju da iseku. Spasavaju ga decak i devojcica, brat i sestra, i pokusavaju (valjda) da ga prebace u drugu sumu, gde su ljudi slicni njemu. Njima pomaze deda dece za koga svi misle da je lud i smestaju ga u ludnicu. Deca ga spasavaju, ujedno kriju patuljka od coveka iz cirkusa, voze dedina kola... Na kraju patuljka dovode u sumu gde planiraju da ga ozene jednom od devojaka koja bude najbrza i koja ga sustigne. Svaka od njih je jedan cvet, i imenom i odecom, jure se po sumi, neka sapunica ih ometa i patuljak na kraju uspeva da "ga uhvati" ljubicica koja je najmladja, najlepsa i najsramezljivija :)

ja mislim da je ovo
http://www.imdb.com/title/tt0061715/
išla je i ona pesmica
d noumobil d noumobil neštonešto noumobil =)

Mislim da ovo trazis:

EDIT: Sad je sigurno taj. :lol:

Ahoj! :)
Ano, je kultni. Casto ho davaji na televize.
Ten autobus se nachazi v halach "Jadran filmu" ve Zahrebu (Chorvatsko). Podobni autobus se nachazi ve Knicu u Kragujevci (Srbsko), a muze se navistivt protoze patri nejake "Etno vesnici". Doufam ze jsem ti pomohl. :)
diakuju.
tak sem myslal ze on bude kultni, bo jak go pomnim to żem se ze smechu ne moch vyderrzit.
gratulacje dla vaśej kinematografii.
tak to uż vim wśechno com se chcal opytat, ale muże tu jeśte w spatky vratim.
pzdr.
Lolek
p.s.
mluviś dobrze po ćesku.:)

Mislim da ovo trazis:

EDIT: Sad je sigurno taj. :lol:

Jeste taj film. Hvala :super:

hehehe strašno =)

Sto strasno? Jel zbog filma? ;)

diakuju.
tak sem myslal ze on bude kultni, bo jak go pomnim to żem se ze smechu ne moch vyderrzit.
gratulacje dla vaśej kinematografii.
tak to uż vim wśechno com se chcal opytat, ale muże tu jeśte w spatky vratim.
pzdr.
Lolek
p.s.
mluviś dobrze po ćesku.:)

Neni zac :bye:

Poslednja izmena:
Dakle,film pocinje ovako...Noc je,na nekoj strmoj obali je neka drvena kucica i duva neki vetar,i pomeraju se vrata,prozori,zavese,a unutra je neka stolica za ljuljanje i na njoj je lutka i onda ona otvara oci i...Vise nista ne znam,jer sam,cim je ona otvorila oci,pobegla u sobu.:-(
Da li neko zna koji je ovo film?

Kako se zove pesma i koja grupa izvodi pesmu u filmu the substitute 2 ili ti skola straha 2 mislim da je pesma pre nego sto ce film da pocne.

"Mommy"
Written by Kool Keith and Godfather Don
Performed by the Cenobites
Courtesy of Fondle 'Em Records

"School's Out"
Written by Alice Cooper and Michael Bruce
Performed by Alice Cooper
Courtesy of Columbia Records

"Lady Don't Tek No"
Written by Born and Lateef
Performed by Latyrx
Courtesy of Solesides Records